Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

„Pista cerbilor”, pe Valea Avrigului. O nouă pistă de biciclete în una dintre zonele preferate de sibieni în minivacanțe

„Pista cerbilor”, pe Valea Avrigului. O nouă pistă de biciclete în una dintre zonele preferate de sibieni în minivacanțe

O pistă de biciclete va fi amenajată în următorii 4 ani pe Valea Avrigului, zona preferată de sibieni în minivacanțe. Este vorba despre drumul ce leagă Avrigul de Poiana Neamțului, la capătul căruia se găsește și o fermă de cerbi.

Autoritățile locale din Avrig vor să construiască pista de biciclete pe drumul județean 105 F, iar banii speră să-i obțină prin PNRR. Pentru a depune însă proiectul au nevoie ca acest drum să treacă în administrare locală. În acest sens într-o scrisoare adresată conducerii CJ Sibiu se menționează: „Prin prezenta revenim la solicitarea de preluare în administrare de către orașul Avrig a sectorului de drum din DJ 105F cuprins între km 2+530 și km 9+200 înscris în CF 108880, proprietate publică a Județului Sibiu, în vederea depunerii spre finanțare în cadrul PNRR Componenta 10-Fondul Local a unei piste de biciclete pe sectorul respectiv”.

Perioada pentru care se solicită constituirea dreptului de administrare este toată perioada de implementare a proiectului, până după recepția finală a lucrărilor, dar nu mai devreme de 5 ani de la finalizarea proiectului.

Consiliul Județean Sibiu urmează să aprobe un proiect în acest sens la ședința din 24 noiembrie 2022.

Citește și: Județul Sibiu ar putea avea pistă nouă de biciclete spre una dintre cele mai frumoase zone turistice

Conform graficului general de realizare a investiției, pista ar putea fi gata spre sfârșitul anului 2026. Până atunci, mai rămân de executat alte lucrări pe o parte și alta a drumului: companiile de apă și gaz trebuie să intervină pentru rețelele de utilități. Abia după aceste intervenții, prevăzute pentru a fi finalizate anul viitor, se poate vorbi despre modernizarea drumului și construirea pistelor de biciclete, au precizat reprezentanții Primăriei Avrig: „Modernizarea este necesară, având în vedere că este o zonă turistică preferată de sibieni. Sunt multe cabane în zonă, iar pista va putea fi folosită nu numai de turiști, dar și de oamenii care muncesc la aceste cabane. Este și intenția noastră ca, prin acest proiect, să contribuim la promovarea transpotului ecologic”.

Citește și: Pista de biciclete dintre Avrig și Mârșa ar putea fi terminată anul acesta. „Vor fi plantați 400 de arbori globulari catalpa”

După recepția finală a proiectului tronsonul din DJ105F Avrig (DN1)-Poiana Neamțului va fi retrasmis Consiliului Județean Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2076

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Mihai

Acum 1 an

O idee buna care trebuia pusa in practica de multa vreme in special pentru siguranta avand in vedere numarul mare de biciclisti si masini care creste se la an la an!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 1 an

Moaaamā, o NOUĀ pistā de biciclete!!!!!!!!! Exact ce era nevoie. Toti, absolut toatā suflarea planetei trāieste acum in saua bicicletei. Nu ai biclā, nu existi! Am auzit de nunti facute pe bicicletā, nasteri prin cezarianā pe saua bicicletei, un vār mi-a spus cā la interviul de angajare ca brutar la VelPitar I s-a cerut sā enumere toatā gama de schimbātoare Shimano de mountain bike......un vecin a bāgat divort cā nevastā-sa nu stia diferenta intre adventure bike si cyclo-cross bike......sorā-mea mi-a spus cā dacā Daniel ( fiu-su) trece de la frânele Magura la Tektro s-a lins pe bot de alocatie...... Cicā si pensiile se vor acorda in functie de numārul de bicle detinute nu de vechimea in muncā......
Raspunde

Alex

Acum 1 an

Stim toti ca esti batut in cap, nu mai semnaliza inutil ...
Raspunde

Adi

Acum 1 an

Buna ! Mai bine faceti drumul circulabil pt auto pana sus la cabana. La cum arata in prezent, mai bine iei bicicleta de acum sa mergi pe el.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus