Sâmbătă,
27.04.2024
Cer Senin
Acum
10°C

FCH caută prima victorie din 2023. „Avem nevoie de 3 puncte, ar fi aur”

FCH caută prima victorie din 2023. „Avem nevoie de 3 puncte, ar fi aur”

Antrenorul echipei FC Hermannstadt a vorbit despre meciul pe care echipa sa îl va disputa mâine împotriva echipei Sepsi Sfântu Gheorghe. Sepsi a fost echipa care a beneficiat de depunctarea FCH și a urcat pe ultimul loc de play-off.

FC Hermannstadt caută prima victorie din acest an pe terenul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, echipă aflată pe locul 6 în clasament, ultimul loc care asigură calificarea în play-off-ul Superligii naționale de fotbal. Cele două echipe s-au întâlnit până acum de cinci ori, Sepsi a câștigat două dintre aceste partide iar celelalte trei s-au încheiat la egalitate.

Ultima partidă dintre cele două echipe s-a încheiat cu victoria covăsnenilor, pe final de partidă. „A fost un meci bun, un meci greu, am avut 1-0, am pierdut pe final din două faze fixe, dar e istorie. Mâine va fi un cu totul și cu totul alt meci, și ei au schimbat din această iarnă sistemul. Își doresc ultimul loc de play-off, care încă se joacă, acest loc 6 și cu siguranță vor da totul, sunt o echipă agresivă și în deplasare dar mai ales în meciurile de acasă”, spune Marius Măldărășanu.

Avem nevoie de 3 puncte

Antrenorul sibienilor vede echipa adversă ca una agresivă, în special pe teren propriu, unde beneficiază de sprijinul publicului. „Ne așteptăm la un pressing sus, va trebui să fim puternici și mental și fizic. Fizic suntem, îmi doresc ca și mental să fim la nivelul care ar trebui pentru a pune probleme pentru că va trebui să jucăm. Altfel vor pune presiune, și cu publicul, și datorită calităților, mai ales în meciurile de acasă și dacă doar ne vom apăra va fi cu siguranță un meci foarte, foarte greu. Dar va fi un meci greu și pentru noi și pentru ei, și noi avem nevoie de 3 puncte, ar fi aur. Pentru că mai sunt câteva etape și pe urmă urmează play-out-ul, cu cât mai multe puncte cu atât mai bine”, adaugă antrenorul sibienilor.

Lot aproape complet pentru meciul de mâine

După mult timp în care nu s-a putut baza pe întreg lotul, Marius Măldărășanu are la dispoziție pentru mâine aproape toți jucătorii. În afară de Raul Opruț, care este suspendat pentru meciul de mâine, Gabi Iancu este singurul jucător care nu va fi trecut pe foaia de joc.

„Din punct de vedere fizic toți sunt apți, Gabi Iancu nu este 100%, probabil meciul următor va fi alături de noi. Nu am vrut să riscăm, pentru că e în urmă cu pregătirea, dar ușor, ușor își va găsi ritmul dar trebuie să avem răbdare. Nu vreau să facem greșeli”, spune Măldărășanu.

Sepsi e una din echipele care merită să fie în play-off

Antrenorul echipei sibiene apreciază eforturile pe care clubul din Sfântu Gheorghe le-a făcut pentru a avea un parcurs cât mai bun în prima ligă a fotbalului românesc. În același timp, așteaptă de la jucătorii săi aceeași mentalitate câștigătoare, aceeași determinare ca în turul campionatului, când FCH a produs unele dintre cele mai mari surprize, cu victorii la echipele din vârful clasamentului.

„Trebuie să fim puternici, lucrăm la asta pentru că oricât am vrea să îi motivăm și orice le-am spune trebuie să vină un restart din sufletul lor, până la urmă, pentru că sunt fotbaliști, sunt aceiași care au avut un parcurs foarte bun în turul de campionat, cu încredere, cu jocuri foarte bune mai ales împotriva echipelor importante. Eu pe Sepsi o consider una dintre echipele care merită să fie în play-off datorită a tot ceea ce se întâmplă acolo, ca și infrastructură, ca și club care a crescut, calitatea jucătorilor, antrenorul de top... dar totul se joacă pe teren, asta nu înseamnă că noi nu putem câștiga acolo.

Cum am făcut-o cu Farul, cu CFR, cu Craiova, o putem face, asta le-am spus băieților. Avem nevoie de o victorie pentru a ne recăpăta încrederea pe care am avut-o la un moment dat”, încheie Măldărășanu.

Meciul dintre cele două echipe se va disputa mâine, de la ora 14:30, la Sfântu Gheorghe.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

Eu, sibianul

Acum 1 an

Cred ca tocmai aici este problema: fizic nu prea facem fata, orice echipa care joaca cu noi mai "apasat" si cu pressing sus, ne haleste pe paine! Alta buba, cred ca, pe langa faptul ca lotul e subtire, nici nu a fost gestionata bine situatia: noi am fost in varf de forma pe la jumatatea sezonului, acum suntem in regres! Iar ultima problema (dar poate cea mai mare...) minciunile si dezinformarea... Nu cred ca ei nu au stiut ca sunt pierdute definitiv cele 9 puncte (pierdute pe incompetenta, calicie, etc.)!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus