Joi,
01.06.2023
Ploi Moderate
Acum
23°C

Kievul spune că l-a identificat pe militarul a cărui execuţie apare într-o înregistrare propagată rapid pe internet

Kievul spune că l-a identificat pe militarul a cărui execuţie apare într-o înregistrare propagată rapid pe internet

Armata ucraineană a afirmat marţi că l-a identificat pe soldatul care, luat prizonier, pare să fi fost ucis de rafale de gloanţe după ce a strigat "Glorie Ucrainei!", potrivit unei înregistrări video propagate rapid pe internet în ultimele 24 de ore, relatează AFP şi Unian, citate de Agerpres.

'Potrivit datelor preliminare, defunctul este militarul Timofei Mihailovici Şadura din cadrul Brigăzii a 30-a mecanizate', care a participat la luptele din apropiere de Bahmut (est) şi era considerat ca fiind dat dispărut din 3 februarie, au indicat Forţele de infanterie ucrainene pe Telegram.

În prezent, trupul soldatului ucrainean se află pe teritoriul ocupat temporar de ocupanţii ruşi, notează Unian. Confirmarea finală a identităţii acestuia va fi stabilită după returnarea cadavrului şi efectuarea unor expertize corespunzătoare.

Kievul a deschis o anchetă penală cu privire la ceea ce a calificat drept 'împuşcare brutală şi cinică a unei persoane neînarmate' de către soldaţi ruşi, aşa cum apare într-o înregistrare video, care s-a răspândit cu repeziciune luni pe reţelele de socializare şi a stârnit un val de indignare publică în Ucraina.

foto General Staff of the Armed Forces of Ukraine/facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Adreiean

Acum 2 luni

Kievul spune..... ce i se spune sa spuna, de la Davos si ala 1%.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus