Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Iohannis și Ciucă au vorbit despre o amânare a rotativei guvernamentale din cauza grevei din educație. „ Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri”

Iohannis și Ciucă au vorbit despre o amânare a rotativei guvernamentale din cauza grevei din educație. „ Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că Guvernul şi coaliţia trebuie să continue negocierile cu sindicatele din învăţământ şi a afirmat că nu crede că rotaţia guvernamentală se poate face în timpul unor astfel de negocieri, scrie Agerpres

„În mod normal, mâine ar trebui să înceapă procedura, asta în condiţiile în care greva din învăţământ se finalizează. Vom vedea.(...) Atunci, este nevoie ca Guvernul şi coaliţia, la modul general, să negocieze în continuare cu sindicatele până se găseşte o soluţie. (...) Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri. Este totuşi destul de complicat. Şi una, şi alta sunt proceduri complicate. Se pot lua pe rând", a spus şeful statului.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a afirmat, în aceeași zi, la Cluj-Napoca, despre o eventuală amânare a rotativei guvernamentale în contextul grevei din educaţie că va fi luată o decizie după ce va ajunge la Bucureşti şi va discuta cu partenerii din coaliţie.

„Ajung la Bucureşti, discut cu partenerii de coaliţie şi luăm o decizie", a răspuns Nicolae Ciucă, întrebat dacă vor fi amânate procedurile pentru rotativa guvernamentală, în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis a spus că nu crede că poate fi făcută în timpul negocierilor cu sindicatele din educaţie.

Sursa foto: Facebook Nicolae Ciucă 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

6 comentarii

Claudiu

Acum 10 luni

Asta cu "modificarea schimbării " deja e boală cronică în politica autohtonă . A trecut mai bine de un sfert de secol de când , chipurile, ne-am democratizat și s-a încheiat epoca partidului unic pentru a face loc unui alt gen de politică în România și cu toate astea , încă nu s-a ieșit din tiparul razgandelii datorate amatorismului. Cum să ai credibilitate ca țară , ca nație câtă vreme dovedești la infinit doar inconsecvență ? Se publică legi în monitorul oficial doar pentru a se amenda la o săptămâna distanță pe motiv de neconstituționalitate . Se comunică la nivel de prim-ministru sau președinte cu durabilitate și seriozitate de maxim o săptămână .... Amatorism, lipsa de seriozitate, inconsecvență la cel mai inlat nivel. Niciodată altceva sau mai mult
Raspunde

Rob

Acum 10 luni

"Iohanis și Ciucă au vorbit". Nu crede nimeni. Iohanis a vorbit, Ciucă a zis doar "da".
Raspunde

Emil

Acum 10 luni

Gripaj la morisca sasului.
Raspunde

Emil

Acum 10 luni

E bine asa. Ciuca si ungurii nu vor rotativa, Iohannis ii sustine.
Raspunde

Emil

Acum 10 luni

Dezbraca-te ca te..., imbraca-te ca nu te mai...
Raspunde

Un pedagog de ... scoala noua

Acum 10 luni

Ministrul Educației intra la „rotativa”?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus