Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
5°C

Primăria Sibiu, printre administrațiile cele mai economicoase cu luminile de Crăciun. În Constanța se cheltuie 3 milioane de lei

Primăria Sibiu, printre administrațiile cele mai economicoase cu luminile de Crăciun. În Constanța se cheltuie 3 milioane de lei

Primăria Sibiu va cheltui în acest an cu beculețele de Crăciun aproximativ 640 de mii de lei, una din cele mai mici sume, în comparație cu alte municipii din țară, arată o analiză realizată de Info Sud Est. Doar că în urmă cu o lună, administrația locală preciza într-un răspuns transmis Turnul Sfatului că s-au cheltuit doar 100 de mii de lei. Administrația locală a explicat că acești bani nu reprezintă decât luminile, restul fiind manopera de montaj și demontaj (aproximativ 500 de mii de lei) și factura preconizată pentru consumul de energie electrică.

 

Constanța cheltuie cei mai mulți bani pe ornamentele de Crăciun

Conform analizei realizate de Info Su-Est, municipiul Constanța cheltuie în acest an aproape 3 milioane de lei pentru decorațiunile de Crăciun, cea mai mare sumă dintre cele pe care marile municipii din România, consultate de Info Sud-Est, le-au alocat.  Brașovul are un buget de sub 500 de mii de lei, de șase ori mai mic decât Constanța.

În topul marilor municipii, Constanța este urmată de Galați, cu un buget de peste un milion și jumătate de lei, și Cluj, care a alocat luminițelor festive puțin peste un milion de lei. Cel mai puțin cheltuie pentru luminițe Timișoara și Brașov, ambele orașe alocând bugete de aproximativ 500 de mii de lei. Între ele se află primăria Târgu-Mureș, cu un buget de aprox. 630 de mii de lei, primăria Tulcea cu aprox. 600 de mii de lei și primăria Sibiu cu aproximativ 640 de mii de lei.

Primăria Sibiu, în octombrie: Nu cheltuim decât 100 de mii de lei. Doar luminile

Primăria Sibiu răspundea la începutul lunii octombrie unei solicitări Turnul Sfatului pe această temă și explica faptul că în acest an singura cheltuială cu ornamentele de Crăciun este cea pentru completarea cu ghirlande a cupolei de lumini din Piața Mare. Valoarea ei: 119.606 cu TVA inclus. Pe lângă acești bani se adaugă 500 de mii de lei, aproximativ, cost montare-demontare și costul estimativ pentru consumul de energie electrică - 38 de mii de lei. Astfel se ajunge la suma de aproxiamtiv 600 de mii de lei, transmisă de Primăria Sibiu.

”Primăria Sibiu nu va achiziționa anul acesta ornamente sau instalații noi pentru iluminatul festiv. Au fost achiziționate însă șiruri luminoase pentru înlocuirea celor defecte din cupola instalată în fiecare an în Piața Mare”, informează purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Administrația locală a achiziționat prin cumpărare directă „370 de bucăți de ghirlande luminoase cu leduri de exterior sub formă de ȘIR” de la MK Illumination SRL, cu sediul în Hunedoara.

De la aceeași companie primăria a cumpărat ornamente și ghirlande luminoase și anul trecut, iar acum 3 ani - și bradul artificial pentru decorarea Pieței Mari în preajma Crăciunului.

Anul trecut, aceeași societate a vândut Primăriei Sibiu ornamente și ghirlande luminoase în valoare de 500 de mii de lei.

În urmă cu doi ani, Primăria Sibiu a cheltuit 1,4 milioane de lei, fără TVA, pentru ornamentele de amplasat prin oraș pe perioada iernii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3035

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Dragos

Acum 1 lună

Foarte bine procedat, felicitari! Urmatorul pas ar fi interzicerea tuturor masinilor in zona istorica si introducerea parcarii cu plata peste tot. In felul asta, macar o parte din oras va arata aproape la fel de civilizat ca in vestul Europei.
Raspunde

@@@

Acum 1 lună

Ne punem cu Constanta unde e mafia in floare?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus