Vineri,
22.09.2023
Cer Senin
Acum
15°C

Record de vizitatori în Noaptea gratuită a Muzeelor: 20.000, la Astra. Cozi imense de mașini

Record de vizitatori în Noaptea gratuită a Muzeelor: 20.000, la Astra. Cozi imense de mașini

Reprezentanții Muzeului Astra anunță că ediția din acest an a Nopții Muzeelor au înregistrat cel mai bun rezultat de până acum.

„Noaptea Muzeelor 2023, ediția a XIX-a, a însemnat 19.979 de vizitatori, dar și 15 ghidaje tematice, nouă ateliere meșteșugărești interactive, șapte ateliere educaționale creative, cinci expoziții, toate organizate în patru locații marca Muzeul Astra”, se arată într-un comunicat emis în dimineața zilei de duminică.

Recordul este realizat și în contextul în care pe scena de pe lac din Muzeul Astra a fost programat un concert Damian&Brothers, urmat de un „party cu Kosta& Funkydrop DJ Set”. „Pe această cale transmitem mulțumirile noastre tuturor celor care ne-au fost alături în acest proiect, în care am înregistrat cel mai important rezultat de până acum. Acest rezultat ne obligă la mai multe astfel de acțiuni interactive& sustenabile, în care cultura se trăiește, iar patrimoniul este asumat de comunitate”, mai transmit reprezentanții Muzeului.

Noaptea Muzeelor a inclus și ateliere dedicate tuturor categoriilor de vizitatori

Cozi imense de mașini

Ore întregi, în seara zilei de sâmbătă, circulația auto în zona intrărilor în Muzeul Astra a însemnat cozi imense de mașini care fie înaintau foarte lent, fie stăteau. În aceste cozi au fost blocate și autobuzele Tursib, alocate suplimentar acestui eveniment.

Pista de biciclete dinspre Zoo și Muzeu a căpătat astfel iluminat, util numeroșilor sibieni care au ales să intre gratuit în Muzeul Astra la capătul unei plimbări.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Circ&paine

Acum 4 luni

Invatati sibienii numai cu "mocangiala"!!! Platiti biletul, astfel sustineti cultura si dezvoltarea culturala!!
Raspunde

Arta

Acum 4 luni

Cunosc oamenii trecuti bine de prima tinerete care sunt sibieni si nu au fost niciodata la muzeul Brukenthal.. Sau poate uni merg pentru prima si ultima data la muzeu... ce sa le ceri atunci la copii. Tot cu gratuitate si cu"imbulzeala", statul la coada e invatat romanul! Cultura se plateste nu e gratis!! Daca nu, stati la coada vacii' si uitati-va la b1,23 si la kanal! Ca acolo e "cultura" voastra! Auzi e scump biletul!! Circ si paine!!
Raspunde

Sibian

Acum 4 luni

Precis faci parte din "fauna" muzeului ASTRA!Păcat,însă,că nu ai nici o treabă cu Arta sau cultura!Poate doar a cartofului!Nici măcar cu ortografia limbii române!Acțiunea de pe lac nu are nici o treabă cu activitatea muzeului iar biletul de intrare este enorm de scump!Ca și consumator de cultură trebuie sa fii întâi sătul;dar ce știe unul care nu plătește biletul ce înseamnă 35 de lei de persoană la o familie de nebugetari?99.99% din cei care au fost acolo,au mers pentru a gusta din "fructul oprit",pentru că nu-și permit sau cred că nu merită! Este păcat ca o institutie de asemenea anvergură a încăput pe mâinile unui cămătar fără scrupule!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

AlisonBurgers

Acum 4 luni

Taci tu ca 90% din cei care au mers in Astra au facut-o pt mici si ceafa la gratar .. erau niste cozi sinistre. Plus concertu de pe lac. Oameni de "cultura" aleasa, ce sa zic ..
Raspunde

Rostogan

Acum 4 luni

Ce are "party cu Kosta& Funkydrop DJ Set” cu spiritul acestui muzeu??
Raspunde

Mda

Acum 4 luni

Cu spiritul nimic, cu vizitatorii...totul.
Raspunde

Un cititor

Acum 4 luni

"Iar patrimoniul este eșuat de comunitate" Doamne, ce lingăi!

Raspunde

GVC

Acum 4 luni

Citesc și mă cutremur. Pe lângă faptul că cei care s-au simțit îndreptățiți să își exprime părerea nu au nimic de a face cu arta ori cu cultura, nici măcar ce cea generală, se pare că nici nu înțeleg ce este și care este menirea evenimentului in sine. Ei bine, "Noaptea Muzeelor este denumirea dată evenimentului anual cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid liber porțile, simultan, până târziu în noapte.". Reușita unui astfel de eveniment este dată tocmai de numărul mare al celor care aleg să participe la el, ceea ce, în cazul nostru arată că nivelul interesului sibienilor - și nu numai - pentru cultură și artă este încă unul foarte ridicat. Valoarea muzeelor nu constă în prețul biletului de la casă ci în ceea ce reprezintă ele pentru patrimoniul național, pentru istoria și cultura noastră, pentru mediu, sunt garantul continuității noastre pe aceste meleaguri. În cazul nostru, în speță, al Sibiului, muzeele nu nu ni se adresează doar nouă, sibienilor, ci fac parte din oferta turistică a Sibiului adresată tuturor celor care aleg să ne viziteze orașul și vor să cunoască o parte din trecutul acestuia. Este alegerea fiecăruia dintre noi de cate ori vrem sa vizităm un muzeu sau altul iar în ceea ce îi privește pe cei care sunt mai apropiați de cultura cartofului de cat de cea pe care o reprezintă muzeele, toată stima, avem o datorie existențială față de ei, nu degeaba își au și ei - prin ceea ce sunt - propriile muzee : al țăranului român, al tehnicii populare. Agricultura nu se face doar cinci zile pe săptămână, odraslele din ogradă nu iau pauză de masă în weekend, de asemenea, cultura asta a cartofului nu se face în balconul cu vedere spre Corso, la doar câteva minute de mers în plimbare, pe jos, până la oricare muzeu din oraș, vizitarea unui muzeu nu este pentru ei o opțiune de luat in calcule iar asta nu pentru că nu vor ci pentru că nu le permite timpul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus