Joi,
01.06.2023
Ploi Moderate
Acum
23°C

FCH - U Cluj 0-1. VAR-ul a luat, VAR-ul a dat, Sibiul a ratat

FCH - U Cluj 0-1. VAR-ul a luat, VAR-ul a dat, Sibiul a ratat

Repriza 2: Repriza Sibiului

Cea de-a doua repriză s-a desfășurat diametral opus față de primele 45 de minute ale partidei. FC Hermannstadt a revenit de la cabine mult mai determinată și a preluat conducerea meciului și posesia iar fazele de poartă nu au întârziat să apară. 

Încă de la începutul reprizei, Marius Măldărășanu l-a retras pe bancă pe Florin Bejan și l-a trimis în teren pe Gabi Iancu, care astfel a debutat pentru echipa sibiană. Prima fază periculoasă a reprizei aparține tot clujenilor, prin același Ioan Filip, marcatorul golului din prima repriză, însă lovitura lui de cap nu găsește cadrul porții.

După 10 minute, antrenorul sibienilor face o dublă schimbare, îi scoate pe Baba Alhassan și pe Petrișor Petrescu și îi trimite în teren pe Vesel Limaj și pe Silviu Balaure iar jocul echipei gazdă se schimbă radical. 

În minutul 71 Balaure îi pasează lui Cătălin Popescu, acesta trimite mingea în careu unde același Balaure se infiltrează între fundașii centrali clujeni și trimite mingea cu capul în poartă. Bucuria sibienilor durează doar două minute, pentru că centralul Sebastian Colțescu verifică faza cu sistemul VAR și observă poziția în afară din joc a lui Popescu în momentul pasei inițiale. Opruț și Popescu încearcă și ei șuturi la poartă însă ambele sunt reținute de portarul clujenilor. 

În minutul 81, Măldărășanu îl scoate din teren pe Daniel Paraschiv și îl trimite în locul său pe Matko Babic. La o centrare în careu, Babic sare la cap împreună cu portarul și unul dintre apărătorii Universității și cade secerat la pământ. Faza continuă iar centrarea de pe dreapta ajunge din nou în careu, iar Limaj o trimite pe poartă, însă Gorcea reușește să o rețină. Cu Babic încă la pământ, Colțescu este solicitat să verifice faultul anterior cu sistemul VAR iar centralul partidei decide să acorde penalty pentru FC Hermannstadt pentru faultul asupra lui Babic. Acesta alege să execute lovitura de pedeapsă însă trage slab, în partea stângă a porții și portarul Universității reușește să respingă. 

Sibiul presează cât poate în ultimele minute însă nu reușește să pună în pericol poarta clujenilor. Ultima fază a meciului avea să fie una cât se poate de controversată. Deja în minutele de prelungire sibienii reclamă un henț în careu iar toate speranțele se pun într-un penalty acordat în ultimul moment. Sebastian Colțescu verifică însă faza și decide să nu ia nicio măsură suplimentară iar meciul se încheie cu victoria Universității Cluj, cu scorul de 1-0

Repriza 1: FC Hermannstadt este condusă la pauză cu 1-0 după golul splendid marcat de Ioan Filip cu călcâiul. 

FC Hermannstadt caută astăzi prima victorie din 2023 în meciul cu Universitatea Cluj. Adversarii ocupă locul imediat superior din clasament și au două puncte avans față de echipa sibiană.

Marius Măldărășanu a început partida cu Letica în poartă, Ene, Bejan și Stoica pe linia de fund, Opruț, Alhassan, Biceanu și Butean pe linia de mijloc și cu Popescu, Paraschiv și Petrescu în atac. Partida este arbitrată de Sebastian Colțescu.

Debutul partidei a aparținut clujenilor, care au preluat posesia încă din primele secunde ale partidei. Sibiul a început să creeze prima fază de abia în minutul 3. După 10 minute, raportul posesiei era ceva mai echilibrat iar FCH a început să lege mai multe posesii. 

Scorul este deschis de Ioan Filip, cu un gol superb, marcat cu călcâiul. Este cea de-a treia reușită a fotbalistului clujean în această ediție de campionat. Prima fază ceva mai periculoasă reușită de FCH vine în minutul 18, dar Gorcea reține centrarea aruncată de Budean la marginea careului mic. Pressingul agresiv al clujenilor pune piedici cursivității paselor jucătorilor lui Măldărășanu, care nu reușesc nicicum să pună în pericol poarta adversarilor. 

Stoica faultează la marginea careului mare, în minutul 20, dar Thiam trimite mingea direct spre poartă, destul de aproape de vinclu. De altfel, Thiam este cel mai periculos jucător al clujenilor, și reușește alte două șuturi pe poartă, în minutele 22 și 30, la ultimul șut Letica având nevoie de două atingeri ca să rețină mingea. 

Bejan este sancționat cu cartonaș galben în minutul 36, un fault de joc inteligent, care a stopat un contraatac periculos. Două minute mai târziu, Petrisor Petrescu comite un fault dur asupra unui adversar şi vede și el un cartonaş galben. Clujenii au preluat posesia în cea de-a doua parte a primei reprize, aproape de 60%, pe seama pressingului agresiv făcut chiar și în jumătatea adversă. Paraschiv este și el sancționat cu galben, în ultimul minut al reprizei, după ce l-a faultat din spate pe Martici.

Repriza se încheie cu scorul de 1-0. Urmează alte 45 de minute.

Foto: captură Digisport 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

3 comentarii

Rammstein

Acum 3 luni

B -ul scrie pe fruntea voastră!...Și asta din cauze independente de voința voastră!...poate veti reveni în liga 1 după expirarea mandatului...
Raspunde

CX

Acum 3 luni

Toata Calea Dumnbravii e blocata. Multumim partidului si conducerii! Cica se vine pe jos la meci....
Raspunde

Corecteaza

Acum 3 luni

Ultima fază a meciului avea să fie una cât se poate de controversată. Deja în minutele de prelungire sibienii reclamă un henț în careu iar toate speranțele se pun într-un penalty acordat în ultimul moment. Sebastian Colțescu verifică însă faza și decide să nu ia nicio măsură suplimentară iar meciul se încheie cu victoria Universității Cluj, cu scorul de 1-0. Nu Coltescu a verificat ultima faza, Istvan Kovacs - el a fost arbitru VAR.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus