Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Elevii de la Brukenthal au sunat la 112 pentru a sesiza deșeurile găsite pe malurile Cibinului. „Trăim pe munți de gunoaie pe care noi îi generăm”

Elevii de la Brukenthal au sunat la 112 pentru a sesiza deșeurile găsite pe malurile Cibinului. „Trăim pe munți de gunoaie pe care noi îi generăm”

Elevii claselor a XI-a de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” au participat în săptămâna 8-12 mai, în cadrul Săptămânii Verzi la mai multe ateliere, exerciții practice și vizite în teren cu scopul de a înțelege mai bine fluxul managementului deșeurilor, dar mai ales potențialul economic al acestora prin gestionarea corectă și valorificarea lor. Elevii au sunat inclusiv la 112 pentru a reclama neregulile găsite pe malul Cibinului. Toate activitățile pe care le-au desfășurat  au avut loc în cadrul proiectului „Trash - de la deșeu la resursă”, implementat de Asociația Urban Bike Revolution.

Printre locațiile vizitate în cadrul proiectului s-au numărat stația de sortare a deșeurilor și groapa de gunoi a orașului, unde elevii s-au informat direct de la sursă despre cum sunt gestionate deșeurile la nivelul orașului Sibiu.

Citește și: Cum se curăță Cibinul de gunoaie la Sibiu. Și cum se curăță Someșul la Cluj-Napoca

Au sunat la 112

Tinerii au descoperit în cartierul Turnișor, pe malurile râului Cibin deșeuri aruncate ilegal, urme de la incendieri recente precum și posibile deversări de apă reziduală în rău. Aceștia au apelat serviciul 112 informând autoritățile competente asupra neregulilor descoperite. În acest fel elevii au înțeles cum trebuie să acționeze și să se implice în lupta împotriva poluării.

În cadrul proiectului elevii participă la ateliere susținute de Rareș Năstase, de la ProTV (România te iubesc) și Octavian Berceanu, specialist în politici de mediu și fost comisar general al Gărzii Naționale de Mediu.

„Am sunat la 112, într-un interval destul de scurt a venit Poliția Locală, însă autoritățile se mișcă destul de încet. Sperăm ca mâine să vină Garda de Mediu și cei de la Apele Române și să vedem ce e de făcut”, spune una dintre eleve în clipul postat pe pagina de facebook „Tra$h - de la deșeu la resursă”.

 

„Trăim pe munți de gunoaie pe care noi îi generăm azi și pe care îi lăsăm moștenire generațiilor viitoare”

Organizatorii proiectului invită pe cei interesați la o conferință de presă care ava avea loc vineri, 12 mai, la ora 10:30, în curtea Colegiului Național Samuel von Brukenthal. Vor participa elevii implicați în proiect, reprezentanții UBR și Octavian Berceanu.

„Trăim pe munți de gunoaie pe care noi îi generăm azi și pe care îi lăsăm moștenire generațiilor viitoare. Dacă nu învățam să acționam corect și nu luăm măsurile necesare, problemele se vor accentua. Ne bucurăm că am găsit aliați fermi și curajoși în rândul elevilor de la Colegiul Național Samuel von Brukenthal din Sibiu care sunt interesați să aprofundeze problemele reale cu care ne confruntăm azi și care sunt dornici să se implice în acțiuni de conștientizare. Acest proiect reprezintă un pas important în educarea tinerilor privind potențialul economic real pe care ceea ce noi considerăm și tratăm ca deșeu reprezintă defapt o resursă”, a declarat Andrei Rusu, unul dintre inițiatorii proiectului. 

Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Educațională 2023.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 11 luni

In mod normal 112 este telefon pentru urgente.Trebuia sa sune la Politia Locala dar,avindu-l pe Berceanu in echipa,da mai bine si scapi neamendat daca suni la 112.Culmea este ca vorbim de un proiect co-finantat exact de cei care trebuie sa previna o asemenea situatie,care nu e de ieri-de azi ci de cel putin 30 de ani.Lucru slab in casa popii!
Raspunde

Croitoru' Hermannstadianu'

Acum 11 luni

Sprijiniti in telefoane,au stat si au cujetat,la 112 or sunat si nimic nu s-o intamplat!Pam-pam!Nu mai bine ar fi fost ca telefonul sa fie in buzunar, in maine sa fie cate o o pereche de manusi,un batz cu un cui la capat si ceva saci de gunoi?NU ERA MAI UITIL PROIECTUL?EUREKAAAAAAAAAAAAA!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus