Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
6°C

Un băiat care a închiriat tricicleta pentru persoane cu dizabilități, amendat după ce a fost văzut pe camere. ”Poliția Locală Sibiu monitorizează stațiile și a început aplicarea de amenzi”

Un băiat care a închiriat tricicleta pentru persoane cu dizabilități, amendat după ce a fost văzut pe camere. ”Poliția Locală Sibiu monitorizează stațiile și a început aplicarea de amenzi”

Un băiat din Șelimbăr a fost amendat de Poliția locală din Sibiu după ce a folosit o tricicletă pentru persoane cu dizabilități și s-a plimbat cu ea prin centrul orașului. Utilizarea lor de către alte persoane se sancționează cu amendă între 200 și 300 de lei.

Cazul relatat de reprezentanții Primăriei Sibiu pe pagina de facebook a fost identificat sâmbătă, 22 aprilie, cu ajutorul camerelor video de supraveghere. Un minor din Șelimbăr a închiriat tricicleta pentru persoane cu dizabilități și s-a plimbat cu aceasta prin Piața Unirii. O patrulă a Poliției Locale l-a oprit pe bulevardul C. Coposu și i-a aplicat o amendă, transmite sursa citată.

„Din 1 aprilie centrele Sibiu Bike City s-au redeschis după sezonul rece. În 4 din cele 44 de locații, am amplasat triciclete destinate seniorilor și respectiv persoanelor cu dizabilități. Tricicletele pot fi utilizate DOAR de aceste persoane și am informat utilizatorii cu privire la acest aspect atât prin anunțuri pe stații, cât și prin anunțuri pe triciclete. Din păcate, există și persoane care nu respectă această normalitate și chiar au produs daune acestor mijloace de deplasare prin utilizarea necorespunzătoare. Poliția Locală monitorizează stațiile și a început aplicarea de amenzi.

Pe această cale, reamintim: TRICICLETELE PENTRU SENIORI ȘI CELE PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI SUNT DESTINATE ȘI POT FI UTILIZATE DOAR DE ACESTE PERSOANE!!!” se arată pe pagina de facebook a instituției.

Turnul Sfatului a scris un material săptămâna trecută despre folosirea tricicletelor pentru seniori și a celor cu dizabilități, prin care autoritățile spuneau că sibienii au distrus încă din primele zile de la darea în utilizare tricicletele sistemului Sibiu Bike City, care mai pot fi închiriate doar dacă reprezentanții Primăriei sunt chemați la stațiile de închiriere. 

Din cele 12 triciclete, în cursul săptămânii trecute erau repuse în funcțiune doar șapte. Iar din cauza distrugerilor, reprezentanții administrației au decis ca cei care vor să închirieze aceste triciclete să nu o mai poată face automat: ci să solicite acest lucru reprezentanților dispeceratului, de unde o persoană va veni fizic să deblocheze tricicleta.

Contactați de TS, reprezentanții Primăriei au declarat marți că acest sistem nu mai este valabil, tricicletele putând fi închiriate doar prin folosirea aplicației.

 

foto Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Claudiu

Acum 1 an

Cand vine vorba de bicicletele si robinetele care se pot închiria iar mai apoi le găsești abandonate prin cele mai neașteptate locuri sau mijloc de trotuare, cred, ar mai trebui luat în considerare un aspect Posesorii de bicicletă/trotineta, în marea lor majoritate au înțeles rolul echipamentului de protecție. De la cască si pana la veste reflectorizante, cam toata lumea poartă Dar asa ceva nu exista si pentru cele care se pot închiria. Adolescenți teribilisti (localnici sau turisti),elevi de școală primară, cate 2,3 Pe aceeași trotineta sau bicicletă; in mijlocul drumului, prin giratorii, noaptea pe bandă de autobuze... Riscuri mari de accidentarea Si nu pare să îi pese cuiva câtă vreme încasări pe merg
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Caludia

Acum 1 an

mai bine taceai si nu scriai mai fricosule cu castile tale de protectie speriatule
Raspunde

Claudiu

Acum 1 an

Simte-te liber sa zburzi. Nimeni nu se supără și nimeni nu te baga in seama prea mult Dar dacă îți ajunge vreun viteaz fara casca sub roți sau ajungi chiar tu într-o asemenea situație, sa vezi ce rapid se schimba narațiunea, prâsleo
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus