Joi,
07.11.2024
Cer Senin
Acum
4°C

Fațada clădirii Colegiului „Gh. Lazăr” va fi reabilitată: „nu mai corespunde normativelor în vigoare”

Fațada clădirii Colegiului „Gh. Lazăr” va fi reabilitată: „nu mai corespunde normativelor în vigoare”

Fațada clădirii Colegiului Național „Gh. Lazăr” prezintă un grad ridicat de uzură și nu corespunde normativelor în vigoare. Serviciul public de administrare a unităților de învățământ preuniversitar de stat din Sibiu a atribuit un contract pentru elaborarea documentației care să identifice soluțiile tehnice optime.

„Reabilitare fațade la Colegiul Național Gh. Lazăr - DALI+ALTE STUDII” este anunțul de atribuire a contractului prin cumpărare directă firmei de arhitectură Arhimus SRL, care lucrează și la proiectul de „Reabilitare a Colegiului Național Octavian Goga în vederea îmbunătățirii eficienței energetice”.

Contractul prevede întocmirea documentației pentru obținerea avizelor, elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și verificarea tehnică de calitate a proiectelor (DALI ).

În caietul de sarcini este descrisă situația actuală a colegiului din centrul Sibiului: „Autoritatea contractantă urmărește reabilitarea fațadei imobilului proprietatea Municipiului Sibiu situat pe str. Gheorghe Lazăr, nr. 1. La ora actuală fațada construcției existente prezintă un grad ridicat de uzură fizică și morală nemaioferind condițiile calitative optime pentru a corespunde normativelor în vigoare. Imobilul are o suprafață totală de 4.772 mp”.

Conform documentului, reabilitarea fațadei va avea în vedere lucrările de reparații ale clădirilor care trebuie bine planificate. „Pentru a putea realiza o reabilitare competentă și durabilă, se impun evaluări preliminare exhaustive. Trebuie făcute cercetări, de exemplu, cu privire la istoria clădirii, pentru a determina care au fost cauzele deteriorărilor survenite. Pentru a alege sistemele adecvate pentru lucrările de asanare și reabilitare sau, după caz, pentru a dezvolta soluții speciale, trebuie să fie determinat nivelul umidității și al sărurilor dăunătoare construcției. Trebuie să se acorde o atenție deosebită fisurilor de pe fațadele tencuite. Atunci când se analizează o fațadă tencuită care prezintă fisuri, primul aspect investigat se referă la întrebarea dacă fisurile respective constituie un viciu al construcției. Nu orice fisură se consideră a fi, din punct de vedere, al tehnicii constructive, un viciu. Trebuie să se facă distincția între fisurile apărute inițial în elementul de construcție tencuită și care se manifestă abia secundar prin fisurarea stratului de acoperire cu tencuială (fisuri ale construcțiilor) și, respectiv, fisurile care sunt prezente numai în stratul de acoperire cu tencuială”, se mai descrie în caietul de sarcini.

Se așteaptă ca lucrările din cadrul proiectului de reabilitare să țină minim 40 de ani.

Colegiul Național Gh. Lazăr are 1.006 elevi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1498

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

DB

Acum 1 an

"Se așteaptă ca lucrările din cadrul proiectului de reabilitare să țină minim 40 de ani." Să văd dacă am înţeles: se aproximează că execuţia lucrării va dura 40 de ani sau se speră că rezultatul va fi rezistent pentru 40 de ani?
Raspunde

Claudiu

Acum 1 an

Acum, na, dacă nu ii mai place doamnei Carmen culoarea, normal că trebuie totul refăcut . Lucru care se va și întâmpla . Extrem de rapid Întreb, ca "riveran" al străzii Gheorghe Lazar, din 1976, dacă mai tine cineva minte când s-a făcut ultima renovare a fațadei colegiului. He, He... Dacă nu-și amintește nimeni, poate ne zic cei de la primărie. Sunt curios daca ceea ce pun la dispoziție corespunde cu fotografiile mele din laptop Asta apropos de cei 40 de ani.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

Poti numara pe degete expertii tehnici care pot face o expertiza competenta a cladirii.Nu-i gasiti in Sibiu ci in Bucuresti si Cluj.Vom vedea cine cistiga licitatia:PSD sau PNL?In niciun caz unul dintre experti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus