Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Mama gemenilor căzuţi de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești a fost condamnată la închisoare cu suspendare

Mama gemenilor căzuţi de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești a fost condamnată la închisoare cu suspendare

Mama gemenilor care au decedat în luna august a anului trecut după ce au căzut de la etajul al zecelea al unui bloc din Ploieşti a fost condamnată, joi, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, decizia nefiind definitivă, scrie Agerpres.

Conform hotărârii postate pe portalului instanţelor de judecată, Judecătoria Ploieşti a condamnat-o pe Vizu Andreea Violeta la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de cinci ani.

De asemenea, instanţa interzice inculpatei exercitarea mai multor drepturi, inclusiv cel de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, părinteşti şi de a fi tutore sau curator, pe o perioadă de 5 ani.

Totodată, impune condamnatei să frecventeze trei programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Prahova sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

Judecătoria menţine măsura obligării la tratament medical cu privire la Vizu Andreea Violeta până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

Decizia nu este definitivă.

Anterior, Judecătoria Ploieşti a admis o acţiune introdusă de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova care a solicitat în instanţă decăderea din drepturile părinteşti a femeii care mai are un băieţel în vârstă de circa şase ani.

Astfel, instanţa a dispus decăderea în totalitate din exerciţiul drepturilor părinteşti, iar drepturile şi obligaţiile părinteşti faţă de minor şi bunurile sale se vor exercita de către tatăl copilului.

"La data de 18 august 2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de mama minorilor decedaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză. Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat la data de 11 august 2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsaţi nesupravegheaţi de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului şi s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora", a transmis, într-un comunicat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Cei doi copii gemeni au căzut de la etajul al zecelea al unui bloc din municipiul Ploieşti în seara zilei de 11 august 2021. Ei au căzut pe trotuar şi, deşi paramedicii au încercat să-i resusciteze, au decedat.

Primele informaţii indicau că, în momentul producerii accidentului, mama copiilor se afla în altă cameră, mai scrie sursa citată.

foto arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus