Miercuri,
05.10.2022
Ploi Scurte
Acum
7°C

Grindeanu: Inginerii români sunt recunoscuţi pentru rezultatele în infrastructură, două exemple sunt emblematice – Transfăgărăşan şi Transalpina

Grindeanu: Inginerii români sunt recunoscuţi pentru rezultatele în infrastructură, două exemple sunt emblematice – Transfăgărăşan şi Transalpina

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis joi, la cel de-al 16-lea Congres al Asociaţie Profesionale de Drumuri şi Poduri, că inginerii români sunt recunoscuţi pentru rezultatele în infrastructură, iar două exemple sunt emblematice: Transfăgărăşan şi Transalpina. Cele două drumuri au fost construite în urmă cu zeci de ani: primul în perioada 1970-1974, iar celălalt în 1934-1939, la inaugurare participând și regele Carol al II-lea, scrie G4Media.

"Am participat astăzi la deschiderea lucrărilor celui de al 16-lea Congres al Asociației Profesionale de Drumuri și Poduri.
O sală plină de profesioniști în domeniu, oameni care contribuie de ani de zile la dezvoltarea și modernizarea infrastructurii din România.
Inginerii români sunt recunoscuți pentru rezultatele în infrastructură, iar două exemple sunt emblematice : Transfăgărășan și Transalpina.
Mă bazez pe ei și pentru următoarea provocare pe care o avem: unirea tuturor Regiunilor istorice românești prin infrastructura rutieră de mare viteză."

"Autostrada Moldovei (A7), Autostrada Unirii (A8), Autostrada Sibiu-Pitești (A1) și secțiunea cu tuneluri de pe lotul autostrăzii Lugoj-Deva (A1) sunt doar câteva repere ale acestui obiectiv extrem de important pentru economia României.
Avem deja evoluții remarcabile pentru aceste obiective, a mai spus ministrul.

Potrivit acestuia, pe secțiunea A7 de la Ploiești la Pașcani, finanțată prin PNRR, sunt 4 contracte semnate, iar pe 2 loturi au început deja lucrările. Alte 3 contracte se apropie de semnare, iar 6 loturi sunt în procedură de licitație.

Pentru A8, anul acesta vor fi lansate în licitație contractele pentru construcția secțiunilor din capete, finanțate prin PNRR.

Pentru autostrada Sibiu-Pitești sunt semnate toate contractele, inclusiv cele pentru construcția secțiunilor care traversează Carpații.

Iar pentru autostrada Lugoj-Deva vom desemna astăzi constructorul secțiunii cu ecoducte, mult așteptată de toți.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Emil

Acum 1 săptămână

Transalpina a fost Drumul Regelui. ISC-ul actual e recunoscut cu podul din Lutca si avizele/autorizațiile falsurilor.
Raspunde

Mr C

Acum 1 săptămână

Acei ingineri nu mai sunt in viata .

Raspunde

Sparrow

Acum 1 săptămână

Grindeanu e un prost. N-a vāzut ce-au fācut turcii acum o jumātate de lunā, habar n-are cum s-a construit portul Hamad din Doha ( Qatar) si exemplele pot continua. Aici nu e vorba de patriotism sau lipsa de patriotism e vorba de a fi citav la minte si cinstit. Giolgāu si Cāmātaru au fost fotbalisti buni cā nu au jucat cu Pele, da' nu asa se fac comparatiile, kilul de mere, ionatane, proaspete, rosii cā focul vor fi intodeauna mai ieftine decât pianele cu coadā

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus