Sâmbătă,
20.04.2024
Parțial Noros
Acum
3°C

Peste 400 de participanți din Sibiu și din țară, la cea de-a V-a ediție a Festivalului Cultural-Sportiv „Zilele Nordic” 2022

Peste 400 de participanți din Sibiu și din țară, la cea de-a V-a ediție a Festivalului Cultural-Sportiv „Zilele Nordic” 2022

În perioada 21 - 23 octombrie, la Râul Sadului, a fost organizat Festivalul Cultural-Sportiv „Zilele Nordic” 2022. Evenimentul, ajuns la cea de-a V-a ediție, are ca scop promovarea principalelor zone de interes turistic din județul Sibiu, a turismului montan practicat într-un mod organizat, civilizat, ecologic, precum și scoaterea în evidență a valorilor ce au rezultat din practicarea acestor activități.

La start s-au alineat aproximativ 400 de participanți, dintre care peste 170 copii și tineri, reprezentând 18 organizații de profil din țară, precum și mulți alți iubitori ai muntelui.

La activitățile sportive, precum traseu montan regularitate, alergare, orientare pe hartă, cățărare pe panou, au participat peste 200 de concurenți pe categorii de concurs, realizând rezultate neașteptat de bune.

La activitățile cultural - artistice precum program cultural- artistic, stand expozițional, montaj film/slideshow, au participat 16 organizații de profil cu programe, montaje și exponate remarcabil de bune.

La Festivalul „Maraton Folk și Cântece de Munte” care s-a desfășurat pe parcursul a două seri de spectacol, au cântat 28 artiști, sala fiind neîncăpătoare până spre dimineață.

La final, cu sprijinul partenerilor și al colaboratorilor, toți participanții au fost recompensați cu premii și cadouri dulci pentru cei mici, transmit organizatorii.  

Câștigătorii Trofeului „Zilele Nordic” 2022 au fost cei de la Clubul „Aventură în Natură” România.

În competiții au fost prezenți: Clubul „Aventură în Natură”, Clubul „Dragoneii” București, Clubul „Măgura” Cisnădie, Palatul Copiilor Sibiu, Cercetașii „TurePits” Mediaș, Clubul „Vânturarița” Rm. Vâlcea, Clubul „Turalpin” Făgăraș, Clubul „Mioritic” București, Clubul „Corydalis” Mediaș, Clubul „Lupii Argintii” Sibiu, Clubul „Excelsior” Slobozia, Clubul „Carpații de Curbură” Râșnov, Clubul „Victoria” Brașov, „Pisicuțele” București, Clubul „Săgeata Munților” Sibiu, Clubul „Olimp” Sibiu, Clubul „Carpatic” București și Clubul „Călăuza” 3 plus 1” Brașov.

Evenimentul a fost organizat de Clubul de Turism și Ecologie Montană „Nordic Grup” Sibiu, în parteneriat cu Federația Română de Turism Sportiv, cu sprijinul Primăriei Râu Sadului și Salvamont Sibiu alături de mai mulți sponsori.  

„C.T.E.M „Nordic Grup” Sibiu mulțumește tuturor participanților, colaboratorilor și partenerilor pentru participarea la acest eveniment, cu invitația de a ne revedea anul viitor la cea de a – VI – a ediție”, transmit organizatorii.

În cadrul evenimentului au avut loc următoarele competiții:

- Concursul de turism sportiv Montan „Cupa Prieteniei”, Memorial Ștefan Eremia - ediția a V-a, etapă în cadrul Campionatului Național F.R.T.S;

- Festivalul de creație și interpretare cultural – artistică având ca tematică montană - Lira Carpatină „Sus pe Creasta Munților” - ediția a V-a, Sibiu, Râu Sadului:

- Festivalul concurs „Maraton Folk și Cântece de Munte” - ediția a V-a, Sibiu, Râu Sadului;

- Târgul de promovare al activităților cu specific montan „Pro-Mont” - ediția a II - a, Sibiu, Râu Sadului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus