Marţi,
20.02.2024
Innorat
Acum
3°C

A aflat că are Lyme după șase luni de diagnostice greșite: de la epilepsie, la cancer. „Nu medicii cap de listă m-au ajutat, ci medicii care s-au implicat”

A aflat că are Lyme după șase luni de diagnostice greșite: de la epilepsie, la cancer. „Nu medicii cap de listă m-au ajutat, ci medicii care s-au implicat”

Timp de șase luni Teodora Rusea a fost diagnosticată greșit de medici din Sibiu, București și Cluj, perioadă în care starea ei de sănătate se înrăutățea. Acum are un diagnostic corect, boala Lyme și multe coinfecții, dar nu are un tratament, pentru că a devenit alergică sau face reacții adverse la orice medicament. Fata a fost de acord să-și spună povestea, în primul rând pentru cei care trec prin ceva similar și apoi în speranța că va trage un semnal de alarmă ca medicii să se implice mai mult în problemele de sănătate ale pacienților lor.

Citește și: „Teodora, psiholog la fundația „Un copil, o speranță” are nevoie de ajutor după ce a fost diagnosticată cu Lyme”

Teodora are 27 de ani, este de loc din Brăila și a urmat Facultatea de Psihologie la Sibiu. În prezent lucrează la Fundația „Un copil, o speranță”, în recuperarea psihologică a micuților cu boli cronice. Calvarul ei a început în luna iunie a anului trecut când se pregătea de concediu și era bine. Spun asta pentru că ea suferă de o boală care îi dă dureri de spate de la 14 ani, dar cu care se obișnuise să trăiască. Se numește sindrom Bertolotti.

Dar atunci, în iunie, era bine.

„Eram bucuroasă că plec în concediu pentru că marea îmi face foarte bine. Deja planificasem tot”, își amintește fata.

Nu avea nici cea mai mică idee ce o așteaptă sau ce se va dezlănțui în viața ei. Era o zi de luni și se afla la serviciu.

„Dintr-o dată a început să-mi tremure mâna. Efectiv de parcă aș fi avut Parkinson, pentru că văzusem astfel de cazuri și le-am arătat colegelor mele. Ia uitați-vă felelor cum îmi face mâna! S-au uitat la mine, m-au întrebat dacă sunt bine și apoi a trecut. Am spus că e o lipsă de calciu. A doua zi, însă, au început și picioarele să tremure și mi s-a făcut și puțin rău. Am mers din nou pe ideea că este lipsă de calciu. A treia zi au început să-mi tremure și mâinile și picioarele și s-a dus totul într-o criză convulsivă. Atunci am chemat ambulanța”, povestește Todora.

Primul diagnostic: epilepsie

Când au ajuns, cei de pe ambulanță i-au spus că este cu siguranță o criză epileptică și au dus-o direct la Secția de Urgențe a Spitalului Județean Sibiu.

„Acolo a fost o adevărată traumă pentru mine, pentru că după patru ore în care mi-au pus o perfuzie și atât, a început piciorul stâng să nu mă mai asculte. Nu mă durea nimic, dar nu mă mai asculta piciorul și le-am spus medicilor de acolo. Au chemat neurologul. Dar el s-a uitat la mine și mi-a spus că analizele, acelea făcute de urgență, mi-au ieșit bine și că mă trimit acasă. Am înlemnit, iar atitudinea lor a fost cumplită. Pentru că eu nu puteam să-mi mișc piciorul, nu puteam merge cu el. Nu mă puteam apăra. Eram atât de obosită și de sedată cu tot ce-mi puseseră să mă liniștesc încât nu înțelegeam ce se întâmplă”, își amintește Teodora.

Fata nu-și poate scoate din cap atitudinea și indiferența cu care spune că a fost tratată.

„Mi-au spus că ei mi-au făcut tot ce puteau să-mi facă și m-au trimis în policlinică. I-am întrebat cum ajung eu acolo dacă nu pot merge și au ridicat din umeri spunând că mă externează, pentru că nu au ce să-mi facă. Apoi i-am întrebat cum ajung acasă și mi-au spus că-mi dau un scaun cu rotile până la poartă și de acolo să mă descurc.”

Cu lacrimi în ochi Teo spune cât de mult regretă că nu a avut puterea să filmeze atunci sau să se apere.

Și-a chemat prietenul, iar acesta a luat-o acasă nefiind bine.

Fata a făcut tot posibilul ca în cel mai scurt timp să ajungă la un medic care este considerat a fi cel mai bun neurolog din Sibiu, pentru că piciorul a început să i se învinețească și era rece ca de mort.

„Când îl mișcam, piciorul arăta normal, pentru că circula sângele, când mă opream devenea rece și mov. Când am ajuns la medic piciorul era bine și eu îi explicam ce se întâmplă, iar el spunea...păi acum piciorul este bine, dar în timp ce vorbeam cu el s-a făcut mov și rece. Mi-a spus... păi eu n-am mai văzut așa ceva.

I-a făcut Teodorei o electromiografie (EMG), dar rezultatul a ieșit ca și cum totul ar fi fost normal. Concluzia medicului a fost că fata are tulburare de conversie, diagnostic pe care l-a scris cu semnul întrebării pe hârtie. Cu alte cuvinte, medicul a ajuns la concluzia că Teodora își creează în capul ei semipareza, problema fiind una de natură psihologică.

Degeaba i-a explicat că face psihoterapie de șase ani ori că are atâția cunoscuți psihiatri, psihologi care o văd și o știu și care îi spun că este bine.

„Nu aveam niciun fond psihologic, patologic care să activeze așa ceva. L-am întrebat cum să meargă pe atât de puține dovezi, la un asemenea diagnostic. Mi-a spus că altceva nu are ce să fie”.

A urmat o tumoră pe creier

Fata a mers totuși la un psihiatru, dar acesta a liniștit-o. Nu-i putea pune un astfel de diagnostic fără ca ea să aibă toate analizele și investigațiile făcute.

Teodora a continuat că caute răspunsuri. S-a mai dus la un neurolog în Sibiu pe care spune că l-a simțit speriat de cazul ei.

„Nu știu, am întâlnit foarte mulți oameni orgolioși în domeniul acesta care în loc să-mi spună că-i depășește situația, îmi spun același lucru. Că sunt anxioasă. Și cum ar fi trebuit să fiu, dacă în urmă cu câteva zile mă pregăteam să merg în concediu și dintr-o dată nu mai puteam merge cu un picior și nu înțelegeam ce se întâmplă.”

Și cel de-al doilea specialist neurolog a dat-o politicos afară și a trimis-o tot la psihiatru.

Teodora spune că nu medicii renumiți, nu cei cap de listă din România au ajutat-o, ci cei care s-au implicat.

Între timp a plecat la București. Acolo medicii au pornit de la ideea că are o tumoră pe creier.

„Am trecut de la epilepsie, la tumoră, la cancer, am făcut biopsii. Am făcut RMN și îți dădeau așa pe tavă diagnostice care, în mod normal, te-ar fi terminat psihic, pentru că ei căutau de fapt ce a determinat toată situația cu piciorul.”

A urmat Clujul

Pentru că nici la București nu și-au dat seama ce are, Teodora a ajuns la Cluj, la un neurochirurg renumit.

„Acolo a fost o altă dezamăgire, cu toate că am ajuns prin cunoștințe așa cum se procedează la noi, pentru că, cică îți este mai ușor, cică îți este mai bine. Am stat opt ore, în soare, cu alți oameni operați pe creier, pentru că așa se așteaptă la Cluj, la o consultație, și era o singură bancă pe care trebuia să o împărțim noi, ăștia mai bolnavi. Am intrat până la urmă și mi-a spus că nici el nu vede o soluție în sensul în care nu este ceva de operat, nu este ceva care să țină de domeniul lui, dar a încercat să mă trimită la un coleg.”

A doua zi a așteptat din nou patru, cinci ore ca să intre într-un cabinet în care medicul să-i spună... „hai repede că am două minute” și când i-a explicat despre ce este vorba să-i replice: „dar acum tu vrei să mă uit și la cap și la picioare?”

Teodora spune că în acel cabinet a trăit o nouă traumă puternică.

„Îmi venea să-i spun vreo două, dar nu puteam, pentru că eram la mâna lui. Aveam nevoie de analize, aveam nevoie de un EEG (Electroencefalograma) ca să văd cum îmi funcționa creierul din punct de vedere electromagnetic. La Sibiu nu mi-au făcut, cu toate că am ajuns la Urgență cu un diagnostic de epilepsie. Trecuse o săptămână și jumătate de la convulsii, iar după o astfel de criză se pierd semnalele chiar și după 24 de ore. Mi-a fost tare greu să mă echilibrez în acel moment pentru că îmi venea să urlu, eram furioasă, îmi venea să plâng, îmi venea să mă tăvălesc pe jos și să-i spun că așa ceva nu se poate și în același timp a trebuit să înghit, să-i zâmbesc frumos și să-i spun, dar vă rog faceți tot ce puteți, dar vă rog, dar vă rog. Și asta mi-a mâncat efectiv sufletul. Este mai rău decât să fii bolnav. Să fii la mâna unora care se comportă urât cu tine, când nu știi unde să te duci, ce să faci și trebuie să fii submisiv (n.r. umil) ca să nu-i superi pentru că știi că viața ta poate depinde de ei.”

Până la urmă a plecat cu un EEG de acolo, dar nu cu unul complex cum ar fi trebuit și a ajuns din nou la București. Între timp situația ei se înrăutățea și a fost nevoită să-și ia un scaun cu rotile și cârje. Acolo a ajuns la un alt spital, tot prin alți doctori care au vorbit cu alți doctori, pentru că nimeni nu voia să-i ia cazul. La acel spital s-a continuat să i se sugereze că totul ar fi în capul ei.

„După aproape o lună nimeni nu-mi făcuse analize mai complexe la sânge, dar îmi spuneau că-mi închipui boala. Iar când îi întrebam cum reușesc să-mi fac piciorul mov, îmi răspundeau că nu știu. Mi-au spus și aici că au făcut tot ce au putut și m-au trimis, din nou, în policlinică pentru consulturi.”

Teodora a început să aibă probleme cu inima. Sângele în piciorul stâng nu-i mai circula cum trebuie și situația începea să o sperie cu adevărat. Nu știa cât avea să mai stea așa, cu probleme medicale din ce în ce mai grave și fără un diagnostic.

„Am trecut printr-o disperare incredibilă. Nici nu cred că am avut timp să fiu bolnavă. Dădeam mereu telefoane. Mi-am tradus actele să cer o a doua opinie în străinătate. Am încercat să fac rost de tot felul de contacte ale oamenilor de oriunde, pentru că nu aveam un diagnostic și nu știam ce să fac. Mulți se legau de sindromul Bertolotti și spuneau că e de acolo, dar singura clinică specializată pe această afecțiune este în America, iar aceea este scumpă și pentru americani. Ar fi fost un vis să pot ajunge acolo.”

Primul indiciu către diagnostic vine de la un medic reumatolog de la București, care și-a dat interesul și a chestinat-o timp de două ore asupra simptomelor. Acesta a sugerat că o bacterie ar putea să-i dea un șold sclerotic și unul nu și a trimis-o la un infecționist.  

Are un diagnostic, dar nu un tratament

Teodora s-a întors la Sibiu, și-a asumat situația în care se afla și a învățat să se bazeze pe oamenii din jurul ei despre care fata spune că pur și simplu au venit, fără să-i cheme. De la colegii de serviciu, la colegii de facultate și până la prieteni care au vizitat-o, au ajutat-o și i-au fost alături atunci când ea nu a mai putut. Părinții fetei sunt la Brăila și au deja două bunici de care trebuie să aibă grijă. Apoi au făcut multe împrumuturi pentru a o ajuta și pentru care trebuie să muncească să le poată plăti. Teodora este recunoscătoare șefilor și colegilor, părinților ei că le-a permis să-și ia liber și să vină la Sibiu când ea a avut nevoie.

Deși nu a înțeles prea bine ce i-a spus medicul reumatolog despre bacteria care ar fi putut să-i provoace calvarul în care se afla, a ajuns totuși la infecționist.

Au internat-o pentru a-i face analize amănunțite și așa a fost descoperită Lyme.

„Mi-au făcut și puncție lombară care ar fi trebuit să arate exact partea de enteroviruși, dar am înțeles că cei de la DSP mi-au pierdut proba. N-am mai avut nici acolo puterea să investighez și să văd ce și cum s-a întâmplat, pentru că o puncție lombară nu este ceva ușor de făcut.”

Din păcate, corpul ei a cedat între timp și a dezvoltat alergii și reacții adverse la toate medicamentele. I s-a explicat că tot din cauza bolii Lyme pentru că încărcătura bacteriană din corpul ei este atât de mare încât atunci când bagă o substanță străină, așa cum este un medicament, inclusiv naturist, se comportă ca și cum ar fi atacat și atunci răspunde printr-o reacție adversă sau printr-o alergie.

„Asta mi s-a întâmplat după puncția lombară.”

Trimisă de la un medic la altul ca o minge de ping - pong

A început tratamentul cu Cefort, dar după o doză a făcut o reacție adversă foarte gravă care i-a pus viața în pericol. Cadrele medicale au fost speriate pentru că nu au știut dacă a făcut reacție adversă sau alergie, tratamentul fiind diametral opus. Fie Diazepam de liniștire, fie Adrenalină de ridicare. A durat destul de mult până și-a asumat cineva, dar Teodora a fost recunoscătoare că, de data aceasta, era în spital. I-au scos apoi toate medicamentele, dar nici asta nu a fost bine, pentru că ea lua medicamente puternice pentru durerile pe care le avea și în momentul în care le-a întrerupt brusc pe toate a intrat într-un sevraj puternic pe care a trebuit să-l înfrunte.

Teodora se afla din nou singură, în fața unui munte de granit. Avea un diagnostic, dar nu avea tratament.

Infecționistul a trimis-o la alergologul din spital pentru a cere acordul să i se administreze tratamentul. Alergologul a refuzat să-și dea acordul și a prezentat o schemă alternativă de tratament. Infecționistul o refuză pentru că protocolul prevede doar două medicamente pentru tratament. Fata se întoarce la alergolog care o ceartă pentru că deja îi spusese că nu-și dă acordul.

„A cincea zi am ajuns la un alt alergolog care mi-a spus același lucru, că aceste medicamente îmi pun viața în pericol și mă duc iar la infecționist care îmi spune același lucru, că doar pe cele două mi le poate da. Mă țineau afară, să aștept. În fiecare dimineață. Îmi puneam ceasul să sune știind că mă duc iar la spital să mă trimită de la unii la alții. A fost o săptămână. Atât am rezistat: drăguță și umilă că depinzi iar de ei, când pur și simplu puteau vorbi între ei despre cazul meu. Lucrează în același spital. Așa că descumpănită și descurajată am decis să caut pe altcineva, pentru că soluții pentru boala asta există.”

A crezut că a găsit medicul potrivit la Târgu Mureș

Așa a început să intre pe grupurile de Lyme, să caute păreri și a ajuns la un medic din Târgu Mureș de care i-a plăcut mult. 

„M-au consultat trei medici ca o echipă. Am mers cu prietenă acolo. Au invitat-o și pe ea înăuntru, poate va ține minte ceva ce eu n-o să țin. Atitudinea asta am văzut-o doar în străinătate și m-a ajutat mult. Ei mi-au spus despre virușii care mi-au dat parapareza și de ce nu-mi ieșea la investigații cum că ceva nu era în regulă. Chiar există viruși care asta fac. Pe lângă Lyme și Bartonella, sunt viruși care în combinație cu aceste două boli pot da simptome care seamănă cu parapareză. Nu este cea clasică ce iese la investigații, ci seamănă. De fapt și despre Lyme se spune că este boala cu o mie de fețe, pentru că mimează alte boli și exact asta s-a întâmplat și la mine. Pentru că atunci nu mi-au făcut analize de sânge și ea a intrat în remisie nu știu dacă vom mai găsi acel virus sau nu. Poate să rămână într-o capsulă a lui și să revină peste ani sau poate să nu mai revină deloc. Dar nu mă gândesc la asta. Încerc să mă concentrez pe ce este în prezent. Nu mai contează ce s-a făcut sau nu s-a făcut”, spune Teodora.

În urmă cu o zi însă, și acest medic și-a luat mâna de pe ea și a trimis-o la un imunolog. „Am plâns mult, dar m-am ridicat și caut clinici de imunologie în țară la care să pot ajunge mai repede de 5 luni.”

Un diagnostic după șase luni

După șase luni de la criza convulsivă fata are un diagnostic, dar nu are un tratament. 

„De la epilepsie, la cancere, la biopsii, la teste genetice am ajuns să mă bucur și să le spun tuturor, hei, am Lyme, am ceva, pentru că și din cunoscuții mei au ajuns să creadă că totul era în capul meu. Cred că am fost singurul pacient fericit de la Boli Infecțioase vreodată.”

La Mureș a aflat că are și multe alte coinfecții, șoldul fiind afectat de Yersinia, o altă bacterie, pe care o poți elimina în câteva zile, dar care la Teodora este cronică și dă artrită. Teodora așteaptă acum rezultatele pe mai multe coinfecții pe o paletă mai largă.

În prezent, Teodora se confruntă cu dureri articulare, dureri musculare, mioclonii (tremurături ale mușchilor), senzație bruscă de rău, dureri de cap, dureri de ochi și fotofobie, pupile dilatate cam tot timpul, schimbări bruște de tranzit intestinal, căderea excesivă a părului, tensiune mare și palpitații, furnicături și amorțeală în mâini și picioare și oboseală extremă fără sens.

Nu se știe mușcată de căpușă

Nu știe să fi fost vreodată mușcată de căpușă. Teoretic, boala Lyme se transmite prin mușcătura de căpușă. Studiile din ultimii ani au demonstrat că aceasta bacterie are și transmitere congenitală și se poate activa în momente de vulnerabilitate a sistemului imunitar sau în combinație cu alte bacterii sau viruși. Teodora așteaptă răspunsul la o serie de analize ce îi vor spune dacă în cazul ei este congenital.

„Nu știu să mă fi mușcat vreodată o căpușă și nici nu am avut eritem (acea roșeața după ce te mușcă o căpușa)”.

Fata este dispusă să-și împărtășească experiența oricui are nevoie să o audă.

„Sincer mă bucur că am putut să vorbesc pentru că sunt convinsă că sunt mulți oameni care trec prin situații asemănătoare. Mai ales câți sunt trimiși la psihiatrie pentru că pur și simplu medicii nu le găsesc diagnosticul, dar nici nu-și dau interesul. Eu am avut noroc că am studiat în domeniu și am putut citi și am putut să mă apăr și să vorbesc cu medici astfel încât să fiu bine. Dacă nu aș fi avut aceste resurse interne, probabil aș fi fost pe un pat de psihiatrie, sedată, în acest moment. Tuturor medicilor cu care am intrat în contact le-am trimis un mesaj în momentul în care am avut un diagnostic și le-am spus că de fapt am Lyme și coinfecții, unii doar s-au uitat la mesaj, iar alții mi-au spus că este un diagnostic supralicitat. Nici unul nu și-a asumat faptul că nu a încercat mai mult”, încheie Teodora.

Cum o putem ajuta pe Teodora pentru că lupta ei costă timp și bani, iar ea este singură

Nume titular: Rusea Teodora-Iuliana

IBAN: RO49BTRLRONCRT0216518101

Moneda: RON

SWIFT: BTRLRO22

Revolut: 0746301610, Teodora Rusea

SAU

Completând formularul pentru a redirecționa 3,5% din venit

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

24 comentarii

Marian

Acum 1 an

In ziua de azi medicina se face prin cluburi si cafenele cu smecherasi cu bolizi. Doamne fereste sa ajungi pe la spital ca apare cate o pitipoanca dinaia care nici branula nu stie sa ti-o puna dar ea ii mare doctorita in devenire. Doamne fereste!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Max rasinareanul

Acum 1 an

Este posibil sa fie de la vaccin. Este un amanunt important daca este sau nu vaccinata cu serul minune.
Raspunde

Dan

Acum 1 an

Bineînțeles că nu ai auzit de bacteria borrelia și nici de eritemul migrator, care în cazul în care apare, este salvarea celui infectat în sensul că este cea mai bună informare de existență a bolii în organism în faza primară. Spun asta pentru că dacă ai fi auzit de cele de mai sus sau măcar poate de cazul actorului Șerban Ionescu (nu apăruse Covidul când a decedat) nu ai fi afirmat prăpăstiile pe care le afirmi.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Trotineta

Acum 1 an

Dacă s-a vaccinat ar putea lua în calcul și asta, poate fi o boală indusă de acest vaccin. Asta ar explica și neputința doctorilor de a înțelege un diagnostic. Însănătoșire grabnică!
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Tot Targu Mures sau Cluj sunt baza sanatatii Sibiului. https://www.medical-tribune.de/suche?tx_kesearch_pi1%5Bsword%5D=Lyme&submit=
Raspunde

Ekes Andras

Acum 1 an

Borelioza Lym NU este cauzat de un virus, este o bacterie! Bartonella tot NU este cauzat de un virus, tot este o infectie bacteriana! Yersinia pestis este bacterie care cauza ciuma neagra! Vai de mine, unde ati prins asta??? La toate trei bolii ajuta numai un tratament pe termen lung cu un antibiotic puternic de bandă largă.
Raspunde

CA

Acum 1 an

Neurologia in Sibiu e la pamant.... bine, in toata tara medicina e la pamant.... dar la Sibiu, e jale!!! Echipa zero, rezidentii nu invata nimic, e bataie pe posturi, cine slugareste mai bine... iti e frica si de umbra ta sa lucrezi sau sa ajungi acolo pacient.
Raspunde

Adina

Acum 1 an

Recomand oricui are nevoie de consult la neurologie, sa mearga in Cluj la domnul doctor Alda Grigorel de la Regina Maria, e mai batran si se vede ca a prins alta scoala de medicina, medicina adevarata cum se facea candva, are multa experienta. Mi-a spus imediat ce am si m-a linistit, daca mergeam aici in Sibiu la urgente sigur ma puneau la CT-uri, radiografii, etc. si imi mai puneau si diagnostic gresit.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 1 an

Trebuie că ești beteag rău, de știi toată medicina din Sibiu
Raspunde

CA

Acum 1 an

Stiu, pt ca am lucrat acolo multi ani

Raspunde

Maria nicolaescu

Acum 1 an

Mesaj pt Teodora: încercați si la dr. Corneliu Ioan Moldovan la clinica Qi in București. Nu stiu cat mai poate ajuta acum,dar in general face minuni.Este oncoimunolog. Multă sănătate.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihai Ion

Acum 1 an

Metoda Wim Hof da rezultate in multe cazuri de acest gen.
Raspunde

Teodora

Acum 1 an

Cred că dacă medicii care au tratat cu superficialitate și aroganță ar fi numiți, s-ar crea o presiune pt o calitate mai mare a actului medical. E evident că, pt mulți, jurământul lui Hipocrate este insuficient!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 an

Nici nu sunt platiti corect, nici actul medical nu e de calitate cata vreme talharii din justitie, politie, armata, potitica, etc, primesc salarii nesimtite si pe deasupra, pe langa jafurile si atrocitatile comise asupra populatiei fara aparare, la pensie, primesc bonus special 1,5% din PIB pentru loialitatea dovedita cu infractorii speciali.
Raspunde

Marius

Acum 1 an

Vezi bre ca un medic cu tot cu garzi are salariu de la 200 de milioane in sus, iar un militar sau un politist au salarii de la 30 de milioane in sus.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

In SUA medicii castiga triplu in comparatie cu magistratii onesti si corecti, nu golani si mafioti precum judecatorii romani. https://360medical.ro/stiri/topul-veniturilor-medicilor-din-sua-pe-specialitati/2020/05/29/
Raspunde

CRINA

Acum 1 an

Unde se pot redirectiona 3.5% din impozit? Exista un ONG pentru acest caz?
Raspunde

Martinel

Acum 1 an

Draga Teodora, am trecut prin acelasi lucru, mie mi-au trebuit 4 ani pana sa primesc raspunsul de Lyme. Aceleasi plimbari pe la numerosi doctori, Sibiu, Bucuresti, Cluj care cu mare incapatanare nu se declara depasiti de situatie ci te injecteaza cu ce vor ei sau te trimit la psihiatru. Eu am rezolvat la Mures. Nu stiu daca ai fost la acelasi doctor (Dr. I). A durat mult... Numeroase ture de combinatii de antibiotice si antivirale, suplimente pentru ficat, vitamine. Pentru ca nu e cum scrie cineva mai sus, Borrelia profita de un virus asociat si cand sistemul imunitar este la pamant se inmulteste si devine problema principala. Am avut si reactiile de care spui tu, am fost si alergologie dar poate ca nu am fost atat da rau ca tine (?). Oricum incompetenta medicala este covarsitor majoritara. Se intampla si in alte tari sa stii, am corespondat cu 'colegi de suferinta' si din afara.
Raspunde

Dr Who Han :)

Acum 1 an

Doamna are dreptate in ceea ce priveste atitudinea majoritatii medicilor, mai tineri sau nu. Cauzele sunt multiple, pornind de la " familiile" care conduc universitatile de medicina si isi tot lasa din generatie in generatie posturile din facultati ( in general e asa, cei care mai reusesc sa se strecoare fac sacrificii financiare mari- adica spagi-, sexuale sau pupincuristice pana la cele mai inalte nivele, altfel nu reusesti sa ajungi cadru universitar). Aceste odrasle sau prostituate ( fizic sau intelectual) nu ( mai) au chef sa invete, sa fie in actualitate cu informatiile, sa depuna efort in a gasi rezolvari pentru pacienti. Pacientul devine un simplu numar intr-o statistica. Marii universitari nu fac decat sa produca maculatura sau sa plagieze la greu, adevarata arta a medicinei nu mai ai de la cine sa o inveti sau macar sa o " furi", congresele si cursurile sunt DOAR promovari de medicamente, uneori nici nu se sinchisesc sa scoata din slideuri numele medicamentelor promovate, de parca ei sunt reprezentanti medicali, nu medici. Colegiul Medicilor e o gluma ce strange cotizatii de la medici si taxe de la firmele de medicamente, pentru a aviza cursurile "stiintifice". Poate ar fi bine sa existe mai multe case de asigurari de sanatate, de unde si pacientii sa poata alege, dar si medicii sa poata fi controlati si sanctionati daca nu isi indeplinesc sarcinile. Altfel tot bolnavul va avea de suferit si doar rezistenta fiecaruia ne va face sa supravietuim mai mult sau mai putin.
Raspunde

Ioan

Acum 1 an

Posibil ajutor. Am avut caz asemanator.
Raspunde

Medic strain

Acum 1 an

La Sibiu sunt printre cei mai slab pregătiți ,lacomi și mai leneși medici din țară. Acum că au salarii mai mari decât miniștrii ,sunt și mai arongați și mai dezinteresați de profesie. Facultatea aia de pseudomedicina din Sibiu e doar o fabrică de diplome ,iar profesorii niste plagiatori cu valoare științifică 0. Pacienții nu își știu drepturile ca aia din țările civilizate și nu reclamă la minister,colegiu medicilor ,parchet ,abuzurile și incompetența acestor trântori incompetenți de la stat care nu sunt buni și trebuiesc urgent înlocuiți cu alții care au poftă de muncă și doresc să facă meserie .
Raspunde

Dr Who Han :)

Acum 1 an

La colegiul medicilor si la minister sunt tot cei ajunsi "mari" prin diverse scheme prezentate mai sus... Poate Parchetul sa mai faca ceva, daca dai de un procuror la inceput de cariera, mai entuziast.
Raspunde

Marina

Acum 1 an

Nici nu ma mira...am trecut prin ceva asemanator...numai ca la mine intr-un final (dupa 3 ani de suferinta) au decretat dupa ce s-a cronicizat totul: .... doua feluri de artrita reumatoida... ceea ce nu este o boala in sine ci un diagnostic...de neputinta, cu o alergie pe care cu greu o mai stapinesc , dependenta de Big Farma etc. Cit despre Lyme am studiat-o incit as putea chiar sa predau lectii. Medicii nu mai trateaza boli ..trateaza simptome si mai modern sint vinzatori de medicamente (drug dealer...adica angajati fara acte la Big Farma )...care nici ele nu trateaza nimic ci debusoleaza organismul pe de o parte si afecteaza alta parte. Iar dupa 2019 medicina s-a transformat in instrument de tortura...si imi asum ce spun.Nu ca nu am avea medici buni, insa au ramas putini si cei care nu se supun Big farma sint marginalizati , astfel au fost promovati oamenii sistemului , in toate domeniile...Stiu ca voi provoca unele reactii dar, asta e realitatea si daca omenirea nu se trezeste din somnul in care ne-au bagat, si nu invatam sa spunem "NU" atunci cind simtim ca ne sint incalcate drepturile si libertatile...va fi vai de noi!
Raspunde

Cristian

Acum 1 an

stie cineva ce pârghii legale se pot lua împotriva acestor asa numiți medici? Am un caz similar in familie si normal mi s-ar parea ca acestia sa plateasca. Este, practic, tentativa de omor din culpa prin neglijență. Mulțumesc anticipat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus