Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Un sibian de 14 ani, singurul român care a cântat la concertul de Anul Nou din Viena. Oliver vrea să studieze conservatorul în Finlanda

Un sibian de 14 ani, singurul român care a cântat la concertul de Anul Nou din Viena. Oliver vrea să studieze conservatorul în Finlanda

Sibianul Oliver Frankel este singurul român care a fost pe scena Musikverein, la concertul de Anul Nou de la Viena. Adolescentul în vârstă de 14 ani a fost invitat să studieze la Viena datorită talentului, dar și performanțelor pe care le-a obținut până în prezent.

Oliver Frankel cântă de la vârsta de patru ani, iar de trei ani studiază la Viena și este elev al școlii Wiener Sängerknaben – Philanthropie. Mama băiatului, Lavinia Frankel, a povestit pentru TVR 1, postul care transmite an de an concertul de la Viena, cum a fost remarcat Oliver.

„După Anul Nou am mers într-o mică vacanță la ski în Austria unde Oliver a fost remarcat chiar de proprietara pensiunii la care am stat. Aceasta a făcut o mică filmare cu Oliver și a trimis această filmare mai departe. A doua zi am fost sunați ca în drum spre casă să oprim la Viena, la corul băieților din Viena pentru audiție. Imediat i-a fost oferit un loc în corul băieților”, a declarat mama adolescentului pentru TVR 1.

Turnul Sfatului a prezentat în urmă cu mai bine de doi ani și detalii referitoare la decizia băiatului de a pleca să studieze în Viena.

„Imediat i-a fost oferită o bursă. A stat și a cugetat, a plâns, a pus în balanță ceea ce lasă în urmă, ceea ce primește în schimb, iar după două zile răspunsul a venit, exact așa cum așteptam. Astfel, la sfârșitul lunii ianuarie, Oliver s-a mutat la Viena, pentru a începe școlarizarea în fostul vechi Palat Regal, Palais Augarten. Este un loc impresionant pentru orice copil să crească. Ca parte al acestei școli, care este, evident, o școală dedicată muzicii dar și cu materii normale ca la orice școală, Oliver va ajunge să vadă întreagă lume împreună cu colegii săi din corul Schubert, din care face parte”, spunea atunci mama lui. 

Citește și: Un tânăr talent din Sibiu a fost chemat la Viena

Program riguros de repetiții

Mama băiatului a mai povestit că acesta are un program riguros de repetiții, care îi permite pregătirea la un nivel înalt. „Fiind acolo, într-un circuit închis, într-un regim de internat, are deadline-uri, însă se încadrează pentru că știe că așa trebuie”, a mai spus sibianca.

Oliver a avut şi un turneu de două luni şi jumătate în Statele Unite şi Canada, unde a cântat în peste 40 de concerte.

Citește și: Tânărul sibian cu voce de aur. „De când se trezește până seara la culcare, mereu cântă”

Vrea să studieze conservatorul în Finlanda

Planurile băiatului nu se opresc însă aici. Oliver cântă şi compune arii pentru pian şi vrea să urmeze conservatorul cel mai probabil în Finlanda.

Potrivit sursei citate, la concertul de Anul Nou de la Viena, din toata familia, i-a fost aproape doar bunica deoarece au putut procura un singur bilet.

Sursă foto: Arhivă personală

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Georgeta Simionicescu

Acum 1 an

Nu ne mai facem bine ca popor! Ne dam copiii strainilor sa ii spele pe cap sa ii faca sa uite de traditiile romanesti si de dreapta credinta! Si ne miram ca suntem unde suntem. Of, unde esti tu Avram Iancu sa vezi ce s-a ales din neamul nostru sfant!
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Mai degraba ii exilam.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 an

Tot mai frumoase sunt manelele romanesti.
Raspunde

Anonim

Acum 1 an

Cam asta este nivelul tau...de manelist
Raspunde

Cetateanul Gogu

Acum 1 an

Cum te cheama fiu de dac si de roman?..... Frankel.
Raspunde

Austria

Acum 1 an

Nu ajungea acolo dacă nu avea susținere și "împingere" Forumul German, Consulatul Austriei. Și părinți cu influență în cercuri înalte. Povești am fost în concediu. O femeie de servici de la pensiune era prietenă cu șeful de la școala de la VIENA. Plus Cancelarul Austriei!!!!!!!!
Raspunde

Da

Acum 1 an

Cântă și are o voce extraordinară. Dar fără cineva nu ai nicio șansă. Pe toată planeta!!!!
Raspunde

Viena!!!!

Acum 1 an

Mama,Tata și BUNICA Relații de prietenie cu Forumul German și Consulatul Austriei la Sibiu. Rețeta succesului!!!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus