Vineri,
24.03.2023
Cer Senin
Acum
17°C

Se reabilitează punctul termic al Spitalului de Psihiatrie din Sibiu. Investiția este de 7,53 de milioane de lei

Se reabilitează punctul termic al Spitalului de Psihiatrie din Sibiu. Investiția este de 7,53 de milioane de lei

Clădirea în care se află punctul termic ce deservește pavilioanele Spitalului Clinic de Psihiatrie Sibiu va fi renovată și reabilitată printr-o investiție de 7,53 de milioane de lei, anunță reprezentanții Consiliului Județean. Scopul lucrărilor este de a reduce consumul de energie primară cu peste 65% și de a asigura alimentarea cu apă caldă menajeră și agent termic pentru toate clădirile celui mai vechi spital de psihiatrie din România, edificat la 1863.

Actualul punct termic a fost construit în urmă cu mai bine de 60 de ani și dispune de instalații cu consum ridicat de gaz metan și energie electrică, fiind în același timp subdimensionat în raport necesarul actual de apă caldă și căldură. Clădirea necesită lucrări de consolidare antiseismică, de modernizare, cât și de înlocuire a acoperișului.

Prin investiția anunțată se dorește reabilitarea clădirii, înlocuirea centralei termice, a tuturor echipamentelor conexe, cât și instalarea de panouri solare pentru prepararea apei calde menajere. Astfel, prin utilizarea de tehnologie „verde”, prietenoasă cu mediul înconjurător, dar și a unor echipamente moderne, cu randament crescut în exploatare, se va obține o reducere a consumului de energie din rețelele publice, până la aproape o treime din cel existent la acest moment.

Clădirea în care funcționează centrala termică va fi consolidată, izolată termic, acoperișul și tâmplăria vor fi înlocuite, iar iluminatul va fi asigurat prin corpuri economice, de tip led.

Pentru realizarea acestor lucrări, Consiliul Județean Sibiu a obținut de la Agenția Fondului de Mediu suma de 7,34 milioane lei, la care a adăugat o contribuție  proprie de aproximativ 200.000 lei.

„Prin toate investițiile realizate asupra imobilelor din patrimoniu, urmărim scăderea consumului de energie primară cât și utilizarea de energie verde. Cred că orice administrație publică responsabilă trebuie să își asume proiecte prietenoase cu mediul înconjurător și să găsească soluții pentru scăderea cheltuielilor cu energia”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus