Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Braconieri din Vâlcea prinși în județul Sibiu cu peste 300 de kg de pește din Târnava

Braconieri din Vâlcea prinși în județul Sibiu cu peste 300 de kg de pește din Târnava

Polițiștii din Copșa Mică au oprit noaptea trecută în trafic o mașină în care au găsit peste 300 de kilograme de pește braconat din Târnava.

Evenimentul a avut loc miercuri, în jurul orei 23:45, în orașul Copșa Mică.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 14, dinspre Mediaș spre Sibiu, de către un bărbat în vârstă de 27 de ani, din județul Vâlcea.

Conducătorul auto era însoțit de  un pasager, un tânăr în vârstă de 21 de ani, tot din județul Vâlcea.

”În timpul controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au constatat că acesta este încărcat cu mai mulți saci despre care șoferul a declarat că ar conține diverse legume. Odată cu verificarea sacilor din autoturism, s-a stabilit că cei doi bărbați transportau cantitatea de 318 kg de pește, fără a deține documente legale de proveniență și transport”, au explicat oficialii Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că cei doi bărbați ar fi recoltat peștele cu plasele din localitatea Brateiu, din zona denumită popular ”Târnava Moartă”.

peste braconaj

”În cauză, la nivelul Poliției Orașului Copșa Mică, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de  pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit, deținere și transport fără documente legale a peștelui obținut din pescuit, respective pescuit cu alte unelte sau scule neautorizate”, mai spun oficialii IPJ Sibiu.

În vederea continuării cercetărilor, au fost confiscate cantitatea de 318 kg de pește (somn, crap, știucă, șalău, caras), 9 saci din plasă de tip monofilament, o barcă pneumatic și o pompă de aer.

Acțiunea a beneficiat de suportul și implicarea Biroului protecția fondului forestier și piscicol Sibiu.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

Peste 300 de kg de pește proaspăt în Piața Cibin. De la braconieri

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus