Luni,
09.09.2024
Cer Senin
Acum
28°C

Se propun noi tarife la Baia Populară. Printre motive: alte centre din ţară oferă servicii similare cu prețuri mai ridicate

Se propun noi tarife la Baia Populară. Printre motive: alte centre din ţară oferă servicii similare cu prețuri mai ridicate

Primăria Sibiu propune majorarea tarifelor la Baia Populară, argumentând prin creșterea „constantă” a prețurilor la utilităţi și la alte produse consumabile.

În acest sens, primarul Astrid Fodor a pregătit un proiect de hotărâre pentru modificarea tarifelor practicate în cadrul Serviciului Public Baia Populară Sibiu care urmează a fi supus spre dezbatere şi aprobare Consiliului Local al Municipiului Sibiu. Cei interesați, pot depune în scris, până la data de 15 mai 2023, propuneri, sugestii sau opinii cu privire la document, ce paote fi consultat aici.

Astfel, se propune creșterea tarifelor cu 5 lei. O oră și 30 de minute la bazin va costa 25 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii, elevi, studenți, persoane cu handicap și pensionari, față de 20, respectiv 10 lei cât e în prezent. Tot cu 5 lei mai mult vor crește tarifele pentru saună - 35, respectiv 25 de lei.

În ceea privește abonamentele, dacă proiectul va ajunge în Consiliul local cu propunerile primarului, adulții vor achita 350 de lei pentru un abonament lunar, față de 300 cât e în prezent; iar copiii/elevi/pensionari etc. - 180 de lei în loc de 150 de lei.

Opțiunea de zece ședințe valabile 2 luni se scumpește și ea: de la 180 la 200 lei pentru adulți și de la 90 la 100 lei pentru copii/elevi/pensionari etc.

Cel mai mult se scumpește abonamentul pentru acces la Bazin și Saună. Se propune ca adulții să achite 500 de lei pentru 3 ore pe zi timp de o lună (400 în prezent), iar copiii/elevii/pensionarii etc. - 400 lei (250 lei în prezent).

Mai jos vedeți tarifele actuale și tarifele propuse:

  Tarife actuale Tarife propuse
Abonament lunar BAZIN 300 / 150 RON 350 / 180 RON
10 ședințe valabil 2 luni 180 / 90 RON 200 / 100 RON
     
Abonament lunar SAUNĂ 400 / 300 RON 450 / 350 RON
10 ședințe valabil 2 luni 270 / 180 RON 300 / 200 RON
     
Ședință 3 ore (Bazin+Saună) 40 / 25 RON 50 / 30 RON
     

Abinament lunar FITNESS (3 ore/zi)

120 / 100 RON 150 / 130 RON

10 ședințe valabil 2 luni

100 / 80 RON 120 / 100 RON

Abonament 3 luni Fitness

300 / 250 RON 350 / 300 RON

 

   

Abonament lunar (Bazin + Saună) - 3 ore/zi

400 / 250 RON 500 / 400 RON

FULL Acces (lunar)

500 / 350 RON 600 / 450 RON

FULL Acces (zi)

60 / 50 RON 70 / 60 RON

Dintre tarifele adiționale, pierderea brățării rămâne 50 de lei, parcarea rămâne 3 lei/ora. Se măresc însă taxele pentru curs/eveniment, de la 100 lei/ora la 120 de lei/ora și pentru instructor curs/lună - de la 500 lei pentru două cursuri pe zi la 600 lei pentru două cursuri pe zi pentru o persoană.

În noul proiect se propune și introducerea unei noi taxe: „Taxa închiriere 1 culoar bazin - 10 locuri / 1 oră”, care va fi de 100 lei/ora.

Justificarea majorării tarifelor a fost argumentată în felul următor: „Urmare a finalizării lucrărilor de reabilitare și modernizare în anul 2021, clădirea Băii Populare s-a transformat într-un centru modern de relaxare, cererea de servicii fiind în continuă creştere; odată cu redeschiderea clădirii pentru public, au fost aprobate prin Hotărâre a Consiliului Local și tarifele practicate de Serviciul Public Baia Populară Sibiu, însă de la acea dată, preţurile la utilităţi și la alte produse consumabile au crescut constant, justificând astfel și o ajustare a tarifelor propuse; având în vedere că, în urma unei analize de piaţă a tarifelor practicate de alte centre din ţară care oferă servicii similare sunt mai ridicate precum și creșterea indicelui de inflaţie; apreciem ca oportună adoptarea unei hotărâri de către Consiliul Local, în sensul ajustării tarifelor practicate în cadrul Serviciului Public Baia Populară Sibiu”.

Amintim că după un an de la redeschidere, Baia Populară și-a extins în primăvarea anului 2022 capacitatea, menținând accesul în special pe bază de rezervare. Reprezentanții instituției arătau că astfel sunt evitate aglomerațiile. Programările pentru facilitățile Băii Populare se pot face atât on-line, cât și cu ajutorul personalului de la ghișeu, iar în cazul în care sunt locuri disponibile, accesul poate fi făcut și pe loc.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2852

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

8 comentarii

Sibian

Acum 1 an

Interesanta motivare la nora bunicutei, e un fel de "Da' ce, noi suntem mai prosti?" In loc sa zica "Uite, bai, sibienilor, ne pasa de voi si avem tarife mai mici ca altii".
Raspunde

Mihai Tanase

Acum 1 an

De ce în texte se scrie despre Lei, iar în tablou despre roni ?
Raspunde

Ioan

Acum 1 an

O idee idioata si rusinoasa.
Raspunde

Haha

Acum 1 an

O tampenie. A fost renovat din fonduri private? La inceput se laudau ca vor sa aiba tarife ACCESIBILE, adica mai mici fata de restul centrelor similare. O minciuna gogocata marca CL si Fodor.
Raspunde

Munteanu

Acum 1 an

Mârlănie!
Raspunde

Cetatean

Acum 1 an

Noile tarife la copii sunt indexate cu 50% !!!!!!! Primaria sprijina sportul in randul copiilor. Rusinica d-na primar.
Raspunde

Agârbiceanu

Acum 1 an

Rolul Băii Populare este IGIENA la preț accesibil clasei defavorizate. Este o politică sanitară pentru prevenirea bolilor. Deja România este campioană europeană negativă la folosirea săpunului și pastei de dinți. Încă avem locuințe insalubre și se poate întâmpla că unii "din economie" să nu se mai spele (n-au bani de apă caldă) când e frig și rezultatele se vor simți olfactiv. Baia se numește "Populară" deci e pentru "popor" că și săracii merită "un duș pe săptămână"! Se mai văd și săracii în oglindă, își mai împletesc cocoșeii în codițe sau își mai tund mustățile. Altfel mergând cu autobuzul la serviciu păduchii o să facă acrobații printre capetele populare. Baie Populară = Igienă la PREȚURI POPULARE
Raspunde

Liviu

Acum 1 an

Dacă ar plăti intrarea și primărița cu acoliții ei din primărie, care au gratuitate, nu ar mai fi nevoie să mărească prețurile !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus