Miercuri,
21.02.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Noul parc al Sibiului se va numi „Belvedere”. Astrid Fodor: Aproape 1.600 de sibieni au participat la vot

Noul parc al Sibiului se va numi „Belvedere”. Astrid Fodor: Aproape 1.600 de sibieni au participat la vot

„Parcul Belvedere” este denumirea noului parc al Sibiului, construit în cartierul Tilișca. Aproape 1.600 de sibieni au participat la concursul organizat de Primărie privind alegerea denumirii.

„Aproape 1600 de sibieni au votat în cadrul acestui concurs inițiat de Primăria Sibiu pentru acordarea unui nume noului parc al orașului, din zona străzii Preot Bacca. Acesta se va numi Parcul Belvedere, conform preferințelor exprimate de cei mai mulți, iar în următoarea perioadă vom parcurge procedura legală pentru acordarea administrativă a acestui nume. Participarea largă este îmbucurătoare pentru că motivul concursului a fost tocmai acela de a-i implica pe cetățeni într-un proiect frumos. Le mulțumesc tuturor celor care au participat, fie propunând denumiri, fie votând cele 5 propuneri rămase în concurs”, a transmis primarul Astrid Fodor, într-un comunicat de presă.

Prima etapă a concursului a avut loc în perioada 9 ianuarie - 19 ianuarie 2023, când sibienii au fost invitați să propună denumiri. Au fost primite aproape 750 de propuneri din care, juriul alcătuit din membrii ai Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură din cadrul Consiliului Local al Municipiului Sibiu și din reprezentanți ai Primăriei Sibiu, a selectat 5 cel mai frecvent propuse denumiri.

CITEȘTE ȘI: Cine și cum a ales cele cinci nume finaliste pentru noul parc al Sibiului. „Au fost și denumiri puse în batjocură, dar a fost o minoritate”

Ulterior, în perioada 6-12 februarie, sibienii au fost invitați să voteze pentru una dintre cele 5 denumiri selectate. Potrivit municipalității, s-au înregistrat 1.574 de voturi valabile, conform Regulamentului concursului, din partea cetățenilor cu domiciliul în Sibiu, din care: 

-  402 pentru Parcul Belvedere (25,54% din totalul voturilor valabile)

-  371 pentru Parcul Colina (23,57 %)

-  341 pentru Parcul Cibinium (21,66%)

-  257 pentru Parcul Cindrel (16,33%)

-  203 pentru Parcul Panoramic (12,90%)

Vineri, 17 februarie, Primăria Sibiu va organiza tragerea la sorți cu ajutorul unui software specializat disponibil pe internet  - random.org - în urma căreia va acorda trei premii:

- Locul I: o bicicletă și dreptul de a-și alege un arbore din parc pe care să îl adopte și care să fie identificat printr-o plăcuță cu numele câștigătorului. 

- Locul II: un abonament Sibiu Bike City valabil pentru 6 luni

- Locul III: un set de materiale vegetale de plantat acasă, conținând un arbore ornamental sau o plantă de interior (la alegere), un mix de 5 plante perene și o cutie cu gazon.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2927

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

9 comentarii

Anost nume

Acum 1 an

Belvedere … spre campsorul care de obicei este plin cu deseuri de plastic purtate de vant. Poate din belvedere se sesizeza si primaria si se apuca de curatenie.
Raspunde

Anost de hate

Acum 1 an

Haters gonna hate
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Eu nu am vazut deseuri de plastic , am vazut o pasune curata. Pana si iarna, cand nu e iarba inalta. Ceea ce ne aduce la problema care se va ivi: cainii de la turmele care pasc acolo. Cand credeti ca va face primaria ceva in sensul asta, acum, preventiv, sau dupa prima persoana muscata/terorizata in parc? La fel si pentru Gusterland. Ca nu suntem in Germania...

Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

cine naiba e "d-na Fodor" sa ne anunte ea pe noi...!!!???

Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Primaria?

Raspunde

Pușcașu Marin

Acum 1 an

Aia care-i șefa Sibiului și-ți ia bani la impozite. Bine, dacă ești pe ajutor și adăpost, e aia care-ți dă ajutor și adăpost, ipocrit roșu hauriu

Raspunde

Claus

Acum 1 an

Peturidebere

Raspunde

Ioan

Acum 1 an

Astrid are timp să facă concursuri de denumiri de parcuri ??? Spuneți mamicilor ce se întâmplă cu creșele noi ?!?! De ce nu le deschideți???
Raspunde

Patrascu

Acum 1 an

Felicitări pentru.tot ce faceți! Succes !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus