Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Știrile zilei - 26 octombrie. Locuitorii din Rășinari se revoltă împotriva centurii ocolitoare, Aeroportul Sibiu - pe 5 la nivelul țării, Ministrul Sportului girează personal bazinul Olimpia

Știrile zilei - 26 octombrie. Locuitorii din Rășinari se revoltă împotriva centurii ocolitoare, Aeroportul Sibiu - pe 5 la nivelul țării, Ministrul Sportului girează personal bazinul Olimpia

Rășinariul se revoltă împotriva centurii ocolitoare

O parte dintre locuitorii comunei Rășinari au creat o petiție prin care doresc să semnaleze neajunsurile pe care viitoarea centură ocolitoare a Sibiului le-ar aduce localității, în cazul în care va fi construită după planurile actuale. Ei aduc argumente ce țin de turism, cultură, natură și bani atunci când spun de ce nu ar fi bine ca Centura Sud să traverseze terenurile localității. Până și Lucian Mândruță s-a exprimat împotriva proiectului.

Aeroportul Sibiu, pe 5 în țară

După ce aeroportul din Bacău a pierdut cursele Blue Air, ce deserveau mai des rute din Moldova, Aeroportul din Sibiu a urcat o poziție în clasamentul aeroporturilor românești în funcție de numărul de călători. Primul loc este deținut de aeroportul din Cluj.

Novak se va ocupa personal de bazinul Olimpia

Încă un ministru al Sportului promite că se va ocupa personal de situația bazinului Olimpia, care stă închis de mai bine de un an și se degradează și mai tare de la o zi la alta. Prezent la Sibiu, Eduard Novak a dat asigurări că deși birocrația durează, se va ocupa personal ca bazinul Olimpia să fie reabilitat.

Sâmbătă e gratis la notari

Nu credeați că o să auziți asta vreodată, nu? Cu ocazia Zilei europene a justiției civile, notarii din țară vor acorda consultații juridice notariale gratuite. Sâmbătă, între 9 și 13, notarii din Sibiu vor oferi informații despre succesiune, divorț, legalizarea actelor sau primirea în depozit a bunurilor și multe altele.

Șofer filmat în timp ce rupe bariera

Reprezentanții Primăriei Sibiu au făcut publice imaginile cu un șofer sibian care pleacă din parcarea de la Cazarma 90 fără să plătească. Acesta trece prin barieră cu mașina și lasă în urmă bariera ruptă. Totul s-a întâmplat la finalul săptămânii trecute, în noaptea de joi spre vineri. 

Micăsasa și Vurpăr, fără niciun ban

12,4 milioane de lei vor intra în localitățile din județul Sibiu din Fondul de rezervă bugetară, însă cele două localități din afara coaliției PSD – PNL, Micăsasa și Vurpăr nu vor primi niciun leu. Micăsasa are primar USR în timp ce la Vurpăr primarul provine din Partidul Ecologist Român.

Directorul Clubului Economic German, despre investițiile germane la Sibiu

Wolfgang Alexander Guib, directorul Clubului Economic German Transilvania (DWS), a acordat un interviu ziarului Turnul Sfatului, în care a vorbit, printre altele, despre situația investițiilor germane în Sibiu și problemele pe care aceștia le întâmpină în activitatea lor în Sibiu.

Sibiul ar putea da noi campioni

Ministerul Sportului a prezentat proiectul Strategiei Naționale pentru Sport la Sibiu, în cadrul unui tur care curpinde mai multe orașe, după ce a fost pus în dezbatere publică. Strategia a fost elaborată împreună cu reprezentanți ai Universității Babeș-Bolyai. Ministrul a subliniat faptul că județul Sibiu este o bază de selecție importantă care, printr-o direcție clară, ar putea da campioni. 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus