Sâmbătă,
03.12.2022
Cer Senin
Acum
3°C

Fără ornamente noi de Crăciun, în municipiu. Se completează doar cupola din Piața Mare

Fără ornamente noi de Crăciun, în municipiu. Se completează doar cupola din Piața Mare

În acest an, Primăria Sibiu nu va cheltui bani pentru ornamentele de Crăciun, singura excepție fiind o plată de 100 de mii de lei pentru completarea cu ghirlande a cupolei de lumini din Piața Mare.

”Primăria Sibiu nu va achiziționa anul acesta ornamente sau instalații noi pentru iluminatul festiv. Au fost achiziționate însă șiruri luminoase pentru înlocuirea celor defecte din cupola instalată în fiecare an în Piața Mare”, informează purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Luminile de Crăciun, livrate de aceeași firmă

Administrația locală a achiziționat prin cumpărare directă ”370 de bucăți de: „ghirlande luminoase cu leduri de exterior sub formă de ȘIR” de la MK Illumination SRL, cu sediul în Hunedoara.

De la aceeași companie primăria a cumpărat ornamente și ghirlande luminoase și anul trecut, iar acum 3 ani - și bradul artificial pentru decorarea Pieței Mari în preajma Crăciunului. Fondată în 2003, filiala din România a companiei austriece MK Illumination a câștigat încă din primii ani rolul de de lider pe piața decorațiunilor luminoase festive, iar acum 10 ani a devenit furnizor oficial al Casei Regale a României.

Compania a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 6,4 milioane lei, în scădere de la 25,1 milioane lei în 2020. Tot anul trecut compania a înregistrat pierderi de 3,4 milioane lei.

Anul trecut, aceeași societate a vândut Primăriei Sibiu ornamente și ghirlande luminoase în valoare de 500 de mii de lei.

Au fost achiziționate atunci 138 de figurine de câte doi metri înălțime pentru amplasarea în jurul stâlpilor de iluminat din oraș, 75 de ”perdele de leduri” lungi de câte doi metri, 230 de ghirlande de tip țurțuri și 120 de ghirlande luminoase de tip șir de minim 11 m. Alături de încă cinci distribuitoare de putere și aproximativ 200 de metri de cabluri de extensie.

În urmă cu doi ani, Primăria Sibiu a cheltuit 1,4 milioane de lei, fără TVA, pentru ornamentele de amplasat prin oraș pe perioada iernii.

Citește și: Primăria cumpără ornamente pentru iluminatul festiv de iarnă, ca să înlocuiască ghirlandele defecte

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Marioara

Acum 2 luni

Foarte bine! La ce bun atatea ornamente noi? Saracie cu ciucuri...
Raspunde

R

Acum 1 lună

Si pe noi, consumatorii casnici, ne pune UE sa facem economie la energie electrica? Dar prin platile taxelor catre Primarie , sibienii platesc curentul electric al luminilor de care se bucura turistii?
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Nici macar pentru copii.
Raspunde

Popa

Acum 1 lună

Certificatul ăla verde căcăniu, care atesta că te-ai tâmpit, pardon ...vaccinat, nu se mai cere ??
Raspunde

MihaM

Acum 1 lună

sa invatam din trecut, da, dar sa nu fim ranchiunosi și sa punem sare pe rana celor care au crezut ca fac bine cu certificatul....au încercat sa dezbine familiile dar romanii se aduna la durere, nu se omoară între ei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus