Cele mai importante evenimente petrecute în perioada Sărbătorilor, la Sibiu:
9000 de accidente în ultimii 23 de ani
Din 1999 și până în 2021, în județul Sibiu s-au produs 8.935 de accidente rutiere, conform datelor serviciului Tempo al Institutului Național de Statistică. Anul trecut s-au produs în județ 537 de accidente rutiere, în creștere față de 2020. Pentru a preveni noi accidente, polițiștii sibieni au ieșit în stradă chiar și în ziua de Crăciun, când au reținut 16 permise, majoritatea pentru consum de alcool sau viteză excesivă. Campionul sărbătorilor este o șoferiță, oprită în trafic după ce a fost surprinsă cu 105 km/h în zona Veștem.
Povestea medicului care a plecat din Sibiu la 18 ani și a făcut carieră în Suedia
Jurnaliștii de la Europa Liberă au realizat un material portret al Laurei Ghibu Ventimiglia, sibianca care, deși plecată în Suedia a devenit cunoscută în România prin mesajele trimise în timpul pandemiei și prin implicarea în cauze civile. După periplul prin Suedia, Italia, Elveția și Brazilia, aceasta a înțeles că neliniștea vine din dorul de România.
Sibiul avea port în urmă cu 319 ani
În 2 aprilie 1702 împăratului Leopold al Sfântului Imperiu Roman avea în față planul prin care cetatea Sibiului urma să fie întărită cu ziduri de piatră și cu o citadelă de apărare. În urma realizării ansamblului defensiv, oraşul ar fi devenit cea mai puternică fortăreaţă transilvană. În Sibiu a fost amenajat chiar și un port, care permitea andocarea în același timp a 10 bărci încărcate cu piatră.
Cum arată parcul pentru câini din Terezian
Cel de-al patrulea loc de joacă pentru câini, cel din cartierul Terezian, așteaptă inaugurarea, alte trei fiind situate pe strada Maramureșului (aproape de intrarea în baza sportivă a Pompierilor), pe Aleea Șelimbăr și pe strada Oașa.
Cele mai frumoase tradiții de Crăciun din Mărginimea Sibiului
Ceata Junilor este un obicei prezent în aproape toate localităţile Mărginimii Sibiului, mai puţin în Poiana Sibiului. Aceasta se formează, conform tradiţiei, la Sf. Nicolae, iar organizarea lor diferă de la o localitate la alta. Cetele de Juni îşi încep activitatea o dată cu colindul din Ajunul Crăciunului. Mai întâi ei colindă în gospodăria primarului, apoi preoţii din sat după care urmează să fie colindaţi localnicii.
S-a deschis Hotelul de Gheață
La peste 2.000 de metri altitudine, la Bălea, s-a deschis hotelul de gheață. Are 8 camere, bar și restaurant și a primit deja turiști, toți străini care și-au făcut rezervare din vreme. Hotelul a fost construit în numai 2 săptămâni, iar cei mai mulţi turişti sosiți la hotelul de gheaţă sunt din Marea Britanie.
Căutările continuă și de sărbători
5 scafandri din cadrul ISU Sibiu și ISU Mureș cu două bărci, precum și 10 pompieri militari ai ISU Sibiu, alături de un echipaj chinotehnic din cadrul Centrului Chinologic Sibiu caută în continuare trupul pescarului dispărut pe Olt în urmă cu mai bine de o săptămână. Căutările nu s-au oprit nici în ziua de Crăciun.
Cum erau sărbătorile de iarnă în Sibiu, în perioada comunistă
Moș Crăciun era înlocuit oficial de Moș Gerilă, iar colindele cu plugușorul. Era mai multă zăpadă, era mai frig afară, dar și în apartamente și case. Exista mai multă viață socială, oamenii se vizitau mai des, de plăcere, însă și involuntar, la cozile de la pâine, alimentară, carmangerie, aprozar. Cam așa arătau sărbătorile de iarnă, în Sibiu, în perioada comunismului.
Nicu Ceaușescu era turbat să le batem pe Steaua și Dinamo
Ajuns la 75 de ani, Viorel Hizo, fostul antrenor al echipei Inter Sibiu, a dezvăluit detalii despre perioada în care antrena pe Municipal și despre relația pe care a avut-o cu Nicu Ceaușescu, fiul dictatorului, care era prim-secretar la Sibiu. Cea mai mare dorință a fiului lui Ceaușescu era ca Sibiul să învingă pe teren pe Steaua și Dinamo.
6 lupi din Croația la ZOO Sibiu
Reprezentanții Grădinii Zoologice din Sibiu anunță achiziția a șase lupi, aduși de la Zoo Osijek, din Croația. Între cele 301 animale din 76 de specii care trăiesc la Gradina Zoologică din Sibiu se numără și câteva exemplare mai deosebite cum ar fi un crocodil cu o lungime de trei metri sau leopardul de Amur, o specie protejată.
10 kg de petarde confiscate „în familie”
O femeie în vârstă de 36 de ani a fost prinsă de polițiști cu circa 5 kilograme de petarde. O cantitate asemănătoare au descoperit și asupra fiului acesteia, în vârstă de doar 14 ani.
Contestație la TAS pentru cele 9 puncte
Conducerea AFC Hermannstadt a depus contestația la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv), în urma deciziei de depunctare cu 9 puncte din cauza datoriilor financiare, depunctare decisă de FRF. Înainte de finalul anului, jucătorii și staff-ul de la Hermannstadt și-au primit salariul pe luna noiembrie. Astfel, clubul este la zi cu plata salariilor, iar în plus, s-au plătit și primele de victorii pentru sezonul în curs.
Donație pentru copiii orfani
Clubul FC Hermannstadt a contribuit cu o donație de 30.000 de lei pentru SOS Satele Copiilor și au îndemnat toți fanii să trimită un SMS la numărul 8864 cu cuvântul MAMA, pentru a sprijini cu 4 euro finanțarea activității acestui ONG.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: loc de joacă câini Terezian , tradiții de Crăciun Mărginimea , lupi zoo Sibiu , Hotelul de Gheață Bâlea , subiectele zilei , petarde confiscate , evenimente , stiri sibiu
Vizualizari: 983
Ultimele comentarii
Acum 9 ore
Iliescu
Acum 9 ore
Troll.E.Buzu
Acum 9 ore
Lutte
Acum 9 ore
Pastor Marginas
Acum 10 ore
Emil