Joi,
01.06.2023
Ploi Scurte
Acum
20°C

Finlanda, desemnată „cea mai fericită ţară din lume” pentru al şaselea an consecutiv. România este pe locul 24

Finlanda, desemnată „cea mai fericită ţară din lume” pentru al şaselea an consecutiv. România este pe locul 24

Finlanda a fost declarată ţara cu cea mai fericită populaţie din lume pentru al şaselea an consecutiv, potrivit clasamentului World Happiness Report (Raportul Mondial al Fericirii), publicat luni, informează DPA, citat de Agerpres.

Raportul, care a analizat de această dată şi efectele generate de pandemia de coronavirus asupra bunăstării oamenilor, este alcătuit în fiecare an de oameni de ştiinţă din Statele Unite în baza unor sondaje de opinie realizate de Gallup Institute.

Potrivit raportului, locurile următoare din top 10 sunt ocupate de Danemarca, Islanda, Israel, Ţările de Jos, Suedia, Norvegia, Elveţia, Luxemburg şi Noua Zeelandă.

Austria şi Australia ocupă a 12-a, respectiv cea de-a 13-a poziţie, în timp ce Germania se află pe locul al 16-lea, înregistrând o coborâre de două poziţii în raport cu anul trecut.

Două ţări afectate de război, Afganistan şi Liban, ocupă ultimele locuri în acest clasament.

România se află pe locul al 24-lea (scor 6,589), în creştere cu patru poziţii faţă de anul trecut, când s-a clasat pe locul al 28-lea (scor 6,477).

Autorii raportului afirmă că fericirea oamenilor s-a menţinut "remarcabil de rezilientă" în pofida pandemiei de COVID-19, în contextul în care indicatorii medii globali înregistraţi în perioada 2020 - 2022 au fost la fel de ridicaţi ca cei din intervalul pre-pandemic 2017-2019.

Raportul, publicat începând din 2012, foloseşte în principal sondaje de opinie în care oamenii sunt întrebaţi despre nivelul lor de fericire. Printre criteriile utilizate în vederea evaluării se află Produsul Intern Brut (PIB), nivelul de solidaritate, de libertate individuală şi de corupţie, pentru a se obţine în final un scor general. 

foto pixabay

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

John doe

Acum 2 luni

Daca te uiti la oamenii de pe strada, nu iti dai seama cum de Romania e atat de sus in clasament. Cred ca au raspuns doar politicienii, Iohannis cand era in avion privat sau la ski, Keul dupa ce "uita" sa construiasca o parcare, branzarii benzinari dupa ce scapau de procese
Raspunde

ValKer

Acum 2 luni

Azi maine vom afla ca Ucraina e o oaza de fericire, Moldova e fruntea lumii iar Georgia e miezul din gogoasa.... Trebuie laudata periferia, altfel sare in ograda Rusiei. Sa le spuna cineva acestor "cercetatori", ca in Finlanda se consuma cel mai mult alcool pe cap de locuitor. Poate are vreo legatura cu fericirea eterna in care se scalda. Radio "ierevan", all over again... de data asta de la vest.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus