Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Pista de biciclete dintre Avrig și Mârșa ar putea fi terminată anul acesta. „Vor fi plantați 400 de arbori globulari catalpa”

Pista de biciclete dintre Avrig și Mârșa ar putea fi terminată anul acesta.  „Vor fi plantați 400 de arbori globulari catalpa”

Reprezentanții Primăriei Avrig au publicat miercuri imagini cu lucrările de la pista de biciclete dintre Avrig și Mârșa. Constructor este firma sibiană Total NSA AG Construct, iar valoarea contractului de proiectare și execuție este de 6,8 milioane de lei, cu TVA inclus. Pista are o lungime de 2 km pe fiecare sens și o lățime de 1 m.

Citește și La Avrig va fi amenajată o pistă pentru biciclete de 9 milioane de lei. Va avea 2 km

Lucrările au început în aprilie 2022, iar la finele lunii august, pista avea un grad de realizare de 75%, anunța Consiliul Județean Sibiu la finele lunii august 2022. Șantierul ar putea fi încheiat mai repede, pentru că vremea bună din ultimele săptămâni le-a permis muncitorilor să finalizeze câteva etape importante ale proiectului, scrie sursa citată pe pagina de facebook.

“A fost vorba despre lucrări complexe, care au presupus consolidarea drumului, a zonelor mlăștinoase și construirea de podețe peste râurile din zonă. Pista va avea mai multe alveole, sau spații de așteptare și, pe marginea ei, de-o parte și de alta a drumului, vor fi plantați 400 de arbori globulari catalpa”, a precizat primarul Adrian David.

foto verdi.ro

“Termenul de finalizare a lucrărilor este undeva la jumătatea anului viitor însă, dacă vremea va permite, pista va fi finalizată anul acesta, urmând ca recepția să fie făcută în 2023. Ar mai fi de pus parapeții de protecție și trebuie făcută legătura între pistă și podul peste Râul Avrig”, a explicat și viceprimarul Ciprian Stoișor.

În cadrul proiectului ”Îmbunătățirea calității vieții populației din localitatea Mârșa”, Consiliul Judetean Sibiu și-a asumat realizarea pistei de biciclete pe DJ 105 G, pe o lungime de aproape 3 km. Proiectul a fost depus spre finanțare, de Primăria Avrig, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 13 - Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, iar valoarea lucrărilor se ridică la 6.816.800,74 lei cu TVA.

Pista anunțată de Consiliul Județean Sibiu are două zone în care bicicliștilor li se recomandă să meargă pe jos.

”Sectorul de drum vizat de prezenta documentație este amplasat între localitățile Mârșa și Avrig și are o lungime de 2.131 de m, împărțiți astfel: a) 53,61 de metri, zona de pod de la ieșirea din orașul Avrig; pe această porțiune nu se intervine, biciclistul fiind obligat să se dea jos de pe bicicletă și să parcurgă acest sector pe jos; b) 1.987 de metri, prevăzuți în profilul longitudinal de pe drum pe marginea căruia se propune amenajarea de piste de biciclete; c) 20,26 de metri, zona de pod de la ieșirea din localitatea Mârșa; pe această porțiune nu se intervine, biciclistul fiind obligat să se dea jos de pe bicicletă și să parcurgă acest sector pe jos; 70,13 metri, ultimul sector pe DJ 105G, până la trecerea de pietoni”, se arată în documentația de atribuire a contractului.

Citiți mai multe aici - Încă o pistă de un metru, la marginea drumului, între Avrig și Mârșa. 6,8 milioane de lei pentru 2,1 km

Printre beneficiarii acestei viitoare piste de biciclete sunt și aproximativ 360 de elevi, apreciază reprezentanții Consiliului Județean Sibiu. ”Prin amenajarea acestei piste de biciclete se urmărește ca locuitorii de pe raza UAT Avrig să se deplaseze cu bicicleta în condiții de siguranță și de protejare a mediului. În acest sens, și elevii din Avrig vor putea ajunge la Liceul Tehnologic Mârșa utilizând bicicleta ca mijloc de transport. În vederea creșterii standardelor de viață, pista de biciclete va oferi locuitorilor o alternativă de petrecere a timpului liber de calitate și va sprijini și creșterea economică a orașului prin turismul rural ca urmare a creșterii fluxului de turiști în zonă. Se dorește crearea acestei piste de biciclete și pentru încurajarea folosirea acestor mijloace de transport în locul automobilelor, în scopul reducerii emisiilor de CO2 și a eficientizării consumului de energie”, se arată în caietul de sarcini semnat de conducerea CJ Sibiu.

foto Primăria Avrig

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Mihai

Acum 1 an

Astia nu-s in stare sa faca o pista cu o latime macar decenta! Te pun in pericol permanent, daca sunt doua biciclete in paralel ai risc de accident! Tara lucrului bine facut, vorba lui Ceasca!

Raspunde

Adrenalienatul

Acum 1 an

Au doborat plopi seculari ca sa planteze arbusti alohtoni, care nu au nicio treaba cu flora locala.

Raspunde

Un biciclist

Acum 1 an

Cele doua randuri de borduri aproape ca sunt mai late decat asfaltul ce ramane intre ele. Bani aruncati aiurea pe lucrari de kakat. Vedeti o poza mai sus cum arata o pista normala din vest, fara mii si mii de borduri inutile si cu o latime ce permite unui biciclist sa treaca pe langa alt biciclist.
Raspunde

Ioan

Acum 1 an

Este evident pt oricine se uita la poze ca nu aveau loc suficient sa o faca mai "lata" , atat s-a putut!

Raspunde

Nonick

Acum 1 an

Daca prinzi din urma o bicicleta mai lenta nu ai pe unde depasi, era mult mai bine - si mai ieftin, ca era jumatate din numarul de borduri - daca faceau banda dubla pe o singura parte a drumului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus