Vineri,
21.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Ministrul Culturii dă exemplu Sibiul, ca model de administrație care investește în cultură. ”Dacă cumva se fură ceva, există instituții care pot verifica acest lucru”

Ministrul Culturii dă exemplu Sibiul, ca model de administrație care investește în cultură. ”Dacă cumva se fură ceva, există instituții care pot verifica acest lucru”

Lucian Romașcanu s-a declarat supărat pe primarul Capitalei, Nicușor Dan, în cadrul unui interviu acordat Radio România Cultural, după ce acesta ar fi spus că nu acordă mai mulți bani instituțiilor de cultură pe motiv că ar fi bani risipiți. În acest context, ministrul a dat exemplul administrației locale din Sibiu.

”Legat de București, nu pot să nu-l critic pe Nicușor Dan, pentru că a plecat de la premisa că banii pe care îi dai către cultură se risipesc. Înseamnă că duci arta într-o zonă contabilității și nu, nu funcționează împreună.

A anunțat că vrea să închidă vreo opt instituții de cultură, l-am rugat să ne întâlnim să vedem cum putem ajuta, poate preluăm Centrul Lumina. N-am reușit să ne vedem încă. Îi transmit și pe această cale, cu toată deschiderea, faptul că suntem acolo să ajutăm dacă este nevoie. Dânșii au 14-16 teatre în București. Noi avem doar două. Bucureștiul cultural depinde foarte mult de Primăria Capitalei și trebuie să înțeleagă acest lucru, să înțeleagă că parte importantă din veniturile pe care le aduce la buget economia Bucureștiului se datorează și turismului cultural și faptului că vin foarte mulți oameni aici și cheltuiesc bani. Este exemplul Sibiului, care investește foarte mult în festival...”, a declarat Romașcanu.

El spune că Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu de fapt aduce bani comunității, nu îi risipește.

”Deci asta trebuie înțeleasă. Banii pe care îi dai în cultură nu sunt risipiți. Şi, dacă cumva se risipește ceva, dacă cumva se fură ceva, există instituții care pot verifica acest lucru, nu trebuie să nu finanțezi plecând de la premisa că undeva se va fura, trebuie să se dea bani către... (...) Sper să rezolvăm această chestiune”, a mai spus ministrul.

Citește și: Ministrul Culturii, student la ULBS. Vrea să-și ia doctoratul sub conducerea lui Constantin Chiriac. E cel mai darnic ministru din ultimii 10 ani cu FITS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Bobo

Acum 1 an

Pai si de ce nu se verifica ? Hahahaha
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus