Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Un tânăr din Sibiu a transformat fitness-ul online în afacere. Ovidiu Huluță, antrenor și trainer: Te conectezi de acasă, economisești timp și ai rezultate

Un tânăr din Sibiu a transformat fitness-ul online în afacere. Ovidiu Huluță, antrenor și trainer: Te conectezi de acasă, economisești timp și ai rezultate

Pasiunea pentru un stil de viață sănătos și pentru mișcare l-a făcut pe sibianul Ovidiu Huluță să-și dorească să împartă cunoștințele pe care le are în domeniu și cu alți oameni. Antrenor de fitness și personal trainer cu experiență în domeniu de 7 ani, Ovidiu a adus în Sibiu un concept diferit de antrenamentul clasic într-o sală de fitness. Programul Get in Shape dezvoltat de sibianul în vârstă de 25 de ani se desfășoară exclusiv online și își propune să le facă pe românce să se simtă bine în corpul lor și să trăiască sănătos. Procedura este una simplă: te conectezi online, într-un zoom, de acasă, iar Ovidiu este acolo pentru a te ajuta să alegi exercițiile potrivite și să le execuți corect.

Ovidiu este din Ocna Sibiului, iar de șapte ani este antrenor de fitness și personal trainer. A urmat cursurile de nutriție și fitness ale unor școli importante din România și a avut ocazia să învețe de la antrenori de prestigiu internațional. Prietenia dintre el și sport s-a legat mai greu, dar într-un final a fost cu succes.

„În școala generală și în liceu nu prea aveam nicio legătură cu sportul, îmi amintesc că eu și un coleg eram singurii care nu puteam să trecem aproape nicio probă. La jumătatea probelor, renunțam sau poate chiar și chiuleam de la sport. În liceu aproape că nu aveam notă la sport pentru că nu prea participam la ore. Primele încercări eșuate au fost la 16 ani. Atunci mi-am făcut abonament la sală pe o lună, m-am dus două zile și m-am lăsat. Am repetat chestia asta de trei ori și m-am lăsat de fiecare dată. Nu știam să mă organizez astfel încât să lucrez, pe rând, fiecare grupă de mușchi în parte”, povestește tânărul.

A patra încercare a fost însă cu noroc. A început să facă sport acasă, iar apoi a revenit la sală, făcând un obicei din acest lucru.

„Prima dată a fost cu succes când am început de acasă cu un target mic, să fac zilnic 20 de flotări, un minim cu care nu prea negociezi. Și am ajuns să fac trei luni la rând, zi de zi, fără pauză, câte 20 de flotări acasă. Așa am prins drag. După aceea s-a ivit încă o dată șansa să merg la sală având un background și a fost total diferit”, adaugă Ovidiu.

Cum a început programul Get in Shape

După ce a participat la mai multe cursuri și a reușit să devină antrenor, tânărul din Sibiu a început să primească propuneri pentru colaborări. Una dintre ele a venit în timpul pandemiei de la o firmă din București.

„Prima dată am avut oportunitatea să colaborez cu o firmă din București la o franciză foarte mare. Mi-au propus să lucrez ca antrenor pentru compania lor, să predau pe zoom pentru toți angajații din toată țara și chiar și din afară. Așa am luat contactul cu fitness-ul online.”

Ovidiu a văzut cum decurg antrenamentele și legătura frumoasă pe care o creează cu oamenii și și-a dorit să implementeze și el acest concept. „După această colaborare m-am gândit să fac și eu acest lucru. Lucrând doi ani cu aceleași persoane te conectezi foarte frumos cu ele. Sunt persoane care inclusiv acum mai fac antrenamente cu mine. Prima dată am oferit informații gratis pe Facebok, Instagram, am construit și un grup privat la care dau acces și ofer antrenamente gratuite tuturor”, mai explică tânărul.

Ce-ți trebuie ca să poți face sport acasă

Nu ai cum să nu te întrebi de ce ai nevoie pentru a putea face antrenamente acasă. Elementele cheie sunt ganterele, care pot fi înlocuite cu sticle de apă, pentru începători, și un covor.

„Noi folosim gantere de două de kilograme, investiție până în 50 de lei. Dacă ești la început și vrei să te conectezi la curs le poți înlocui cu două sticle de apă până la doi litri și atunci ai bifat și acest aspect. Pe lângă ele mai folosim și un covor de yoga.”

Majoritatea exercițiilor sunt cu greutatea corpului, de la nivel foarte ușor spre avansat.

„Am ore și dimineața și seara. Dimineața facem câte 30 de minute de antrenament cu mișcări ușoare și pauze mai mari, câteva exerciții de bază, seara facem trei antrenamente pe săptămână, dimineața două. Seara sunt un pic mai grele, de 50 de minute, mișcările sunt aceleași, dar mai scădem din pauză.”

Cel mai mare beneficiu – nu pierzi timpul și faci mișcare de acasă

Ovidiu explică faptul că unul dintre cele mai mari beneficii ale programului este că te poți conecta de acasă, scutind astfel timpul petrecut în oraș pentru a merge la sală, mai ales la orele de vârf. Pe lângă acest lucru, un alt beneficiu este educația nutritivă pe care acesta o oferă la pachet cu programul Get in Shape.

„Acesta este cel mai mare beneficiu, te poți conecta de acasă, scutești timp să mai mergi la sală, dar tot ai rezultate. Majoritatea persoanelor care se antrenează cu mine spun că după prima săptămână se simt altfel, simt transformări.

Odată cu înscrierea în curs, participanții primesc și un plan de nutriție bonus. Să spunem că noi avem de-a lungul a trei șase luni o colaborare. Acest material despre care vorbesc le rămâne rezumat și au o continuitate, se pot auto-antrena ca să se mențină în formă și să aibă rezultate nu numai în timpul programului, ci și după.”

„Trebuie să ai o conexiune cu antrenorul tău, să te simți bine în largul tău”

Important în tot acest program este să-ți găsești locul, să vrei să fi ajutat și să legi o conexiune cu antrenorul, dar și cu echipa virtuală din care faci parte.

„Până să începem o colaborare vorbim, setăm care e obiectivul lor pentru că vrem să aibă rezultate. Încerc să aflu ce au mai încercat, dar și încotro vor să se îndrepte. Când ajungi să te cunoști și să-ți dai seama că antrenorul chiar te ajută devii cumva un pic mai vulnerabil și vrei să fi ajutat.  Cu fiecare în parte este o legătură faină pentru că după fiecare ședință comunicăm, vedem cum poate fi îmbunătățit totul, vedem ce exercițiu le-a fost greu să facă, ce au executat bine și ce nu. Trebuie să ai o conexiune cu antrenorul tău, să te simți bine în largul tău.”

Investiție continuă și planuri de viitor

Investiția care a fost necesară până să ajungă să facă site-ul este de aproximativ 15.000 de euro. Pe lângă aceasta, importantă este și investiția în antrenamentele proprii, care îi dau energie și care îl ajută să împărtășească mai departe informații cu clientele sale.

„Cred că este o investiție permanentă în mine, în a învăța de la cei mai buni antrenori. Tot ce fac aici mă face responsabil de zeci de persoane într-o zi, zeci de persoane care au obiective ale căror rezolvare sunt cunoștințele mele, răbdarea și implicarea mea.”

Își dorește să ajute cât mai mulți oameni și să facă programul său cât mai cunoscut.

„Scopul este să ajut fiecare persoană prin cunoștințele mele. Ar fi păcat să lucrez cu aceiași 10-20 de oameni. Învăț constant și îmi doresc să ajut cât mai mulți oameni. Vreau, de asemenea, să postez cât mai mult conținut gratis pe Youtube despre cum să pornești de la zero și să ajungi la o condiție foarte bună. Fiecare progres este bun, mintea funcționează foarte mult pe repetiție, ai făcut un lucru bun, tinzi să îl repeți. Fiecare informație pe care o înveți te duce mai aproape de dorința ta. Planul cel mai mare ar fi să pot ajuta cât mai multe persoane.”

Tânărul crede că trebuie să-ți placă foarte mult ceea ce faci, iar așa rezultatele vor veni de la sine. Implicarea și dozarea energiei către oameni îl fac pe acesta să îndrăgească și mai mult ceea ce face.

„Nu cred că e vorba neapărat să muncești 16 ore pe zi, de exemplu. Nu mai ai energie să le-o dai celor cu care lucrezi, celor care au nevoie de tine acea oră, să fii implicat și să fii cu ei, să le dai valoare pentru toată ziua. Este important să fi un bun organizator, să-ți placă și să-ți pese de fiecare om în parte, și de cineva care-și ia abonamentul contracost și de cineva care nu face exercițiile tale, dar îți scrie și are nevoie de un sfat. Să fi acolo pentru oameni și să-ți pese, să nu oferi doar minim. Scopul meu e să ajut, iar dacă ajut, totul va merge de la sine”, concluzionează Ovidiu.

Dacă vreți să vedeți cum arată videoclipurile pentru începători, care includ zece minute de antrenament puteți intra pe grupul creat de Ovidiu. De asemenea, activitatea lui poate fi urmărită și pe site.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Luminita

Acum 1 an

e ca si sa te uiti la televizor la unul care haleste gratare si tu platesti
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

Poze cu brandul încordat , tricou cu logo de rupt in figuri, terminologii adecvate presārate cu englezisme la modā, frectii despre concepte de viatā, bārbi despre pasiune si dāruire, nimic despre BANI! Motorul si motto-ul oricārui întreprinzātor. Vrei sā ghet in sheip? Hai cā am eu de ambalat 83 de paleti a 40 de saci a 25kg/sac de cartofi. Cu o mânā pui in sac, cu una cântāresti, cu una cosi sacul si cu una pui sacul pe palet ( iti folosesti iscusinta pentru a suplini lipsa a douā mâini). Iti ia 11-12 ore sā faci comanda, si câstigi si bani, 350 de Lei/zi . Astept inscrieri. Fitness si uelbiing garantat! Puteti veni in trening Nike sau Puma sau Quechua....nu conteazā

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus