Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-0°C

Au început lucrările la noul Hotel de Gheață de la Bâlea. Tema din acest an este „Europa”

Au început lucrările la noul Hotel de Gheață de la Bâlea. Tema din acest an este „Europa”

Pentru că la Bâlea Lac stratul de zăpadă e generos, iar în ultimele nopţi temperaturile au coborât cu mult sub zero grade Celsius, responsabilii Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” au hotărât că e momentul potrivit pentru a da startul lucrărilor de edificare a celui de-a 16-lea Hotel de Gheaţă.

Potrivit unui comunicat de presă, în noaptea de luni spre marţi (28-29 noiembrie), echipa de muncitori s-a mobilizat exemplar şi a fixat primele cofraje, reuşind ridicarea celor dintâi pereţi ai Hotelului de Gheaţă 2022 – 2023. Activitatea continuă şi zilele următoare, fiind pregătit terenul pentru extragerea primelor „cărămizi” de gheaţă din calota lacului Bâlea, iar în funcţie de evoluţia lucrărilor şi evoluţia condiţiilor meteorologice, nu peste foarte multe zile, este programat debutul lucrărilor interioare - decorul camerelor, „mobilier” specific, amplasarea instalaţiei electrice etc.

„Dacă nu vor apărea situaţii excepţionale, noul Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac va fi deschis pentru vizitatori şi va avea primii oaspeţi în Ajunul Crăciunului”, transmite echipa proiectului.

Tema hotelului de gheață din acest an este „Europa”, iar vizitatorii obiectivului, care este unic în partea de sud-est a continentului, vor putea admira camerele Londra, Berlin, Paris, Amsterdam etc., ce vor fi decorate cu diverse elemente de gheaţă, simboluri din fiecare capitală.

„Pe lângă camerele ce vor putea fi vizitate şi vor găzdui temerarii deschişi la experienţe inedite, Hotelul de Gheaţă va dispune de un restaurant şi un bar, unde produsele/preparatele vor fi servite în pahare sau pe platouri de gheaţă. La fel cum s-a întâmplat în sezoanele anterioare, ineditul hotel ce se construieşte în căldarea glaciară de la Bâlea Lac a fost deja ales ca destinaţie de vacanţă de câteva zeci de turişti români şi peste 500 de turiști străini. Şi în această iarnă, cei mai mulţi turişti ce doresc să se cazeze şi să trăiască experienţe extraordinare la hotelul din „Tărâmul de Cleştar” al Masivului Făgăraş vor fi englezi, care ajung în ţara noastră prin intermediul agenţiei Untravelled Paths din Londra, societate specializată pe turismul de aventură, un partener vechi al Hotelului de Gheaţă Bâlea Lac. Prin Untravelled Paths, în sensul cuvântului "Poteci Nebatute" se fac rezervari din multe tari ale Uniunii Europene, Orientul Mijlociu dar si din America si Asia. Cele mai cautate pachete sunt cu aterizare la Bucuresti via Sinaia - Castelul Peles, Brasov, Castelul Bran, Hotelul de Gheata si inapoi spre Bucuresti cu oprire la Sibiu; aterizare la Cluj-Napoca via Sibiu, Palatul Brukenthal Avrig, Hotelul de Gheata si inapoi spre Cluj cu oprire la Avrig si Sibiu; de asemenea sunt cautate pachete de scurta durata cu aterizare la Sibiu via Palatul Brukenthal, Hotelul de Gheata si inapoi la aeroportul din Sibiu”, au mai precizat organizatorii proiectului.

hotel balea

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

5 comentarii

Unu

Acum 2 luni

EUROPA. Printre simboluri, Camera Amsterdam e musai să aibă în ferestre și câteva felinare roșii!
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Strainii nu stiu ca la un cutremur se face zob cu tot cu turisti.
Raspunde

Marian

Acum 1 lună

Se poate ajunge cu mașina personala? E deschis Transfăgărășan pana acolo? Dacă nu se poate cu mașina personala care ar fi posibilitățile? Mulțumesc!
Raspunde

Claudiu

Acum 1 lună

Marian, de unde ai aterizat atât de târziu? Te duci cu "mașina personală" sau chiar nu microbuzul până la Bâlea Cascadă și de acolo iei frumușel telecabina până sus, la Lac. Că telecabina bagă banii in același buzunar ca și cabanele; având un singur proprietar. În caz de vreme rea (ceea ce iarna se mai întâmplă rpn munții patriei) telecabina nu poate funcționa. Și-atunci rămâi prin zona să ...admiri până la saturație căldarea Bâlea și kitsch-ul ăla de gheață tăiată cu drujba Data viitoare sună direct la ei pentru detalii. Nu mai întreba "la ziar": că nu Turnul Sfatului te taxează
Raspunde

Marian

Acum 1 lună

Decât sa fi răspuns asa urat, mai bine treceai peste! Din câteva articole citite bănuiam ca asa este, dar voiam sa fiu sigur. "Te duci cu "mașina personală" sau chiar nu microbuzul până la Bâlea Cascadă și de acolo iei frumușel telecabina până sus, la Lac." - nu era mai civilizat dacă te-ai fi rezumat doar la asta?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus