Vineri,
23.02.2024
Cer Senin
Acum
15°C

„Sibiul nu înseamnă doar Piața Mică și Piața Mare”. Flori pe scări, festivalul care readuce la viață Orașul de Jos, revine anul acesta cu două ediții

„Sibiul nu înseamnă doar Piața Mică și Piața Mare”. Flori pe scări, festivalul care readuce la viață Orașul de Jos, revine anul acesta cu două ediții

Orașul de Jos va intra din nou în lumina reflectoarelor anul acesta. „Flori pe scări” festivalul care anul trecut a readus la viață Piața Aurarilor revine și în acest an cu două ediții. Prima dintre ele este plănuită să se desfășoare în perioada 29 aprilie-1 mai, iar cea de-a doua va avea loc în perioada 11-13 august.

Citește și: FOTO Anda Cornăcel, antreprenoarea care vrea să reînvie Orașul de Jos: Sibiul nu e doar Piața Mică și Piața Mare

Suntem invitați, la fel ca anul trecut, să participăm la expoziții de flori și plante verzi, workshop-uri atât pentru publicul larg, cât și pentru floriști profesioniști, standuri cu vânzare de produse artizanale, tur ghidat, discuții cu specialiști, evenimente cu cu şi pentru copii, zonă de relaxare, picnic urban și muzică live.

Inițiativa evenimentului aparține antreprenoarei Anda Cornăcel și soțului ei, Cătălin, care de când au deschis, în Piața Aurarilor, Prăjitoria de Cafea Nod, și-au dat seama că potențialul turistic al zonei este foarte puțin pus în valoare și că de cele mai multe ori oamenii și turiștii aleg să se relaxeze și să servească o băutură în zona centrală pentru că se simt mai în siguranță.

Două ediții pentru anul 2023 

Pentru că ediția de anul trecut a fost bine primită de publicul sibian, Anda a decis ca în acest an să organizeze două ediții, prima la finalul lunii aprilie și a doua în august. Responsabilă de echipa de floriști va fi Ioana Nechifor de la City Flowers Sibiu.

„Prima ediție o să o facem în primăvară și va avea legătură cu răsadurile, cu pregătitul florilor, iar următoarea va fi la jumătatea lunii august. La ediția din primăvară ce e diferit este că o să avem partea de răsaduri și de amenajare de grădini. Căutăm cât mai mulți producători locali sau floriști care produc răsaduri de legume, flori, pe care îi dorim să fie alături de noi. Target-ul este la fel ca și anul trecut, să avem câte zece floriști, să avem decorațiuni la scară mare, aranjamente de flori”, povestește Anda.

„Sibiul nu înseamnă doar Piața Mică și Piața Mare”

Anda își propune ca împreună cu o echipă de arhitecți, floriști, grădinari, meșteșugari, artiști și antreprenori locali să transforme zona într-o grădină urbană, o oază de verdeață și relaxare.

„Vrem să arătăm că Sibiul nu înseamnă dor Piața Mică și Piața Mare. Tema ediției de primăvară este Contraste. Înainte de festival vom aduna accesorii pe care să le folosim, mușchi, crengi, plante ornamentale, ca să eficientizăm din costuri și pe care floriștii să le integreze în aranjamente. Ne dorim să ținem și workshop-uri pentru amenajarea grădinii într-o variantă utilă, să cunoască oamenii lucruri utile pe care să le poată aplica de acasă. Cu siguranță vom continua și tururile ghidate cu Răzvan Pop”, mai spune aceasta. 

Toți producătorii locali care vor să participe la eveniment o pot contacta pe Anda la numărul de telefon 0745.047070.

Foto Credit: Melinda Gall

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Avram

Acum 11 luni

Dar festivalul gradinilor nu se mai organizează, ne interesează și pomi fructiferi, arbuști ornamentali, poate vă mai gândiți!

Raspunde

Sibian SB

Acum 11 luni

Piata Aurarilor este unul dintre cele mai frumoase locuri ale Sibiului Vechi. Pacat ca nimeni nu se ocupa de restaurarea cladirilor.

Raspunde

Alt sibian

Acum 11 luni

Exact la asta ma gandeam si eu. Zidurile arata deplorabil, tencuiala este pe punctul de a cadea in orice moment, toata arhitectura (caracteristica epocii) care ar trebui sa dea splendoarea zonei este grav alterata, e suficient sa vezi pozele din articol... Poate exista o posibilitate de remediere a acestei situatii generalizate in acea zona, poate se poate implica in vreun fel si primaria. De aceea avem doar Piata Mare si Piata Mica (evident ar mai fi str. Cetatii)

Raspunde

Inca un sibian

Acum 11 luni

Si cabluri peste cabluri (multe dintre ele dezafectate) care atarna spanzurate peste tot. S-a promis rezolvarea acestor cabluri in intreg orasul. Nu s-a rezolvat nici in centru...
Raspunde

Mișu Mare

Acum 11 luni

Faină zona,dar miroase a urină.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus