Joi,
01.06.2023
Ploi Moderate
Acum
23°C

Începe defrișarea pe următoarele loturi ale Autostrăzii Sibiu – Pitești: protocol între CNAIR și Romsilva. ”Vrem să evităm întârzieri în finalizarea lucrărilor”

Începe defrișarea pe următoarele loturi ale Autostrăzii Sibiu – Pitești: protocol între CNAIR și Romsilva. ”Vrem să evităm întârzieri în finalizarea lucrărilor”

Şefii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi ai Romsilva au stabilit miercuri scoaterea din fondul forestier a suprafeţelor de pădure afectate de construcţia lucrărilor pentru Secţiunile 2 (Boiţa- Cornetu), 3 (Cornetu - Tigveni), 4 (Cornetu - Tigveni) şi 5 (Curtea de Argeş - Piteşti) ale autostrăzii Sibiu-Piteşti, relatează Agerpres.

Pentru Secţiunile 4 şi 5 ale autostrăzii, după emiterea Ordinului de Ministru pentru scoaterea din fondul forestier, Romsilva va întreprinde toate diligenţele necesare eliberării amplasamentului. Pentru Secţiunile 2 şi 3 este necesară emiterea unor Hotărâri de Guvern pentru scoaterea din fondul forestier (prestatorul desemnat de către CNAIR elaborează în prezent documentaţiile necesare).

"Săptămâna viitoare ne vom întâlni cu antreprenorii Secţiunilor 2 şi 3 pentru a stabili calendarele de implementare a contractelor în perioada de proiectare, în paralel cu procedura de scoatere din fondul forestier. Vrem să evităm astfel întârzieri în finalizarea lucrărilor. Am discutat şi despre stabilirea unor noi proceduri de identificare şi îndepărtare a arborilor care prezintă un real pericol la adresa siguranţei participanţilor la trafic pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi administrată de către CNAIR. Apreciez deschiderea de care au dat dovadă reprezentanţii Romsilva în ceea ce priveşte colaborarea cu CNAIR, atât pentru siguranţa reţelei rutiere naţionale, cât şi pentru construcţia de noi drumuri de mare viteză!", a anunțat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Ingineria bate arheologia. CNAIR: Autostrada Sibiu – Pitești nu distruge castrele romane. Sunt deja distruse de localnici

Cele două instituții au stabilit, de asemenea, să îmbunătăţească protocolul de colaborare dintre cele două instituţii, astfel încât să se scurteze timpii de intervenţie pe acele zone aflate în administrarea Regiei unde există risc pentru reţeaua naţională de drumuri, dar şi pentru o mai mare eficienţă în domeniul implementării proiectelor de infrastructură mare care tranzitează zone împădurite.

”Vrem astfel să putem acţiona mai eficient şi să scurtăm timpii de intervenţie pe acele zone în care zonele administrate de Romsilva reprezintă risc pentru reţeaua naţională de drumuri. De asemenea, am stabilit să colaborăm mai eficient în domeniul implementării proiectelor de infrastructură mare care tranzitează zone împădurite. Reprezentanţii Romsilva ne-au asigurat de tot sprijinul în vederea scoaterii din fondul forestier, într-un timp cât mai scurt, a suprafeţelor de pădure acolo unde se deschid şantiere pentru construcţia unor sectoare de autostrăzi", a mai spus Cristian Pistol.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus