Miercuri,
26.06.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Tinerele care se prostituează la Obor: ”Regina mea” hrănită cu pâine uscată, obligată să doarmă pe jos și tăiată pe mână pentru că nu produce bani de motorină

Tinerele care se prostituează la Obor: ”Regina mea” hrănită cu pâine uscată, obligată să doarmă pe jos și tăiată pe mână pentru că nu produce bani de motorină

Un bărbat din Cisnădie, în vârstă de 28 de ani, a fost condamnat de Judecătoria Sibiu la finalul anului trecut la 2 ani și trei luni de închisoare cu executare pentru proxenetism. Absolvent de cinci clase și cu antecedente penale, cisnădianul nu a avut niciun loc de muncă din 2020, singurii bani legali fiind aproape 1.000 de lei de la păcănele. În rest, conducea o mașină străină, locuia în Cisnădie și trăia doar din banii pe care îi lua de la tinerele aduse la prostituat în Sibiu și vecinătate.

Rechizitoriul care a stat la baza sentinței Judecătoriei Sibiu din data de 20 decembrie 2022 dezvăluie o altă față a Sibiului, în care tinerele sunt ținute în condiții inumane, sunt amenințate cu moartea, obligate să întrețină relații sexuale cu persoane necunoscute, iar apoi agresate dacă nu ”produc” destui bani.

Totul a început în vara anului trecut, după ce Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție s-a autosesizat din oficiu.

”În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate de către organele de poliţie s-a stabilit faptul ca numitul X X are legături strânse cu tinere care practică prostituţia pe raza Municipiului Sibiu, acesta ţinând legătura cu aceste tinere prin intermediul telefonului mobil”, se arată în rechizitoriu.

O martoră, care practică prostituția pe cont propriu în zona Obor, a declarat că începând cu luna iunie în apropierea ei au apărut două tinere, aduse în fiecare seară de niște bărbați. La început proxeneții au venit la ea și au întrebat-o dacă are vreo problemă cu noile concurente.

”Martora a declarat că în cursul anului 2022, respectiv în luna iunie, a observat faptul ca în unele seri, după ora 23:00, în zona târgului Obor din municipiul Sibiu au apărut două tinere pe care nu le cunoştea, tinere care la rândul lor practicau prostituţia la stradă. Martora a observat că cele două tinere erau aduse cu un autoturism marca X, cu numărul de înmatriculare X, autoturism pe care nu îl cunoştea. Într-o seară, martora a observat că cele două tinere au coborât din autoturismul marca X lângă benzinăria Petrom din zonă (martora fiind la o distanţă mare de benzinărie). Ulterior, autoturismul marca X s-a oprit lângă ea, fiind interpelată de conducătorul acestuia (martora arătând că în acel moment l-a recunoscut pe acesta ca fiind X X zis X, întrebând-o dacă se poate ca cele două tinere să stea câteva ore afară pentru a produce nişte bani pentru motorina sa. Fiindu-i teama de X X şi din prisma faptului că acesta era însoţit de încă un tânăr, martora i-a răspuns ca nu are nicio problemă cu aceste fete. În aceeaşi zi, martora X l-a observat pe X X că s-a întors după cele două tinere pe care le-a luat tot din benzinăria Petrom”, se arată în rechizitoriu.

Dovezile depuse la dosarul care a stat la baza condamnării dezvăluie detalii neobișnuite despre relația dintre proxenet și victime. Fetele erau lăsate fie la Târgul Obor, fie lângă mall-ul din Șelimbăr, fie pe marginea DN 1 în Veștem, unde încercau să atragă clienți din rândul șoferilor. În paralel, proxeneții le postau anunțuri pe internet și când aveau clienți le închiriau apartamente în regim hotelier în oraș pentru a întreține relații sexuale contracost. În convorbirile obișnuite erau folosite adesea apelativele ”Regina mea” și ”Viața mea”.

Redăm mai jos o scurtă secțiune dintr-o conversație:

 • Stai acolo, viaţă, că imediat se face umbră... şi... (n.l. neinteligibil).
 • Mai stau pân' la şapte. La şapte vii după mine. Că de nu vii nici astăzi... Doamne, ce-ţi fac acasă!
 • La şapte vin, viaţă.
 • Ăhă.
 • No bine, puiu meu, hai fă-ți treaba."

Într-o altă conversație, proxenetul se arată nemulțumit de suma mică de bani încasată de una dintre femei:

 • ”Un milion o avut toţi banii la el, mă, dă-mi pace!
 • Cum un milion?
 • Uite aşa bine, io l-am căutat în pantaloni când o intrat la baie.
 • Au că un milion a avut toţi banii la el!... ă?...
 • L-am căutat în pantaloni când o intrat la baie.
 • Tu, vezi că are două, că n-o avut. Tu-i zici că chemi poliţia, dacă nu!
 • Păi o plecat, mă, din...
 • Du-te-n morţii tăi de proastă! Tu, tu înainte de toate nu mai faci nimic până nu-ţi dă! Tu asa incultă proastă, esti, tu?
 • No, aşa incultă proastă, sunt!
 • Păi cum tu? Omu-ţi zice frumos...”

Într-o declarație depusă de o martoră, se precizează că proxenetul le bătea cu biciul și le tăia cu un cuțit, amenințându-le că le va răni copiii de acasă.

”Martora a mai arătat faptul că X X se enerva când ea nu avea clienţi, ameninţând-o de multe ori că va merge la ea acasă şi îi va lua fetiţele. A mai arătat că în perioada în care a stat la inculpat acasă a fost lovită de către acesta cu un băţ, cu un bici şi chiar a fost tăiată la încheietura mâinii cu un cuţit. Martora a mai menţionat că X X se ocupa ca tinerele să aibă toate cele necesare când practicau prostituţia, respectiv le cumpăra şerveţele şi prezervative. Martora a arătat că toţi banii realizaţi din practicau prostituţie erau luaţi de către inculpat”, se precizează în rechizitoriu.

Tot în rechizitoriu, de data aceasta două femei dau detalii despre condițiile inumane în care trăiau.

”Ambele tinere au arătat faptul că adesea erau hrănite cu pâine uscată şi salam de către suspect, fiind nevoite să doarmă adesea pe pardosea. Pe lângă aceste aspecte, martora a arătat că existau diferite certuri cu inculpatul legate de lipsa banilor şi lipsa clienţilor, adesea inculpatul devenind violent, existând un episod în care aceasta a fost ameninţată cu o sabie de către inculpat, ameninţând-o că o va omorî dacă nu aduce bani”, se precizează în sursa citată.

Nu în ultimul rând, după ce a început procesul, proxenetul le-a contactat pe victime, amenințându-le cu moartea dacă nu-și retrag declarațiile. Acesta este și motivul pentru care judecătorul i-a mărit condamnarea de la 2 ani la 2 ani și trei luni cu executare.

”Persoana vătămată a declarat că a ajuns la domiciliul său în jurul orei 16.00, iar la colțul străzii s-a întâlnit cu fratele său care i-a spus că este căutată de 3 persoane. Nu a durat mult şi în faţa casei persoanei vătămate a oprit un taxi în care se afla X, Y, iar in spate un bărbat mai solid. Cei trei i-au solicitat să urce în maşină, moment în care aceasta a refuzat, iar când au insistat spunând ca nu doresc decât sa discute persoana vătămata a urcat cu ei in taxi. X având telefonul mobil în mână, acesta i-a fost smuls de către Y care a închis dispozitivul. I-a întrebat unde merg, cei trei spunând că până în Cisnădie. În drum spre Cisnădie, X a primit un apel video de la Z iar în urma discuţiei cu Z prin intermediul apelului video acesta a amenintat-o pe persoana vătămată, spunându-i „Ştii ce păţeşti dacă intru la puşcărie din cauza ta!". Ajunşi în Cisnădie, în locuinţa inculpatului Z, acesta din urmă a sunat din nou spunându-i să îşi schimbe declaraţia în instanţă şi să spună ca a minţit în declaraţia dată în faţa poliției pentru ca a fost bătută de poliţişti”, se mai pecizează în dosar.

Ulterior au început să fie amenințați membri ai familiei, în miez de noapte fiind contactați și anunțați că ”o să le dea foc la toţi de-o „să ardă ca șobolanii" și că îi omoară pe toţi”.

Important de precizat că în cursul judecăţii inculpatul ”a recunoscut săvârşirea ambelor infracţiuni reţinute în sarcina sa în modalitatea descrisă de procuror în cuprinsul actului de sesizare.”.

Sentința de 2 ani și 3 luni de închisoare cu executare nu este definitivă și vine cu obligația de plată a sumei de 1032 de lei cheltuieli de judecată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

...

Acum 1 an

Parazitii astia care fug de munca cinstita ca de tamaie ar trebui pedepsiti exemplar cu pedepse maximale nu mangaiati dulce pe crestet de sistemul nostru de pensionari speciali
Raspunde

Cvghncghf

Acum 1 an

astia ar trebui pusi la munca in mina nu la inchisoare cu televizor si alte cele unde mai invata si alte nebunii...
Raspunde

Rob

Acum 1 an

Dacă în loc de X, Y, Z dădeați niște nume, în general nu în cazul ăsta, situațiile de genul ar fi pierdut din amploare. Doar o "știre" de senzație care vă face complici împreună cu poliția care stă la ciupit linia continuă și ascultat telefoane inutile. Dar măcar sunteți democrați, dă-o în **** de conștiință.

Raspunde

Claus

Acum 1 an

Sunt atatea acostamente de curatat de gunoaie,atatia boscheti de defrisat,de spalat si maturat strazi,iar noi dam 2 ani pt distrus viata unor tinere,care nu mai pot avea o viata normala vreodata...mai rau este ca,sunt jeguri de oameni care desi stiu ca aceste fete sunt molestate si obligate sa faca asta,tot platesc pt asemenea servicii...cat de bolnav sa fii?
Raspunde

Muresan

Acum 1 an

Cinci clase... Cu o fi obtinut permis de conducere daca are doar cinci clase?
Raspunde

Eu

Acum 1 an

Pt un viol se iau minim 5 ani de inchisoare, de ce nu e fiecare 'client' considerat un viol si proxenetul vinovat de x violuri + lipsire de libertate, amenintari etc?
Raspunde

Cetățean

Acum 2 luni

Nu mă miră că Sung in libertate ! Cetățenii mințiți că sunt în siguranță!!!! Plătind taxe , impozite ..... Sa nu fim mirați de multe colaterale ..,.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus