Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Un locatar din Turnișor sesizează o înmormântare cu muzică tare, până târziu în noapte. Poliția: Un echipaj a rămas în zonă

Un locatar din Turnișor sesizează o înmormântare cu muzică tare, până târziu în noapte. Poliția: Un echipaj a rămas în zonă

Un cititor al ziarului nostru ne-a transmis noaptea trecută o sesizare prin intermediul Aplicației Turnul Sfatului în care reclama o înmormântare cu muzică prea tare, în cartierul Turnișor.

Sesizarea a venit după miezul nopții, la ora 00:25, și ea face referire la o înmormântare în rândul comunității de romi la intersecția străzilor Livezii cu George Topârceanu.

”O înmormântare de rromi ține treaz întreg cartierul Turnișor. Strada Livezii colț cu George Topârceanu. Muzica foarte tare. Politia Locala nu are ce face. Am sunat la Politia Municipală. Am înțeles de la poliție că sunt peste 200 de persoane. Și noi trebuie să suferim... S-au oprit de câteva ori, pentru foarte putin timp. Înțelegem că este înmormântare, dar chiar așa un volum este imposibil. Nu putem dormi în condițiile în care mâine avem servicii”, ne-a transmis cititorul ziarului nostru.

La prima oră a dimineții, persoana în cauză a revenit precizând că muzica s-a a coborât spre un nivel decent în jurul orei unu noaptea. Ea se auzea în vecini inclusiv în această dimineață, însă volumul nu mai era unul deranjant.

”Din discuțiile cu politia am înțeles că a murit un băiat de 31 de ani în urma unui stop cardiac. Pe lângă muzica tare este posibil ca trupul neînsuflețit să fie la locație, lucru interzis prin lege căci de aceea avem capele. Volumul muzicii s-a redus în jurul orei 01:00. Acum, de dimineață, încă se aude, dar este încet și decent”, ne-a mai transmis cititorul la ora 7:50 dimineața.

În urma sesizării, reporterul Turnul Sfatului a luat legătura în această dimineață atât cu reprezentanții Poliției Locale, prin oficialii primăriei Sibiu, cât și cu cei ai Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu. Aceștia din urmă au confirmat parțial cele semnalate, precizând că un echipaj s-a deplasat în cursul nopții la adresa indicată.

”Colegii noștri au primit un apel pe telefonul fix al Poliției Municipiului Sibiu aseară, în jurul orei 23:00, semnalând desfășurarea unei petreceri la adresa indicată. Apelantul nu a dorit să-și comunice numele sau datele de identificare. Un echipaj de la serviciul de Ordine Publică s-a deplasat la fața locului găsind un volum al muzicii deja scăzut și un număr redus de participanți la eveniment. După ce au discutat cu persoanele vizate, colegii noștri au mai așteptat o perioadă de timp pentru a se asigura că volumul muzicii nu este ridicat din nou. În jurul orei 23:30 patrula de ordine publică a rămas în zona locuinței unde a fost sesizată petrecerea pentru a se asigura că toți participanții părăsesc imobilul. Apeluri nu au mai fost înregistrate ulterior nici pe telefonul fix nici prin sistemul 112”, au explicat reprezentanții IPJ Sibiu.

Echipajul de Poliție nu a aplicat amenzi sau sancțiuni.

O sesizare similară a primit și Poliția Locală. Urmările sunt același.

”În noaptea zilei de 2 mai, în dispeceratul Poliției Locale s-a primi o sesizare telefonică prin care se semnala că pe strada Livezii, dintr-o curte, muzica la un volum ridicat tulbură liniștea locuitorilor din zonă. Polițiștii locali s-au deplasat în teren și, la fel ca în fiecare caz de acest gen, polițiștii au avertizat verbal proprietarul într-o primă fază. Având în vedere că cei în cauză s-au conformat și au redus volumul muzicii, nu s-a aplicat o amendă în acest caz”, au informat oficialii Primăriei Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 8187

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dati-le pace, sa-si planga mortul cum le e traditia

Acum 11 luni

A fost doar muzica tiganeasca de jale la volum insesizabil (dupa ce inchizi geamul).
Raspunde

Marius o

Acum 11 luni

Daca va pun cateva nopti la rand muzica rock la acelasi volum nu va suparati nu? Poate am si eu un necaz si asa e traditia la mine. Adica legea nu e lege pentru toti, numai pentru noi. De asta se creeaza discrimare...
Raspunde

Marius o

Acum 11 luni

Daca iti pun eu muzica mea la exact acelasi volum mai esti de aceeasi parere? Cum adica insesizabil cand si nevastamea si copilul nu au putut sa doarma? Cel putin 5 vecini mi-au zis ca si la ei s-a auzit. Daca se aude pana la blocuri numai surd sa fii sa zici ca e inseaizabil
Raspunde

Sa luam aminte

Acum 11 luni

Dacă unii suferă toată lumea sa sufere alături. Și sa ia și majoritarii aminte, la priveghi/înmormântare e rost de petrecere!
Raspunde

Drthyu

Acum 11 luni

daca erau altii sunt sigur ca aplicau amenzi si chemau si mascatii sau jandarmii (apropo astia pentru ce mai sunt platiti? doar sa dea cu pulanul in populatie la manifestatii?...) si in 10 minute era liniste ca in mormant. dar traim in romania unde unii sunt deasupra legii mereu pentru ca li se permite...
Raspunde

Pintilie

Acum 11 luni

Am impresia că mulți capi ai Poliției sunt de această etnie sus-amintită
Raspunde

Dan

Acum 11 luni

Au fost manele pana spre dimineata si sau auzit pana la 4- 5 strazi si politistii zic ca a fost volum decent, rusine si minciuna pentru angajatii statului
Raspunde

Jandrea

Acum 11 luni

Atat timp cat aceasta specie are drept de vot si voteaza la comanda, nu o sa selege nimeni de ei !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@ Marius o

Acum 10 luni

Chiar stau aproape de tiganii in doliu. Am zis deja mai sus, ca a contat felul muzicii – tiganeasca de jale – doar vocea se cam auzea. Nu se compara cu rock, manele sau altele cu mult bass. Nu a fost cazul. Daca stateai in curte se auzea, daca stateai in casa (nu una de chirpici) nu se mai auzea. Hai sa fim seriosi, de cate ori le-a mai murit vecinilor cineva de 31 de ani? De cate ori au mai jelit sa te deranjeze extrem ? chill man … Apropo daca ai somnul asa sensibil, cum NU te trezeste wizzul de Londra la 2 noaptea? Zgomotul ala de 90 de db ti se pare normal? pe aia i-ai reclamat ? ca eu unul da, dar pare ca sunt singurul din turnisor ce a facut asta.
Raspunde

Proton

Acum 10 luni

Eu am sunat la poliție la 12 că nu dormea copilul... Tradiții tradiții, dar legea trebuie respectata. Irelevant felul muzicii...iar de aeroport, eu mi-am asumat zgomotul ăla când m-am mutat aici. Manelele de la Paști, țigănească de acum, și materialele arse în cartier nu. Exista legi care trebuie respectate.
Raspunde

Emil

Acum 10 luni

E in traditie, daca cineva doarme nu este inmormantarea reusita.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus