Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Cinci școli de cartier din Sibiu vor avea cluburi de programare și robotică

Cinci școli de cartier din Sibiu vor avea cluburi de programare și robotică

Fundația Comunitară Sibiu, cu susținerea companiei wenglor, a sprijinit crearea a cinci cluburi de programare și robotică în diferite școli din Sibiu. Proiectul face parte din Fodul Științescu 5.0, primii elevi deja învățând despre robotică la școală, cu ajutorul echipamentelor moderne.

”În cadrul Fondului Științescu, în fiecare ediție noi inițiem un call de proiecte, adică lumea trimite aplicații și noi stăm în contact direct cu ei astfel încât să ne asigurăm că aplicațiile sunt la cel mai bun nivel. De multe ori, pentru a ajunge la forma trecem prin mai multe procese de feedback. Fundația Comunitară nu selectează proiectele câștigătoare ci noi ne asigurăm că proiectele sunt de nivel ridicat și invităm un juriu, un comitet de selecție compus din mai mulți membri din comunitate care au habar de zona aceasta de educație și tehnologie. La final ei fac selecția și stabilesc câștigătorii”, a explicat pentru Turnul Sfatului Ana Bugneriu, directorul Fundației Comunitare Sibiu.

Câștigătorii ediției din acest an și beneficiarii cluburilor de programare și robotică sunt:

- CSEI Nr.1 Sibiu - Clubul de robotică „Minţi curioase”

- Școala Gimnazială Nr.10 Sibiu - „Workbotics”

- Școala Gimnazială Nr. 13 Sibiu - Club „Robo13”

- Școala Gimnazială Nr.18 Sibiu - „TMD Robotics”

- Școala „Ion Luca Caragiale” Sibiu - „Științescu CCC – Caragiale Code Club”

- CSEI Nr. 2 și școala 22 (structură a CSEI Nr. 1, din cadrul Spitalului nr. 3 Sibiu) - „Științescu CSEI Sibiu” - Asociația Științescu Hub va crea un club mobil, care își va desfășura activitatea în cele două CSEI-uri.

Dotările pentru aceste cluburi trebuie să se încadreze în maxim 15.000 de lei fiecare, banii venind în urma sprijinului companiei wenglor. Laboratoarele sunt amenajate în spații puse la dispoziție de școlile respective.

"E minunat ca elevii să descopere și să experimenteze, să creeze tehnologie, cât mai devreme cu putință. Numai așa o vor putea folosi pentru a construi un viitor mai bun pentru comunitatea din care fac parte", spune Herbert Mathias Oprea, director wenglor Romania.

În funcție de implicarea organizatorilor și dotările solicitate, în unele școli activitatea cluburilor de robotică a început deja.

”Există niște kit-uri de robotică pe piață care sunt predefinite și ele vin pe componente, care se pot asambla în roboți. Vorbim despre kit-uri făcute special pentru sectorul educației, roboții rezultați având complexități diferite, în funcție de nivelul de cunoștințe al elevilor. Unele vin de la bun început cu lecții, ca să dau un exemplu: Cum alimentăm robotul? Majoritatea cluburilor au activitate săptămânală și sunt bine primite de copii și părinți”, mai precizează Ana Bugneriu.

Fondul Științescu a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

???

Acum 4 luni

Mai bine ar invata sa scrie si sa citeasca!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus