Joi,
01.06.2023
Ploi Moderate
Acum
23°C

Chituță, despre facturile mari la gaz de la Brukenthal: „99% din ferestre nu se închid așa cum trebuie”

Chituță, despre facturile mari la gaz de la Brukenthal: „99% din ferestre nu se închid așa cum trebuie”

99% din ferestrele Muzeului Brukenthal nu se închid așa cum ar trebui. Aceasta este principala cauză a facturilor mari de gaz pe care le primește instituția, a explicat Alexandru Chituță, managerul interimar al unității de cultură, în cadrul unei conferințe care a avut loc miercuri, 1 februarie.

„Continuăm partea de reamenajare a expozițiilor și a sistemelor de iluminat, începută anul trecut. Exista o problemă, toată lumea se speria pentru că veneau facturile mari. Pot să vă spun că 99% din ferestre nu se închid așa cum trebuie”, a declarat acesta.

Alexandru Chituță a vorbit și despre posibilitatea de a repara aceste ferestre, în cadrul unui proiect amplu de restaurare.

Citește și: Muzeul Brukenthal vrea să acopere curtea interioară a palatului din Piața Mare

„Poți să te plângi că ai factura mare la gaz, dar dacă gazul merge 24 de ore din 24 la putere maximă, nu faci nicio economie. Noi am făcut un test la Muzeul de Istorie când centrala a mers doar în timpul zilei, când afară erau 2 grade, nu cu minus, iar în timpul nopții, după 8 ore, temperatura a scăzut cu aproximativ 5-6-7 grade. Asta din cauza ferestrelor. Anul  cesta vom încerca să vedem ce ferestre putem repara noi pentru că avem tâmplar în muzeu. Vom încerca să facem lucrul acesta”, a mai explicat Chituță.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Un sibian vero

Acum 4 luni

Ma chituta tu cred ca esti pe mana cu vreo firma de termopane si creezi nevoia ca sa vi cu solutia!!!Da sectia de restaurari nu poate rand pe rand sa repare gemurile palatului sa se inchida ca lumea?cheama niste ungurasi tamplari din judetul vecin ca te rezolva, daca alti specialisti locali nu gasesti!!!
Raspunde

Sibianul

Acum 4 luni

Din ce in ce mai bine se incadreaza dnul manager Chituta in tiparul directorului bugetar. Sa vina comisioanele deci ...
Raspunde

Sibian fake

Acum 4 luni

mai cred ca tu esti un sibian cam fake. ai citit tot ce a declarat Chituta Anul cesta vom încerca să vedem ce ferestre putem repara noi pentru că avem tâmplar în muzeu. Vom încerca să facem lucrul acesta”, a mai explicat Chituță. lucreaza cu oamenii din muzeu. eu stiam ca sibieni stiu ca citeasca tot materialul, nu doar titlul
Raspunde

Oarecare

Acum 4 luni

Nu va bateti capul ca sigur va fi nevoie de firma. Un tamplar nu va face sa se inchida perfect geamuri "istorice", sa fim seriosi. Firma de termopane sa vinaaaaaaa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus