Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-1°C

ULBS a preluat de la Ministerul Apărării un teren de 1,6 hectare. Rectorul AFT: ”Arena Universitară prinde contur din ce în ce mai clar”

ULBS a preluat de la Ministerul Apărării un teren de 1,6 hectare. Rectorul AFT: ”Arena Universitară prinde contur din ce în ce mai clar”

Universitatea ”Lucian Blaga” și Academia Forțelor Terestre anunță finalizarea schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale în vederea construirii noului campus sportiv de la marginea Sibiului.

Dezvoltarea infrastructurii educaționale și sportive a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” continuă pentru ambele instituții prin preluarea de către Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, din administrarea Ministerului Apărării Naționale, a unui teren de 15.833 mp, conform H.G. nr. 68/26.01.2023.

„Arena Universitară – Complexul Sportiv al ULBS şi AFT prinde contur din ce în ce mai clar. Ideea spațiilor de cazare vine să completeze un proiect foarte necesar, atât pentru mediul academic, cât și pentru comunitatea sibiană, dinamizând astfel inițiativa investițională a celor două instituții de învățământ superior”, a declarat rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Ghiță Bârsan.

Astfel, proiectul Arena Universitară – Complexul Sportiv al ULBS și AFT se va extinde prin construirea pe terenul primit de curând a unor spații de cazare care să deservească și să întregească dimensiunea multifuncțională a complexului sportiv.

Amenajarea unui spațiu modern care să-i găzduiască pe sportivi în vecinătatea Arenei Universitare este o nevoie stringentă pentru participanții la competițiile naționale și internaționale care se vor desfășura în complex.

„Preluarea de către ULBS a unui teren de peste 1,5 ha, care să permită construcția unor spații de cazare pentru participanții la competițiile sportive, arată încă o dată cât de important este să gândești un obiectiv de infrastructură integrat, în consonanță cu nevoile curente și viitoare ale întregii comunității.

Întregirea proiectului nostru prin acest teren confirmă numeroasele efecte benefice ale parteneriatului dintre Academia Forțelor Terestre «Nicolae Bălcescu» și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – un parteneriat care, după 10 ani de funcționare neîntreruptă, îmi place să cred că ar putea deveni un model de cooperare instituțională și de eforturi concertate către binele comunității”, a declarat Sorin Radu, rectorul ULBS.

Context

Arena Universitară este un complex sportiv gândit să fie amenajat în Șelimbăr, la 300 de metri de troiță, pe un teren de trei hectare. Un complex care ar urma completat cu unul hotelier și un campus pentru învățământ. Proiectul are un studiu de fezabilitate finalizat, fiind obținute toate avizele necesare următoarei etape: proiectare și execuție.

Această etapă ar urma derulată de către Compania Națională de Investiții (CNI), iar pentru acest lucru este nevoie de susținere astfel încât prin bugetul de stat, Guvernul să aloce începând acest an sumele necesare.

70.516.278,14 milioane de euro, fără TVA (83,9 mil. de euro, cu tot cu TVA) este suma estimată prin SF pentru ridicarea acestui complex sportiv.

Complexul sportiv are rolul de a deservi activitățile specifice ale ULBS, dar va asigura și un spațiu pentru activități cultural-educative, congrese și așa mai departe. Totodată, aici ar urma să fie găzduite meciurile CSU Sibiu, precum și alte cluburi și asociații sportive. Maniera în care a fost proiectat răspunde și nevoilor județene. Va avea o sală de peste 5.000 de locuri, construită pe patru niveluri (S+P+2E – n.r.), cu o parcare subterană de peste 500 de locuri, săli de cursuri, săli de conferință și multe altele.

Iată mai jos cum a fost prezentat proiectul Arenei Universitare:

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dgh

Acum 1 an

si cu actuala sala Transilvania ce se va mai intampla? mai facem o sala de sport in conditiile in care actuala de putine ori a ajuns sa fie plina
Raspunde

Mister

Acum 1 an

Chiar trebuia sa puneti un Seic in prezentare..... De unde a fost copiat proiectu din Quatar?
Raspunde

Dragoe

Acum 1 an

Toata Romania nu poate avea un asemenea buget 70.516.278,14 milioane de euro, fără TVA (83,9 mil. de euro, cu tot cu TVA) este suma estimată prin SF pentru ridicarea acestui complex sportiv.
Raspunde

Miss

Acum 1 an

"70.516.278,14 milioane de euro"?

Raspunde

Gigi

Acum 1 an

Facultatea tinde sa devina cel mai mare latifundiar din Sibiu: terenul fostului ITS;terenul constructii; teren AFT si mai sunt......intentii!! 85 mil euro cand alte institutii de invatamant nu au bani de utilitati!! Tupeu nene!!!
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Sunt surse diferite de finantare. E treaba fiecaruia sa se bata pentru ele. Pe langa ca una sunt investitiile si alta cheltuielile curente de care zici. Latifundiar...decat sa fie Ministerul Apararii si sa-l tina gol, mai bine cineva din Sibiu care face ceva cu el, ULBS. Care face altceva decat blocuri, adica.
Raspunde

Mihai

Acum 1 an

5000 de locuri sunt putine daca se vrea o sala cu care sa produci bani. Trebuie minim 6500 de locuri. Asta va duce la organizarea de competitii internationale mai mari si automat o reteta financiara mai buna.
Raspunde

Troita

Acum 1 an

Așteptăm cu nerăbdare realizarea acestui proiect! Cu cât mai repede cu atât mai bine! Succes !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus