Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Din 1 decembrie sibienii vor plăti parcarea pe întreaga Calea Dumbrăvii și pe tot bulevardul Mihai Viteazu

Din 1 decembrie sibienii vor plăti parcarea pe întreaga Calea Dumbrăvii și pe tot bulevardul Mihai Viteazu

Primăria Sibiu anunță că începând cu data de 1 decembrie 2022 parcările publice de pe bulevardul Mihai Viteazu (tronsonul cuprins între strada Nicolae Iorga și strada Rahovei) și cele de pe Calea Dumbrăvii (tronsonul cuprins între Bulevardul Mihai Viteazu și strada Siretului) se vor putea ocupa contra cost.

Pe celelalte tronsoane ale celor două artere este deja în vigoare parcarea cu plată astfel că, odată cu implementarea acestor prevederi, taxarea parcării se va face unitar pe întreaga lungime.

Citește și: Cele 120 de locuri de parcare create pe Calea Dumbrăvii devin cu plată. La fel și alte 128 rămase de pe Bd. Mihai Viteazul

Cele două porțiuni din marile bulevarde sunt cuprinse în zona C, iar taxa de parcare va fi de 1 leu/h.

Pentru a plăti taxa de parcare șoferii pot utiliza:  

- Aplicația Parcare Sibiu (prin sms, cu card bancar sau credit preplătit)

- SMS, direct de pe mobil

- Un tichet sau un abonament de parcare

În cele două zone urmează să fie amplasate și automate pentru tichete de parcare, pentru a oferi sibienilor și această opțiune.   

Tot din data de 1 decembrie 2022 utilizarea parcării supraetajate din cartierul Hipodrom se va taxa. Sibienii care locuiesc în zonă pot cumpăra abonamente de parcare – peste 300 de persoane s-au programat online pentru a depune cererea. Toate informațiile despre cum se poate achiziționa un abonament și regulamentul de funcționare al parcării, AICI.

Amenda pentru parcarea fără achitarea taxei este între 200 și 300 de lei pentru persoane fizice și între 300 și 500 de lei pentru persoane juridice.  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Un sibian

Acum 1 an

pe b-dul Mihai Viteazu, unde este aprozarul este "parcat" un microbuz...folosit pe post de magazie...ala ce parcare plateste???!!!
Raspunde

McD

Acum 1 an

Ala plateste in produse proaspat livrate la Serviciul domeniului public din Primaria Sibiu...nu mai fiti asa invidiosi...la fel este si in parcarile din jurul Pietii Cibin...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus