Joi,
02.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Bate vântul a criză imobiliară? Am stat de vorbă cu experții prezenți la Târgul Imobiliar Sibiu și nu sunt atât de siguri

Bate vântul a criză imobiliară? Am stat de vorbă cu experții prezenți la Târgul Imobiliar Sibiu și nu sunt atât de siguri

Astăzi s-a deschis oficial la Redal Expo Târgul Imobiliar, Construcții și Amenajări, eveniment ce reunește împreună cu Salonul de Mobilă Sibiu 2023 aproximativ 20 de expozanți și participanți.

Printre expozanți se află unii dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Sibiu, producători autohtoni de mobilier precum şi importatori recunoscuţi din domeniu. Aceştia au inclusiv oferte şi promoţii speciale pentru cei care aleg să le viziteze standurile.

”O noutate pe care o aduce ediția din acest an o reprezintă Imobiliare Dubai. Compania se află la prima participare și care vine la Sibiu cu o mulțime de proiecte avantajoase pentru cei care doresc o investiție imobiliară în Dubai”, spune Ioana Aldea, managerul Sibiu Expo&Events SRL.

targ redal expo

Reporterul Turnul Sfatului a discutat cu trei reprezentanți ai unor mari companii imobiliare sau dezvoltatori din Sibiu – singurii, de altfel, prezenți la târg.

RE/MAX Tower Invest, spre exemplu, a venit la târg cu un portofoliu de peste 250 de proprietăți, atât locuințe cât și spații comerciale.

”Am venit în primul rând să luăm pulsul pieței. Traversăm o perioadă în care piața imobiliară se află într-o ușoară scădere, însă nu aș spune neapărat că ne îngrijorează, așa funcționează piața, există o ciclicitate ca în economie. În ceea ce ne privește putem spune că încă tranzacționăm la un nivel bun, în special cu cash, din acest punct de vedere anul începând destul de bine. Sperăm ca lucrurile să se regleze din primăvară, odată cu lansarea noii ediții a programului Noua Casă și dezmorțirea creditării ipotecare”, a declarat pentru Turnul Sfatului Gavril Rusu, manager RE/MAX Tower Invest.

Printre cele mai cunoscute proiecte imobiliare pe care le are în portofoliu se numără ansamblul Velvet Hills din Șura Mică cu 68 de case pasive și Kastani Residence din Calea Șurii Mici, două blocuri cu aproximativ 50 de apartamente.

Un alt ansamblu rezidențial cunoscut în Sibiu este Garden City Residence, prezent la Târgul Imobiliar cu o ofertă de 28 de apartamente disponibile. În plus, reprezentanții proiectului au anunțat cu această ocazie că au demarat procedurile oficiale pentru Garden City Residence 2.

”În primul rând am venit să vedem ce mai este nou pe piață și ce-și mai doresc sibienii. În ceea ce ne privește pe noi, în aprilie finalizăm complet proiectul Garden City și mai avem vreo 28 de apartamente din 144 construite în total. Pot spune că în perioada aceasta fluxul de clienți nu mai este același ca anul trecut, până prin august-septembrie. De la zece clienți și vizionări pe zi am ajuns la poate zece pe săptămână. Evident, când scade intensitatea posibililor clienți scad și șansele de a vinde. Însă ne păstrăm optimismul, am învățat că dacă ești serios, construiești bine, cu materiale de calitate, atunci sigur se va vinde, indiferent că vine sau nu o criză”, a declarat Codruț C., reprezentantul Garden City Residence.

the lake home

Cea mai frumoasă prezentare la târg a avut agenția RE/MAX XUX, care a venit cu machete amănunțite ale proiectului The Lake Home – Cartierul bunelor maniere. Poziționat pe malul Lacului lui Binder, proiectul se întinde pe 4,5 hectare și include 500 de locuințe, plus 30 de vile, printre altele.

”Noi nu suntem la prima participare la târg și ne-am dorit să venim și de data aceasta. Cât privește piața, eu pot spune că oamenii cumpără, caută, vând, lucrurile se mișcă în Sibiu. Ca să vă dau un exemplu, noi avem biroul de prezentare în Promenada Mall și constant avem contact cu oamenii care intră fie de curiozitate, fie cu intenția de a cumpăra, cert este că există interes. Privind în ansamblu aș aprecia că există mai degrabă o stagnare pe piață decât o criză și asta accentuată de perioada iernii”, a explicat pentru Turnul Sfatului Eugen Rotărescu, consultant imobiliar pentru RE/MAX XUX.

Revenind la The Lake Home, proiectul se întinde pe 5 cinci ani și include, printre altele, o grădiniță, un centru SPA, zone publice de relaxare și spații verzi.

În afara celor prezentate mai sus, la Târgul Imobiliar, Construcții și Amenajări sunt prezenți numeroși expozanți locali și naționali din domeniul amenajărilor interioare, precum și producători de mobilă. Cine este interesat, evenimentul se desfășoară între 17-19 februarie la Redal Expo de pe strada Johann Sebastian Bach, vineri între orele 12:00 și 19:00, sâmbătă între 10:00 și 19:00 și duminică între 10:00 și 18:00.

targ imobiliare

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Noway

Acum 1 an

Tranzacțiile imobiliare sunt la pământ , cei care au cash așteaptă chilipiruri iar cei care vor sa ia credite ori nu pot , ori sunt speriați de dobânzi!! Scăderi și blocaje sunt pe toate piețele mari ale lumii, doar la Sibiu și in special marea franciza Remax are clienți… ce sa zică și “expertul “ se lauda și el cum poate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus