Miercuri,
18.09.2024
Cer Senin
Acum
13°C

O mămică din Sibiu și-a deschis afacere cu investiție inițială de 1.000 de lei, într-o mașină de cusut: Am învățat să croșetez din clasa a VI-a, de la profesoara de lucru manual

O mămică din Sibiu și-a deschis afacere cu investiție inițială de 1.000 de lei, într-o mașină de cusut: Am învățat să croșetez din clasa a VI-a, de la profesoara de lucru manual

Pentru Bianca Ilie hand-made-ul a însemnat încă de când era mică o pasiune. A pus pentru prima dată mâna pe o croșetă în clasa a VI-a, iar ani mai târziu avea să-și creeze o mică afacere, „Bia Design”, bazată tocmai pe croșetat. Astfel, de mai bine de șapte ani, Bianca realizează genți, rucsacuri, dar și accesorii croșetate din fir de bumbac tip panglică.

Bianca are 42 de ani și este mama a doi băieți. A urmat studiile Facultății de Industrie Alimentară, a lucrat zece ani în producție, iar la acest moment se ocupă de contabilitatea primară a unei firme din Sibiu. Hand-made-ul l-a descoperit în clasa a VI-a, la școală, la cursul de lucru manual.  

„Cu hand-made-ul am cochetat de mică, am făcut hand – made de când eram copilă. Cu croșeta am început din clasa a VI-a când profesoara de lucru manual, care era și profesoara de biologie, ne-a învățat pe toate fetele din clasă să lucrăm cu croșeta. Îmi aduc aminte că primii mei bani au fost undeva prin clasa a X-a, a XI-a. Am vândut atunci milieuri la cineva care mergea în Spania și voia să facă un cadou, am primit 50 de euro”, își amintește aceasta.

De la o geantă făcută cadou, la o afacere

Deși multă vreme și-a lăsat deoparte pasiunea pentru croșetat, concediile de maternitate pe care le-a avut au readus-o pe Bianca în lumea hand-made-ului. A început cu o geantă pe care a făcut-o cadou, iar treptat au apărut și primele comenzi. Investiția inițială a fost de aproximativ de 1.000 de lei într-o mașină de cusut la care s-a adăugat costul pentru stocul de fire, accesoriile metalice, bumbacul pentru interior, croșeta, acul și ața de cusut.

„La primul concediu de maternitate, în urmă cu 12 ani, am cochetat cu quilling-ul, făceam niște rame personalizate, mai mult pe comandă. Cu gențile am început la al doilea concediu de maternitate, am văzut pe Pinterest o geantă croșetată și mi-am pus în minte să fac și eu așa ceva. Vreo două săptămâni nu mi-a dat pace ideea și am zis că automat îmi trebuie mașină de cusut, îmi amintesc că mi-am luat-o în trei rate pentru că nu aveam banii necesari.

La acele momente era destul de greu cu firele pentru că nu găseam, erau de calitate nu foarte bună, îmi amintesc că am făcut căutări o lună de zile. Prima geantă a fost una albă. Pe vremea aceea activam ca administrator la un grup de facebook de hand-made și am arătat gentuța la fete. Voiam să organizăm un concurs și să dăm cadouri fetelor de la fiecare dintre noi. Am arătat geanta făcută de mine și reacțiile au fost extraordinare. Fetele mi-au spus că geanta trebuie vândută. Îmi aduc aminte că tot cadou am dat-o, dar nu pe grup, ci a venit cumnata mea din Italia și voia să facă cadouri acolo, și astfel am mai făcut încă o geantă în acea vară”, povestește Bianca.

„Mi-ar plăcea să fie sursa principală de venit”

După primele comenzi, Bianca a început să se perfecționeze și să găsească un fir de calitate din care să confecționeze gențile.

„În timpul săptămânii, când nu sunt la serviciu, croșetez cu croșeta, iar sâmbăta este zi de finisat, de făcut căptușeli, de cusut cu acul, de pus accesoriile metalice. Pentru o geantă mică, un model simplu, durează cam 3-4 ore și modelul mai amplu poate să dureze și aproximativ 10 ore până la crearea produsului finit”, mai spune aceasta.

Bianca trimite gențile atât în țară, cât și în străinătate, iar comenzi se pot face pe pagina de facebook BIA.design și pe pagina de instagram bia.design_handmade.

„Satisfacția când termin geanta și feedback-ul pozitiv al clientelor mă încurajează. Mi-ar plăcea ca în viitor să fie sursa principală de venit”, a concluzionat aceasta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Sibian

Acum 1 lună

Frumoase, haioase, dar n-au cum sa fie principala sursa de venit sau o afacer. Doar un hobby de mamica...
Raspunde

???

Acum 1 lună

Astea-s afaceri?! Afacere când dai de lucru și altor oameni!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gabriella

Acum 1 lună

Sunt haioase si atât. Mie chiar nu-mi plac. Eu nu as purta asa o poșetă fie ea handmade. Sa inteleg ca asa poșetă costă 50 euro? Spor la vânzare. Ce înseamnă quilling? Nu am chef sa caut pe google. Sunteti in Romania , vorbiți româneste!
Raspunde

Cîmpeanu Denisa

Acum 1 lună

Ma intereseaza sa învăț și eu. Extraordinare de frumoase

Raspunde

Muresan

Acum 3 săptămâni

Asta e afacere? Poate hobby!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus