Sâmbătă,
23.09.2023
Cer Senin
Acum
26°C

Astrid Fodor: Fără fondurile europene noi nu ne-am fi dezvoltat

Astrid Fodor: Fără fondurile europene noi nu ne-am fi dezvoltat

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a declarat marți, cu ocazia deschiderii Forumului Regional al Apei “Dunăre-Europa de Est” 2023 că orașul arată bine și este plin de turiști, ca urmare a investițiilor masive în urma accesării fondurilor europene.

Astrid Fodor le-a transmis celor peste o mie de invitați din țară și străinătate prezenți la Forumul Regional găzduit de Sibiu că orașul este plin de turiști în această perioadă pentru că administrația a accesat fonduri europene și a investit în dezvoltarea programelor culturale.

”Noi constant finanțăm evenimente ale organizatorilor privați astfel că Sibiul, începând din mai până la sfârșitul lui decembrie, au loc evenimente culturale în spațiul public, evenimente gratuite atât pentru sibieni cât și pentru turiști, ceea ce a dus la o dezvoltare puternică a turismului în Sibiu. Sigur o să aveți ceva timp liber și vă invit să-l vizitați. Mai ales după-masă puteți vedea cât de plin este de turiști. Numai aseară ne-au vizitat 38 de ambasadori din țările din întreaga lume, nu numai din Europa, împreună cu soțiile lor. În dimineața aceasta am primit o delegație din Olanda, Deventer, cu peste 20 de oameni de afaceri. Joi ne vizitează președintele Germaniei, împreună cu președintele României. Este al patrulea președinte care ne vizitează, orașul a fost vizitat case regale, prim-miniștri, comisari europeni și nu este doar o pură laudă a noastră, chiar este un oraș frumos care merită vizitat”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Forumului Regional al Apei “Dunăre-Europa de Est” 2023 aduce la Sibiu specialiști și oficiali din toată țara, dar și din străinătate. Programul, care se întinde pe trei zile, include și o serie de seminarii și discuții pe tema accesării fondurilor europene.

”Fără aceste fonduri europene noi nu ne-am fi dezvoltat. Vorbesc acum de Sibiu dar este valabil pentru întreaga țară. Nu ne-am fi dezvoltat nici în ceea ce privește orașul nostru, nici în ceea ce privește infrastructura de apă canal. Noi am investit foarte mult, noi ca primărie, în această infrastructură, mai ales în cartiere. Toate cartierele de blocuri ale Sibiului, cele vechi din anii 70, au fost reabilitate și a investit primăria. S-au făcut multe cu fonduri europene și se vor face multe cu fondurile europene”, a mai spus primarul Sibiului.

Citește și:

Începe unul dintre cele mai mari târguri europene din domeniul tratării apei: acesta va aduce invitați importanți la Sibiu, dar și un program inedit

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 887

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Un cititor

Acum 4 luni

Cu ce preț, doamnă?
Raspunde

Ela Popescu

Acum 4 luni

Cu fonduri europene s-a distrus un oraș întreg. S-au transformat toate spațiile posibile în parcare, s-au cimentat toate parcurile, pe care le-au și chelit de copaci. (și acum primărița visează să ne pună să plătim taxă de parcare pentru spațiile dintre blocuri ? Ar trebui primăria să ne plătească daune pentru praful și mizeriile de parcări, pentru dispariția copacilor și de ce nu, pentru nevoia de aparate de aer condiționat. Acum avem printre blocuri radiatoare de căldură vara, nu oaze de verdeață. Agenția de mediu doarme în loc să dea amenzi și să ia măsuri) S-a distrus ecosistemul de pe malul Cibinului cu minunata pistă de biciclete și continuă să distrugă TOT CE E VERDE și frumos. Doar gazonul mai este verde in orașul acesta, doar că gazonul nu face nici umbră și nu produce nici oxigen. La primărie nu s-a auzit de încălzirea globală ? Suntem iarăși în urmă cu cine știe cați zeci de ani față de alte state chiar și din apropiere ? De ce s-a distrus zona verde de pe Calea Dumbrăvii ? De ce în loc de 3 benzi nu au rămas 2 una de autobuz și una de autoturisme ? Vrem să convingem lumea să circule cu autobuzul, atunci nu le mai creați posibilitatea de mișcare cu mașina mică. Iar în ce-i privește pe turiști, n-au venit pentru că s-au folosit fonduri europene. În Austria, (țara ai cărei investitori distrug pădurile noastre), NU AI VOIE să tai nici un copac, chiar și în curtea proprietate personală.
Raspunde

Xxx

Acum 4 luni

Astept sa ...atrageti niste fonduri europene pt alinierea tuturor capacelor de canal la nivelul asfaltului!!!! Ca nu prea vad cum puteti spune ca ne am dezvoltat cind aceasta problema bazica e de o viata!!! Dezvoltare cu gropi ..n am mai auzit! Singura dezvoltare...ca orice fac...denumesc...smart!!! In fine as vrea sa le vad fetele alora de la ue cind primesc cererea de fonduri pt alinierea capacelor! Asta venind din Sibiu...oras european ..2023...nu din...Congo!
Raspunde

Emil

Acum 4 luni

Minte ca o vulpe...dar o sa inapoieze tot ce au furat si talharit de la populatie pentru a-si dezvolta averile si conturile. Daca nu ei, urmasii lor.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus