Marţi,
23.07.2024
Partial Noros
Acum
30°C

Victorie entuziasmantă la debutul în top 10. CSU învinge Timișoara la 32 de puncte diferență

Victorie entuziasmantă la debutul în top 10. CSU învinge Timișoara la 32 de puncte diferență

Primul meci din a doua fază a campionatului, în care se duelează primele cinci clasate în cele două serii ale Ligii Naționale de Baschet Masculin, s-a încheiat cu o victorie categorică a echipei sibiene, care a învins pe SCM Timișoara cu scorul de 95-63.

Sibienii s-au instalat la cârma jocului încă de la fluierul de start iar la jumătatea primului sfert conduceau deja cu 6 puncte, 10-4. Diferența s-a mărit considerabil după coșurile reușite de Blumbergs, Gavriloaia și Barro iar primul sfert se încheie cu 20-6 în favoarea gazdelor.

Timișorenii încearcă o revenire în debutul sfertului secund și reușesc un parțial de 6 puncte consecutive, cu care se apropie la 10 puncte diferență, 22-12. Treița lui Ionescu, coșul de la semidistanță reușit de Blumbergs și liberele marcate de el și Uță duc diferența la 17 puncte. La pauza mare Sibiul avea deja 22 de puncte avans în fața adversarilor.

Barro marchează primele puncte ale celui de-al treilea sfert, de la linia de libere. CSU păstrează inițiativa și după primele trei minute conducea cu 56-27. Prima diferență de 30 de puncte se înregistrează la mijloc de sfert, 62-32, după o aruncare liberă a lui Blumbergs. Sfertul se încheie cu scorul de 73-42. În ciuda diferenței, Sibiul nu ia piciorul de pe pedală nici în ultimul sfert, pe care îl câștigă cu 22-21 iar scorul final al partidei a fost 95-63 în favoarea gazdelor.

Dominați la toate capitolele

Sibienii au dominat la toate capitolele statistice. Au aruncat cu o eficiență de 58% de la 2 puncte față de 38% cât au reușit timișorenii, 36% la 3 puncte față de 21% și au dominat lupta la recuperare, cu 50 de mingi prinse la panou față de cele 35 recuperate de adversari.

Cel mai bun jucător al sibienilor a fost Robert Blumbergs, cu 31 de puncte, 6 recuperări și 4 din 6 aruncări reușite de la distanță. Pratt a înregistrat un double-double, cu 11 recuperări, 11 pase decisive și 4 puncte marcate. Whelan, Crespo și Barro au contribuit și ei cu 14, 12 respectiv 11 puncte. Pentru oaspeți, Kesar a fost cel mai bun marcator, cu 19 puncte.

Pentru CSU urmează confruntarea în deplasare cu CSO Voluntari, echipă care a încheiat faza I a campionatului în seria a II-a pe poziția a 4-a. Meciul va avea loc în 8 februarie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus