Duminică,
28.05.2023
Parțial Noros
Acum
11°C

Imaginile anului 2022 în Munții Făgăraș: animalele sălbatice, surprinse în toate cele patru anotimpuri

Imaginile anului 2022 în Munții Făgăraș: animalele sălbatice, surprinse în toate cele patru anotimpuri
Fundația Conservation Carpathia a postat în urmă cu puțin timp pe pagina de facebook un clip video surprinzător din Munții Făgăraș. Videoclipul de 91 de secunde surprinde zeci de animale sălbatice în mediul lor natural, în anul 2022, în toate cele patru anotimpuri. 
 
 
Imaginile arată zeci de animale, de la iepuri, urși, lupi, până la porci mistreți, pisici sălbatice sau vulpi, trăind în mediul lor natural și defilând pe aceeași potecă. Așa cum arată reprezentanții fundației în descrierea care însoțește clipul video, imaginile au fost surprinse de una din camerele de monitorizare montate în pădure.
 
„Un an în Munții Făgăraș. 365 de zile, patru anotimpuri, viața așa cum curge natural în Munții Făgăraș. Imagini surprinse de una din camerele noastre de monitorizare pe parcursul anului 2022.
#SecventeMunțiiFăgăraș #LIFECarpathia #dinteren” este descrierea care însoțește videoclipul.
 

Munții Făgăraș sunt o oază de natură sălbatică în Europa. Păduri seculare, carnivore mari, floră diversă, dar și comunități care trăiesc în armonie cu natura de secole. Fundația Conservation Carpathia se implică de peste 11 ani în conservarea zonelor mari împădurite din Munții Carpați, în Munții Făgăraș. Până în prezent fundația a achiziționat și reconstruit ecologic 840 de hectare de pădure tăiată la ras, a plantat peste 3,4 milioane de puieți, a salvat de la exploatare peste 26.900 de hectare de păduri și pășuni alpine din sud-estul Munților Carpați.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Alex

Acum 4 luni

Incredibil
Raspunde

Emil

Acum 4 luni

Cerbul, capra neagra si marmota se braconeaza la greu in Fagaras.
Raspunde

Ursul brun

Acum 4 luni

Orice țară normala la cap sau educată daca ar fi avut asemenea comori, ar fi creat demult parcuri naturale strict protejate pentru conservarea florei si faunei. La noi in statul presedintului eșuat, acesta participa de fațadă la campanii de impadurire, dar pe ascuns permite legislația prin care compania austriaca Timber taie non stop padurile in cele 3 megafabrici din Romania.
Raspunde

Emil

Acum 4 luni

Pai de unde sa fie copitele de capra neagra aruncate pe langa cabane. Greu de crezut ca friptura de capra neagra la Bâlea Lac e adusa din import. Povestesc cabanierii, in noiembrie-decembrie le prind carduri de 10-15 capre negre pe ochiurile de iarba neacoperite cu zapada din golul alpin si in 10-15 secunde le secera de nu mai ramane una.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus