Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
8°C

Munca și pâinea, arhitectura socialistă sau trădarea intelectualilor: 5 conversații despre comunism la Biblioteca Astra

Munca și pâinea, arhitectura socialistă sau trădarea intelectualilor: 5 conversații despre comunism la Biblioteca Astra

Un exercițiu de reîmprospătare a memoriei identitare naționale este organizat la Biblioteca Astra. Este vorba de un maraton cultural dedicat conversațiilor despre perioada comunistă.

„Vom dezbate într-un maraton cultural, alături de Dan Perjovschi, Mihaela Miroiu, Radu Vancu, Rita Chirian, Răzvan Pop, Florin Coșuleț, Ciprian Ciocan, Marian Tiplic, Gabriel Rustoiu, Oana Ciucă Lazar, Șerban Suciu și Smaranda Bălan ce a însemnat comunismul în România și ce a însemnat Revoluția din 1989”, anunță reprezentanții bibliotecii.

Conversațiile vor avea loc joi, 22 decembrie, începând cu ora 11:00, în cadrul recent inauguratului colț american, etajul 5, Corp 5, după următorul program:

11:00 – 12:00

„Nici pâine fără muncă, nici muncă fără pâine” – conversații despre lifestyle-ul comunist, cu Florin Coșuleț și Smaranda Bălan.

Moderator: Șerban Suciu

12:30 – 13:30

„Casa mea e un cântec cu acorduri ample” – o discuție despre arhitectura socialistă, cu Liliana Cazacu și Alexandru Găvozdea.

Moderator: Smaranda Bălan

14:00 – 15:30

„Șopârlele epocii de aur” – vorbim despre libertatea de exprimare înainte de 1989, cu Mihaela Miroiu și Dan Perjovschi.

Moderator: Ciprian Ciocan

16:00 – 17:30

„Magistrala albastră, proiectul gulagului românesc” – arheologii Gabriel Rustoiu și Marian Țiplic, invitați la această dezbatere de Răzvan C. Pop, vor explica dimensiunea genocidului descoperită prin săpăturile arheologice desfășurate la siturile Delta și Periprava.

18:00 – 19:30

„Savanții celui mai iubit fiu – despre trădarea intelectualilor și despre ce a însemnat pentru Epoca Ceaușescu validarea regimului comunist, primită din partea elitelor intelectuale.

Invitați: Rita Chirian șși Radu Vancu.

Moderator: Oana Ciucă Lazăr.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Pânăcând

Acum 1 an

așa înțelege marele om să comemoreze acel moment măreț din istoria României contemporane,când poporul român și a spălat onoarea prin jertfă de sânge în decembrie 89! Gargară și iar gargară! Să ți fie rușine poponel!
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Cu biciul macar se mai muncea, exista cultura, teatru, film, intelectualitate de calitate, etc. Nu se plagia, jefuia si talharea populatia in halul asta. Capitalistii de azi se calauzesc numai dupa principiul ,,nici crime si talharii fara paine, nici paine fara crime si talharii''. https://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_politicieni_rom%C3%A2ni_implica%C8%9Bi_%C3%AEn_scandaluri_publice
Raspunde

Vasile

Acum 1 an

S-au si gasit pe cine sa intrebe! Marii cunoscatori Radu Vancu si Rita Chirian! Mari specialisti in toate! Halal!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus