Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

ULBS încheie un acord de parteneriat strategic cu UBB Cluj. „Fiecare partener va pune celuilalt la dispoziție orice fel de informație”

ULBS încheie un acord de parteneriat strategic cu UBB Cluj. „Fiecare partener va pune celuilalt la dispoziție orice fel de informație”

ULBS va încheia un acord de parteneriat strategic cu Universitatea Babeș-Bolyai din Clu-Napoca, la inițiativa instituției clujene. Acordul are două pagini și prevede schimb de informații și colaborare în domeniile educație și cercetare.

Acordul de parteneriat strategic dintre Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca  și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a fost aprobat de Senatul ULBS, după ce a fost avizat în Consiliul de Administrație al instituției și reprezintă o convenție-cadru între cele două universități.

Documentul vizează reglementarea cooperării de principiu dintre cele două părți, mai ales în domeniul educațional, în cercetare-dezvoltare-inovarea și în implementarea de proiecte comune, au explicat reprezentanții universității sibiene pentru Turnul Sfatului.

Textul acordului ocupă două pagini și conține patru capitole, care se referă la obiectul parteneriatului strategic; transparență, stricta confidențialitate și comunicare publică; durata parteneriatului strategic, precum și are câteva precizări finale.

Din capitolul care descrie obiectul parteneriatului reiese că acesta „constă în principal din activități și proiecte pe care părțile intenționează să le deruleze, în colaborare, care vizează educația, cercetarea-dezvoltarea-inovarea, relația cu societatea și procesele de bune practici administrative”. Acordul mai prevede că fiecare partener va pune la dispoziție în cadrul cooperării infrastructura și competențele pentru realizarea unor activități specifice. „Aceste activități și proiecte specifice vor fi operaționalizate la data implementării prin protocoale particularizate de implementare, agreate în comun de către parteneri”, se mai arată în primul capitol.

Cel de-al doilea capitol, cu referire la transparență, are două articole. În primul se menționează că „fiecare partener va pune celuilalt partener la dispoziție orice fel de informație necesară, conform legislației din România”. În cel de-al doilea articol scrie că „partenerii au obligația de a păstra confidențialitatea oricărei informații transmise ca atare de către celălalt partener; în cadrul cooperării partenerii vor respecta interesele celuilalt partener”.

Acordul va avea o durată de 5 ani și va putea fi prelungit printr-un act adițional.

Întrebată cine și când a venit cu ideea încheierii unui parteneriat strategic cu universitatea clujeană, conducerea ULBS ne-a spus că „inițiativa a venit dinspre Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, dar colaborarea efectivă s-a cristalizat deja de-a lungul întâlnirilor consorțiului Universitaria, în care ambele instituții sunt membre”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1220

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus