Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
24°C

Lămuririle Apă Canal pentru un sibian care după ce vede conducta ruginită se întreabă: De aici am băut eu apă 30 de ani?

Lămuririle Apă Canal pentru un sibian care după ce vede conducta ruginită se întreabă: De aici am băut eu apă 30 de ani?

Un sibian ieșit în week-end la plimbare în zona Valea Aurie a observat una dintre conductele Apă Canal ruginită și aflată la vedere. Compania de apă a Sibiului are un amplu proiect de modernizare a infrastructurii în zonă.

Bărbatul a fotografiat țeava și a transmis imaginile pe adresa redacției Turnul Sfatului prin intermediul aplicației TS App: ”Conductele noastre de apă potabilă. Ar trebui sa fie din plastic nu din fier? Am băut apă 30 de ani din conductele pline de rugină?”, ne-a transmis bărbatul.

Reporterul Turnul Sfatului a arătat fotografia cu conducta ruginită oficialilor Apă Canal SA, aceștia venind cu o serie de lămuriri.

În primul rând, aceea nu este o conductă prin care apa potabilă ajunge în casele oamenilor. Aceea este o conductă care transportă apa brută către uzina de tratare a apei, ”prin urmare apa din ea nu ajunge direct la consumator”, spun oficialii Apă Canal Sibiu SA.

Pe urmă, Apă Canal modernizează în cartier întreaga rețea de aducțiune, motiv pentru care anumite elemente componente sunt vizibile. Cum este conducta respectivă, care este realizată din oțel, dar care la interior are trei straturi izolatoare pentru a proteja apa.

În acest sens reprezentanții societății au și oferit redacției imagini edificatoare:

conducta apa

Astfel, apa care circulă prin conducta respectivă este izolată și nu intră în contact cu metalul, apoi este tratată și verificată, abia la final mergând spre casele sibienilor.

”Dăm asigurări că nu există niciun motiv de îngrijorare, garantăm pentru calitatea apei potabile asigurată de noi”, au concluzionat reprezentanții Apă Canal Sibiu SA.

apa canal sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Ion Ion

Acum 4 luni

orice neica nimeni, fara competente intr-un anumit domeniu, isi da cu parerea exact in acel domeniu. Acum sa vedem, d-l neica nimeni vine si zice, " - domne' am gresit, mi-am dat cu parerea despre asta desi eu sun patiser de meserie" ?
Raspunde

Emil

Acum 4 luni

Sibianul n-a vazut cum arata un filtru de apa sau sitele filtrelor de la bateriile de apa.
Raspunde

Aquaman

Acum 4 luni

daca va uitati la conductele schimbate - aflate in curtea uzinei de tratare de la padurea dumbrava spre poplaca, va minunati - doar rugina cat cuprinde. Iar acum in pozele noi, vad ca apa canal nu foloseste conducte preizolate ci teava ieftina izolata la mana ....
Raspunde

Un sibian vero

Acum 4 luni

Stimate domn, acea conducta ruginita este inclusa in planul secret al Ministerului Sanatatii de prevenire a anemiilor. In locul dumnitale mi-as face grija nu de conducta ruginita, ci de conductele noi puse. Asa cum se vede clar in poza din articol unde in conducta noua se vede stratul de tarana proaspata, urmeaza faza a doua a planului initiat de statului roman, acea de a ne obisnui cu gustul de tarana...no de aia sa ne temem!!
Raspunde

Adrian

Acum 4 luni

Iarasi sparg astia de la Apa Canal drumurile in Sibiu.. eu unu m-am saturat de drumuri sparte si carpite in tot orasu....,.
Raspunde

@Adrian

Acum 4 luni

Mare problema nu e ca sparg, ci faptul ca nu le asfaltează cum trebuie și acolo iarăși întra minunații de la Primăria Sibiu care ar trebui sa verifice "carpelile"

Raspunde

Adrian

Acum 4 luni

Asa este @Adrian ai dreptate.....
Raspunde

Viorel si Vasilica

Acum 4 luni

Astia ne iau de prosti si ne spun ca rugina este pe dinafara. Corect caci inauntru era mal si nisip! Cand pleaca frau F se vor limpezi apele ;) Bafta!

Raspunde

Popescu Constantin

Acum 4 luni

Se schimbă numai țeavă supraterana și se cuplează cu țeava veche din pământ. Țeavă veche este praf. Facem piste pentru 5%, pentru 100% sibieni nu putem face o lucrare completă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus