Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

6 tineri au ieșit la plimbare pe centru și au distrus ce au prins în cale: Două bănci smart, 9 reflectoare...

6 tineri au ieșit la plimbare pe centru și au distrus ce au prins în cale: Două bănci smart, 9 reflectoare...

Primăria Sibiu anunță într-un comunicat de presă că Poliția Locală a prins autorii seriei de vandalizări recente din centrul Sibiu.

“Săptămâna aceasta am denumit împreună cu sibienii noul parc al Sibiului și am deschis un centru de servicii sociale în cartierul Lazaret. Dar tot în această săptămână am calculat pagubele produse de câțiva cetățeni în centrul Sibiului, prin vandalism. Două bănci cu dotări smart din Piața Mică și 9 reflectoare pentru iluminat arhitectural au fost sparte de un grup de tineri. Poliția Locală Sibiu i-a identificat și vor suporta rigorile legii pentru această faptă. Nu sunt primii din păcate, pentru că am mai avut cazuri de vandalizare a copertinelor din stațiile de autobuz, a băncilor și a altor elemente de mobilier stradal, Poliția Locală identificându-i pe unii dintre ei. Sper ca astfel de fapte să fie tot mai rare pentru că sunt bunurile noastre, alte tuturor, care sunt distruse”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

banca sparta

După vandalizarea celor două bănci din Piața Mică și a celor nouă reflectoare din Piața Mică și Piața Mare, Poliția Locală a vizualizat toate imaginile din perioada în care s-a estimat că s-a produs vandalismul și au constatat că aceiași 6 tineri au parcurs traseul pe care s-au distrus bunurile publice menționate.

Analizând-se înregistrările video, fotografiile cărților de identitate, a rezultat faptul că unul dintre cei 6, un tânăr de 19 ani, este autorul acestor distrugeri. Ceilalți tineri păzeau zona ca să nu fie descoperiți.

spot

Acum tinerii în cauză vor trebui să dea socoteală în fața legii pentru că Primăria Sibiu va formula o plângere penală și o va transmite Inspectoratului Județean de Poliție, împreună cu imaginile video și o estimare a prejudiciului cauzat.

Între timp, Serviciul Gospodărire se ocupă de repararea daunelor.

Vandalizări în Piața Mică și Piața Mare: băncile smart și mai multe reflectoare pentru iluminat au fost distruse

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

14 comentarii

Dorothea von Lazaret

Acum 1 an

Atentie mare! Surprinderea acestor tineri olimpici pe camerele de luat vederi incalca legislatia GDPR! Mai mult decat atat, mamikile lor, de pe grupurile de profil Whatsap, vor formula plangeri penale pentru vatamari spirituale si emotionale cauzate frumosilor lor copii, viitorul tarii noastre minunate!
Raspunde

Abc

Acum 1 an

Astia-s aia care vor o tara ca afara dar se poarta ca ultimele animale. Lipsa de civilizatie si de bun simt ca la romani rar intalnesti. Daca nu faci nu e bine, cand faci ceva frumos imediat vandalizeaza. Exact asa s-a intamplat si cu autobuzele noi si cu statia aia smart de peste drum de teatru.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 an

Ce penibili sunteti astia care aduceti in discutie romanii la faze din astea. Credeti ca in Germania nu sunt golani care vandalizeaza? De-ai lor, nu imigranti. Se vede cat de ca lumea e tara daca sunt prinsi.
Raspunde

Nume

Acum 1 an

Esti de pe planeta asta ??? Chiar ti se pare ca acele animale ar putea articula vreodata ca vor o tara ca "afara" ??? Ce lipsea, sa pui ca sunt USRisti .. acelor animale le place si convine PERFECT in aceasta mizerie de tara. Unde da, sa zicem ca sunt prinsi .. dar nu patesc absolut nimic. Cine sa-i pedepseasca, niste infractori ca ei cocotati la varf din cauza prostiei si nepasarii romanilor ? Dream on ..
Raspunde

Marius

Acum 1 an

Nu poti compara Romania cu Germania la nimic. Stai cuminte.
Raspunde

Matei

Acum 1 an

pana nu se va schimba legea si astfel de distrugeri facute deliberat nu vor fi incriminate cu inchisoarea cu executare (singura solutie care sa ii faca sa se gandeasca de 2 ori daca merita a fi pusi la pastrare vreo 2...3 ani) vandalismele nu se vor opri, pentru ca de o simpla amenda lor li se rupe!
Raspunde

Stanciu V

Acum 1 an

aloooo, tovarsul ALDEA de la Locala, DORMI ? eu iti propun ceva, mai lasa si pe altul in functie sa manance din ciolan, am inteles, nu vrei, de fapt voi vreti ca din functie sa mergeti pe lumea cealalta, tot in functie. Ma tot intreb, se schimba guvernul , presedintele, partidele, secretarii de stat si tu tot acolo esti ..
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

POVESTI NEMURITOARE...scapa basma curata "tinerii"...de asta se si intampla asa de multe golanii...asta este primaria "d-nei Fodor"!!!
Raspunde

Sandokan

Acum 1 an

Educatie, maica, educatie lipsa. In afara de plata bunurilor distruse, ar trebui sa faca munca in folosul comunitatii pana cand "li se acreste". Plus de asta , cand distrugi bunuri chiar in "buricul targului", unde sunt si camere de luat vederi, e dovada clara ca ai mult spatiu liber intre urechi.
Raspunde

@Sandokan

Acum 1 an

N-au sapte ani de acasa! Vai steau lor! Si a parintilor! Trebuie sa-i puna sa plateasca stricaciunile ca sa se invete minte si alti berbeci!
Raspunde

Asfalt Tango

Acum 1 an

Aldea de la Politia Locala e un incompetent notoriu si e obligatoriu ca subalternii sa fie mai slab pregatiti ca el ca sa nu il eclipseze!!!
Raspunde

Eulenspiegel T.

Acum 1 an

Garda Civilă spaniolă a fost creată pe la 1840 și are mai mult de 80.000 de membri acum. Între atribuţiile sale se numără securitatea civică, ordinea publică, respectarea traficului rutier și alte multe chestii. Sunt undeva între armată și poliție. Băieții respectă legile, dar se mai fac și că le și uită când e cazul. De așa ceva e nevoie în democrația asta mioritică prost înțelesă și aplicată. Se simte lipsa unei asemena structuri. Cu lepre alde aștia trebuie procedat altfel. O mână de bărbați hotărâți, așa ami puțin democrați, să pună mâna pe ei și să le aplice o corecție mișto, ca apoi să-i lașe în chiloți la 100 km de Sibiu, în șanț, pe marginea drumului.
Raspunde

Eugen

Acum 1 an

Lipsa de bani și de educatie… Se plictiseau și nu aveau ce face… Pentru a avea rezultate așa încât sa nu se repete asemenea incidente este ca in loc de amenda, de preferat maxima, sa existe pedeapsa cu ani grei de inchisoare… Sunt capabili de mult mai mult, nu doar sa distrugă! Fereasca!!!
Raspunde

Leonard

Acum 1 an

Poate ar trebui introdus din nou sloganul " Sibiu , Capitala bunelor maniere " . Cât despre comentariul deșteptului care face o comparație între Sibiu și Germania , juniorule tu nu stii ce scrii . Am asistat în Germania la corecția luată de niște puștani din ăștia de 2 bani care au vandalizat o stație de autobuz . Vă spun sincer că a doua zi au fost duși la locul faptei și puși de autorități să repare ce au vandalizat . Așa că să lăsăm comparațiile deoparte că nu își au rostul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus