Joi,
01.06.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Jandarmeria trimite gruparea „Burebista” la meciul cu Craiova. Fanii olteni au interdicție dar vin în număr mare

Jandarmeria trimite gruparea „Burebista” la meciul cu Craiova. Fanii olteni au interdicție dar vin în număr mare

Meciul dintre FC Hermannstadt și FCU Craiova s-ar putea să ridice anumite probleme, în special forțelor de ordine. Fanii echipei din Craiova au interdicție de a participa la jocurile echipei favorite din deplasare, dar se vehiculează o prezență destul de numeroasă la meciul de duminică, având în vedere și numărul de bilete vândute până acum.

Comisia de recurs a Federației Române de Fotbal a întors decizia comisiei de disciplină și a decis ca meciul dintre FCU Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe să se rejoace. Covăsnenii au câștigat meciul la masa verde, cu 3-0, după ce partida a fost oprită din cauza scandărilor galeriei oltenilor.

Citește și: Răsturnare de situație înaintea meciului cu FC Hermannstadt. Craiova rejoacă meciul cu Sepsi

Restul interdicțiilor au rămas însă în vigoare, printre care și cea care interzice fanilor olteni participarea la următoarele 6 jocuri în deplasare sau pe teren neutru ale echipei FCU Craiova.

De altfel, sectorul destinat fanilor echipelor adverse va fi închis la această partidă, în urma deciziilor FRF. 

Jandarmeria îl trimite pe Burebista

Fără a fi alarmant, meciul are un anume grad de risc, prin urmare, jandarmeria va trimite la acest meci Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista”, din Brașov,  

„Forțele de ordine vor acționa pe traseele de afluire/defluire ale suporterilor, în scopul asigurării unui climat de ordine la nivelul Municipiului Sibiu, dar și în zona apropiată și imediată a arenei sportive,  pentru siguranța participanților la acest eveniment sportiv. Precizăm faptul că efectivele Grupării de Jandarmi “BUREBISTA” Brașov vor colabora cu celelalte instituții competente, în vederea identificării și aplicării măsurilor legale împotriva persoanelor care vor manifesta un comportament contrar legii.

Subliniem faptul că forțele de ordine au o atitudine proactivă, menținând permanent dialogul cu suporterii, dezaprobând orice fel de manifestare de violență verbală sau fizică”, transmite Jandarmeria. 

Fanii olteni vin incognito

Interdicția pare să aibă efect doar asupra grupurilor organizate, pentru că pe forumuri fanii se organizează individual. Ei se organizează pentru a ocupa locuri în sectorul C1 al tribunei 2. Cu toate astea, și lor le este neclar dacă au voie sau nu să participe la meciuri. Și aproape sigur nu vor defila cu însemne ale clubului.

„trebuie să aveți grijă cum va îmbrăcați... de exemplu la Ploiesti la meciul cu Chindia un spectator avea un fes alb-albastru fără însemnele FCU și au venit jandarmii să îl scoată din stadion... așa că nu aveți voie cu insemnele clubului (fulare sau orice ar arăta că ești fan FCU)... așa că mare grijă... multă baftă!!! Forța FCU!!!”, scrie unul din fani pe grupul FAN F.C.U. 1948 CRAIOVA.

Interesul crescut pentru această partidă se vede și din numărul de bilete disponibile cu 48 de ore înaintea partidei. Mai sunt doar 2000 de bilete disponibile online iar în sectorul C1, unde par să se concentreze fanii Craiovei, mai sunt de vânzare doar 127 de bilete. Este cel mai bine ocupat sector în acest moment. În cele trei sectoare din peluza Nord, unde stau fanii echipei gazdă, mai sunt disponibile 210, 345 respectiv 354 de bilete. 

Comparativ, cu 24 de ore înainte de meciul cu FC Argeș un sfert de stadion era gol.

Citește și: Un sfert de stadion e gol la meciul cu FC Argeș. Dezinteres pentru biletele la meci

Partida de fotbal se va desfășura începând cu ora 21:00, iar accesul în incinta arenei sportive se va face începând cu ora 19:30.

galerie fc hermannstadt

Jandarmeria reamintește:

Reamintim câteva dintre obligațiile care revin spectatorilor conform Legii 4/ 2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive: 
- să nu săvârşeascã fapte, acte sau gesturi obscene, sã nu profereze ori sã scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi ameninţãri cu acte de violenţã împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucãtori sau a bunurilor acestora;
- sã nu introducã în arena sportivã inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen; 
- sã nu escaladeze gardurile care delimiteazã spaţiul de joc sau gardurile interioare de separare a sectoarelor; 
- sã nu refuze supunerea la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de cãtre forţele de ordine; 
- sã nu se caţere pe gardul care delimiteazã spaţiul de joc de tribunã; 
- sã nu provoace ori sã participe efectiv la scandal în incinta bazei sportive ori, dupã caz, a arenei sportive; 
- sã nu îşi ascundã faţa cu articole de îmbrãcãminte sau alte accesorii, cu intenţia de a împiedica identificarea. 

Foto: Digisport

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

Ion

Acum 2 luni

Tot la educație ajungem!!! Invoci regulamente și legi doar când acestea te-ar avantaja, în rest aplici legea junglei. Sper la un meci bun cu spectacol pe teren si in tribuna. Jandarmeria să actioneze la cea mai mica abatere!!!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus