Luni,
04.12.2023
Parțial Noros
Acum
-2°C

Primăria Sibiu propune aprobarea sumei pentru construcția noii străzi care traversează fosta bază Tursib

Primăria Sibiu propune aprobarea sumei pentru construcția noii străzi care traversează fosta bază Tursib

În ședința Consiliului Local Sibiu din această lună, Primăria Sibiu supune aprobării indicatorii tehnico-economici pentru crearea unui nou drum de legătură între str. Intrarea Arieșului și Calea Dumbrăvii, după finalizarea studiului de fezabilitate pentru această investiție. 

„Drumul va fi o alternativă de deplasare între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii pentru cei care tranzitează zona și o va decongestiona. Acesta va fi important și în contextul obiectivelor publice care vor fi create pe terenul fostei autobaze de transport public, unul dintre acestea fiind Campusul dedicat învățământului dual. Următorul pas în proiect este achiziția serviciilor de realizare a proiectului tehnic și execuția lucrărilor”, transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, în ajunul ședinței consiliului local.

Investiția este estimată la o valoare de 3,5 milioane de lei și presupune amenajarea unui drum cu două benzi în lungime de 330 m și a trotuarelor, crearea de piste pentru biciclete, amenajarea iluminatului public, cu corpuri de iluminat cu LED, conectate la sistemul de telegestiune și amenajarea rețelei de apă potabilă, a canalizării menajere și crearea canalizației pentru telecomunicații. 

Amintim că în decembrie 2021 sibienii au fost invitați să își exprime eventualele opinii referitoare la noua stradă pe care Primăria Sibiu o propunea peste terenul fostei autobaze Tursib de pe Calea Dumbrăvii. Era vorba de un altfel de proiect decât cel anunțat cu 2 ani mai devreme.

La începutul lunii martie proiectantul drumului de legătură între Calea Dumbrăvii și Intrarea Arieșului a depus la Agenția pentru Protecția Mediului memoriul de prezentare al noii străzi care urmează să ia naștere în Sibiu. Documentul prezenta o serie de caracteristici importante, pentru prima oară făcute publice, precum lățimea pistelor de biciclete.

Citește și: O nouă stradă, creată de la zero, în Sibiu: Cum va arăta legătura dintre Calea Dumbrăvii și Arieșului

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1778

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus