Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Consilier local, despre intersecțiile de pe podul peste Cibin, din zona Pieței: „Un punct roșu pe harta orașului”

Consilier local, despre intersecțiile de pe podul peste Cibin, din zona Pieței: „Un punct roșu pe harta orașului”

„Intersecțiile de la podul peste Cibin în zona Pieței Cibin sunt un punct roșu pe harta orașului, aici duratele de așteptare la semafor fiind printre cele mai lungi și cu coadă de mașini pe măsură”, afirmă consilierul local Ioan Pleșciuc. Acesta spune că a trimis o propunere Primăriei pentru a regândi marcajele rutiere. 

„Un om care circulă mult prin oraș a observat că prima bandă e mai mereu liberă în direcția de mers spre semafoare, asta din cauza marcajelor care permit doar virajul la dreapta. Drept consecință, trecerea peste pod sau mersul înainte se fac pe o singură bandă și nu pe ambele benzi disponibile. Am înțeles că o reglementare neinspirată face să nu folosim bine capacitatea de tranzit prin intersecție și de aceea stăm la coadă mai mult decât ar trebui. Ardem benzina și dăm fum Sibiului.

O gândire mai bună a marcajelor în intersecție ar face bine tuturor. Am trimis o propunere la primărie”, a scris Pleșciuc pe pagina sa de Facebook.

Pleșciuc nu a oferit mai multe detalii.

Amintim că podul peste Cibin a fost reconstruit în anul 2014.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3834

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Plesciuc Ioan

Acum 1 an

Pentru cei interesați de detalii, pun aici chiar textul propunerii: "În atenția Comisiei de circulație a municipiului Sibiu: Intersecțiile semaforizate de la podul peste Cibin în zona Pieței Cibin (străzile Malului/Turnului și Râului/Reconstrucției) sunt un punct roșu pe harta congestiilor de trafic din municipiul Sibiu, aici duratele de așteptare la semafor fiind printre cele mai lungi. Șirurile de mașini care așteaptă culoarea verde poluează orașul cu fum, iar șoferii pierd timp staționând în trafic. În urma unor sugestii primite de la cetățeni, vă supun atenției o propunere de îmbunătățire a organizării circulației în aceste intersecții: Se observă că prima bandă de pe străzile Turnului, Reconstrucției și Malului, în direcția de mers spre semafoare, este liberă în cea mai mare parte din timp, chiar dacă pe celelalte benzi se acumulează șiruri de mașini în așteptare, datorită faptului că marcajele existente permit doar circulația mașinilor care virează la dreapta. Drept consecință, numărul de mașini care se acumulează pe banda a doua este foarte mare, iar trecerea prin intersecție într-un singur șir face ca timpul necesar sa fie mai lung. În același timp, banda 1 a podului pe ambele sensuri de mers rămâne nefolosită, la fel o bandă de la începutul străzii Cibinului. În concluzie, capacitatea de tranzit pe pod și prin cele două intersecții nu este pe deplin folosită. Analiza reglementării actuale de circulație în aceste intersecții mai relevă și alte neajunsuri: - Reglementarea primei benzi de pe strada Malului ca bandă de circulație numai pentru virare la stânga face ca autobuzele care pleacă din stația Cibin1 să treacă peste linia continuă, șoferii expunându-se sancțiunilor legale pentru nerespectarea regulilor de circulație; - Din dorința de a nu mai aștepta încă o dată culoarea verde a semaforului, o parte din șoferii de pe strada Reconstrucției nu respectă marcajul “obligatoriu la dreapta” de pe prima bandă și merg înainte pe pod, expunându-se sancțiunilor legale pentru nerespectarea regulilor de circulație. Pentru optimizarea traficului în aceste două intersecții vă rog să analizați posibilitatea modificării marcajelor actuale, astfel încât pe prima bandă a străzilor Turnului, Reconstrucției și Malului, în direcția de mers spre semafoare, să fie permisă circulația înainte și la dreapta. În acest fel se va reduce șirul de mașini de pe banda a doua prin distribuire pe ambele benzi, traversarea podului și intersecțiilor se va face la capacitate dublă pe ambele benzi existente, iar timpii de așteptare la semafor se vor putea scurta. Exemplu pentru propunerea de mai sus sunt chiar regulile aplicabile în prezent pe strada Râului, unde mașinile de pe prima și a doua bandă traversează intersecția și continuă mersul pe ambele benzi ale străzii Râului. Pentru o mai bună înțelegere a celor de mai sus atașez fotografii realizate la orele 16:00 - 17:00 într-o zi lucrătoare."
Raspunde

Troll E. Buzu

Acum 1 an

Acelasi gen de problema se regaseste si la cate o intrare in cateva giratorii unde semnalizarea noua de preselectie inghesuie pe o singura banda prea multe masini. Exemple: piata Aurel Vlaicu, piata Unirii, Coposu/Constitutiei.
Raspunde

Luminita Botezan

Acum 1 an

toate semafoarele de la Piata Cibin sunt configurate prost. Doar cateva secunde verde pt masini si 1 minut si jumatate rosu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

USR in ADN

Acum 1 an

Ciudatul ala cu IQ negativ de Plesciuc, o mizerie userista, sa taca din gura. Nu propune nimic concret si e doar Gica Contra, un ramolit fara creier. USR la gunoi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus