Sâmbătă,
20.04.2024
Parțial Noros
Acum
3°C

Fabrica de Cultură a fost scoasă la vânzare: 5,29 de milioane de euro

Fabrica de Cultură a fost scoasă la vânzare: 5,29 de milioane de euro

Administratorul judiciar al Construcții SA a scos la licitație terenul și construcțiile în care a fost amenajată Fabrica de cultură, spațiu utilizat în ultimii ani de către Teatrul național ”Radu Stanca” din Sibiu.

Primul termen al licitației a fost fixat pentru ziua de 28 martie 2023, procedura urmând a se desfășura ”prin mijloace de comunicare de la distanță”. În cazul în care bunurile nu vor fi valorificate, licitația va fi reluată pe 4 aprilie, în aceleași condiții, anunță reprezentanții Casei de insolvență Transilvania, administratorul judiciar al Construcții SA.

34.000 de mp măsoară terenul scos la licitație, pe care sunt șase construcții (hale și vestiare) cu o suprafață totală de aproape 7.000 de mp. Construcțiile au fost ridicate în anii `70, fiind modernizate în perioada 2014 – 2017, anunță reprezentanții CITR.

Primăria Sibiu, unul din principalii clienți

În primăvara anului trecut, consilierii locali ai Sibiului și-au exprimat acordul de principiu pentru achiziționarea Fabricii de cultură, scoasă acum la licitație. Potrivit proiectului, achiziția ar trebui precedată de întocmirea unui raport de evaluare care să stabilească ”prețul de piață” al bunurilor.

Citește și 11.000 de euro pe lună, plus TVA: chiria plătită de Teatru pentru Fabrica de cultură

”Având în vedere faptul ca Fabrica de Cultură a devenit, începând cu anul 2015, un spaţiu emblemă al Sibiului și al ţării, cât şi prin posibilităţile pe care le oferă acest spaţiu pentru viitorul comunităţii sibiene (un spaţiu de funcţionare culturală, educaţională și de cercetare, pe parcursul întregului an) se dovedeşte clar necesitatea existenţei acestui organism vital, pentru a investi în creaţie, în dezvoltare, în viziune, în educaţie și cercetare”, justificau reprezentanții administrației locale necesitatea și oportunitatea acestei achiziții. Care va trebui însoțită și de investiții suplimentare în acest spațiu în valoare de aproximativ două milioane de euro.

Estimările de anul trecut făceau referire la alocarea unei sume de 4,3 milioane de euro pentru cumpărarea spațiilor Fabricii de cultură, pentru care Teatrul plătește o chirie lunară de 11.000 de euro, la care se adaugă TVA.

Citește și Premieră: Sibiul începe negocieri de la 4,3 mil. de euro pentru un spațiu cultural, care să devină ”casa” temporară a Teatrului ”Radu Stanca”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Cultura de hipsteri

Acum 1 an

Daca primaria plateste 5,29 milioane de euro pe o hala dezafectata a unei societati comerciale aflate in faliment, ar fi ceva strigator la cer! De banii astia se poate construi un nou teatru incapator, modern si adaptat secolului 21! Si scuze, ”cultura de hala” nu e cultura și cei care prefera asa ceva, sa faca cheta sa cumpere mizeria aia ruginita! Nu din banii comunitatii sibiene!
Raspunde

Corbul

Acum 1 an

Așteptăm cu interes să vedem cărui bugetar îi facem plângere penală.
Raspunde

Emila

Acum 1 an

Voi fiind cine?
Raspunde

Ion

Acum 1 an

Cu tot respectul pentru TNRS și directorul Constantin Chiriac, spectacolul Faust și FITS nu au nevoie de fiarele ruginite și de șobolanii de pe calea ferată pentru a străluci. Atmosfera de acolo poate fi recreată cu succes și fără cele 5 milioane de euro. Banii ăștia ar trebui să meargă, cât mai repede, în proiectul noului teatru, de care n-a mai auzit nimeni nimic de vreun an, cel puțin, și care ar fi mai util culturii sibiene.
Raspunde

Doru

Acum 1 an

E chiar ieftină hala la banii ăia. Puteți compara cu investiția de la creșa de pe Semaforului, pe care au zugrăvit-o cu 1 meleon... Apropo, parcă respectiva creșă, pe care au terminat s-o zugrăvească în toamnă, e încă nefolosită... Când or veni alegerile, sper să-i alegem din nou pe sași, că ăștia-s cinstiți și gospodari. Se știe... Sau cu ce să comparăm prețul? Cu parcarea de pe Mihai Viteazu, unde un loc de parcare a costat 22.000 de euro, terenul fiind al municipalității?
Raspunde

PeSeDuțu

Acum 1 an

Firma fosfor nsa va trebui sa cumpere fabrica pentru ca fiul iubit al locului sa poata cultiva cultura pentru ca orasul duce lipsa de asa ceva ,iar pretul este mai mult ca si convenabil.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

dar poate s-o ia sponsorii lu trifu să facă mall, e licitație. are bani?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 an

Hai cu achiziția, n-om sta după toți postacii, după ei orice ai face trebuia făcut altceva
Raspunde

Stanciu

Acum 1 an

Daca primaria cumpara hala aia pentru a o face "scena" de teatru atunci e clar coruptie. Cumperi ceva ca sa aduca bani, nu arunci 5 mil euro pe hipstereli. Plus ca atmosfera de acolo se poate reproduce mult mai ieftin cum a zis cineva mai sus. 5 mil aruncati ca vor niste guralivi smecheri sa-si vada mofturile realizate pe bani publici, 5 mil cheltuite in alta parte din motive de coruptie, pasajul ala reabilitat iar nu mai stiu cat a costat, stadionul a consumat bani la greu din prostie la proiectare si coruptie etc... SI NOI TOT CA PROSTII FARA SPITAL. Bai astia care-i pupati undeva pe Chiriac si pe Perjovschi cu ziarul lui vertical si voi politicieni care va lasati intimidati de cei care pretind ca "fabrica cultura": vine, poate chiar curand, timpul sa avem nevoie de un transplant sau o operatie mai complicata (creier, inima) si murim ca paduchii. La ce scumpiri au avut loc in ultima perioada putem cersi bani la toate asociatiile de kkt ca nici in Turcia nu ne mai permitem sa ne tratam. Ce sa mai vorbim de Europa de vest. Lasati snobismele si cheltuiti pe ceea ce trebuie, ca pot aduna 50 de mil de euro irositi doar din ce au prezentat baietii de la TS! Daca luati hala aia pentru niste mofturi o sa dati socoteala tura asta
Raspunde

Denisa only good vibes

Acum 1 an

Daca primaria nu cumpara acel spatiu minunat, unde se joaca piese culturale minunate, noi, iubitorii artei plecam din tara asta medievala, plina de popi si casatorii hetero!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus