Joi,
28.03.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Bilanţ oficial Turcia şi Siria: Peste 8.100 de morţi şi peste 34.000 de răniţi

Bilanţ oficial Turcia şi Siria: Peste 8.100 de morţi şi peste 34.000 de răniţi

Numărul morţilor în urma cutremurelor devastatoare produse la graniţa dintre Turcia şi Siria a depăşit 8.100, informează miercuri dpa, citată de Agerpres.

Vicepreşedintele Fuat Otkay a anunţat că numărul morţilor din cauza seismelor din Turcia a urcat la 5.894, iar cel al răniţilor a depăşit 34.000.

Aproximativ 5775 de clădiri s-au prăbuşit în urma cutremurelor de luni.

În Siria, 2.270 de persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit datelor furnizate de Ministerului Sănătăţii şi de organizaţia de salvare White Helmets, care ţin bilanţul deceselor în regiunile controlate de guvernul de la Damasc, respectiv în cele controlate de opoziţie.

Citește și Fawzia Rehejeh, sirianca stabilită la Sibiu, apel umanitar pentru sirienii afectați de cutremure. „Toată familia tatălui meu e acolo. Sunt foarte speriați”  

Peste 13 milioane de persoane din Turcia au fost afectate de puternicele cutremure de pământ cu magnitudinea 7,7, respectiv 7,6, care au lovit luni regiunea de frontieră turco-siriană, potrivit estimărilor Guvernului de la Ankara, informează DPA.

"Acest cutremur i-a afectat în mod direct pe 13,5 milioane dintre cetăţenii noştri", a declarat marţi ministrul turc pentru urbanism, Murat Kurum. Operaţiunile de salvare continuă, a precizat el.

Unele drumuri sunt în continuare inaccesibile şi se lucrează în prezent pentru ca ele să devină din nou practicabile. În unele regiuni nu există apă curentă, însă se depun eforturi pentru a repara pagubele cât mai repede posibil şi pentru ca oamenilor să le fie furnizată apă potabilă, a detaliat ministrul turc.

foto captura video The Guardian

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus