Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Astrid Fodor despre investiția de 8 milioane de lei pentru Liceul Independența: „Internatul oferă acum condiții foarte bune”

Astrid Fodor despre investiția de 8 milioane de lei pentru Liceul Independența: „Internatul oferă acum condiții foarte bune”

Internatul Liceului Tehnologic Independența a fost modernizat complet, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu. Potrivit acestora investiția a fost de 8 milioane de lei, dintre care 5,5 milioane sunt bani europeni și acum sunt puse la dispoziția elevilor 120 de locuri dintre care 10 sunt pentru persoane cu dizabilități. 

„Am finalizat lucrările de modernizare a internatului Liceului Tehnologic Independența de pe str. Gladiolelor, o investiție în valoare de 8 milioane de lei, din care 5,5 milioane de lei finanțare europeană nerambursabilă. Acest obiectiv este important pentru elevii care învață la acest liceu și provin din alte localități, dar mai ales pentru elevii care urmează cursurile în sistem dual. Internatul oferă acum condiții foarte bune și l-am pus la dispoziția unității de învățământ pentru administrare”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. 

Modernizarea internatului a constat în:

  • Reabilitarea instalațiilor electrice, sanitare, termice și de gaz.
  • Recompartimentări interioare: una din trei camere a fost transformată în baie și hol, deservind două camere de cazare.
  • Refacerea zugrăvelilor și vopsitoriilor interioare
  • Izolarea termică a întregii clădiri, inclusiv a podului
  • Învelitoarea acoperișului a fost înlocuită în întregime, iar partea de lemn a șarpantei a fost ignifugată pentru creșterea securității la incendiu.
  • Sistemul de colectare a apelor pluviale a fost modernizat prin instalarea de jgheaburi și burlane noi
  • Trotuarul din jurul clădirii a fost refăcut
  • Internatul a fost dotat cu mobilier nou și electrocasnice, valoarea achiziției depășind 360.000 de lei

În internat se vor putea caza 120 de elevi. Din totalul locurilor disponibile, 10 sunt rezervate pentru persoanele cu dizabilități, spațiile fiind optimizate cu grupuri sanitare adaptate și uși mai late.

Primăria Sibiu a efectuat recepția lucrărilor și a obținut autorizația de securitate la incendiu.  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Adrian

Acum 10 luni

Vin aia de pe sate sa vedeti acolo camin vandalizat...

Raspunde

Sibian

Acum 10 luni

Sifonare de fonduri...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus